به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، خبرنگاران وعده های مسئولان را در حوزه های مختلف منتشر می کنند و همواره پیگیر اجرایی شدن آن هم می شوند و درددل ها و خواسته ها و گلایه های اقشار درگیر با وعده مسئولان را نیز منعکس می کنند.
این قشر زحمتکش در تمام طول سال تنها یک روز آن هم 17 مرداد، که به نام روز خبرنگار نامگذاری شده است، در کنار پوشش سایر اخبار و رویدادهای داخلی و خارجی کشور، وقت بیان مطالبات و خواسته های خود و پرداختن به وعده هایی که در سنوات گذشته به آنها داده شده، را پیدا می کنند.
سال هاست که در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار، خبرنگاران به شیوه های متعددی به بیان مشکلات و مسائل و دغدغه های خود می پردازند و در این مراسمات هم وعده هایی برای حل و رفع این مشکلات داده می شود.
سنوات گذشته در مراسم گرامیداشت روزخبرنگار در استان کردستان، تعدادی از خبرنگاران به نمایندگی از سایر فعالان این عرصه در استان به پشت تریبون می رفتند و به بیان مشکلاتشان می پرداختند به امید اینکه روزی شاهد حل حداقل یک یا دو مورد از آن باشند.
روال این مراسم ها به این گونه بود و بعد از بیان مشکلات از سوی خبرنگاران مسئولان استانی هم به پشت تریبون می رفتند و از نقش و تاثیرگذاری رسانه و افراد فعال در این حوزه می گفتند و آنگاه وعده هایی نیز برای کاهش دغدغه و مشکلات این قشر می دادند.
اما امسال خبرنگاران استان تصمیم گرفتند که در مراسم روز خبرنگار دیگر به پشت تریبون نروند و به شیوه ای دیگر مشکلاتشان را به مسئولان یادآوری کنند لذا از گروه نمایشی" خه م روین" خواستند در قالب نمایش طنز مشکلات آنها را مجددا به گوش مسئولان برسانند که شاید اینگونه تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد.
نمونه بارز وعده های مسئولان ساماندهی وضعیت بیمه خبرنگاران و روزنامه نگاران، امنیت شغلی و برگزاری دوره های آموزشی برای این قشر در طول سال است.
علاوه بر موارد مذکور یکی از مهمترین مشکلات و دغدغه های خبرنگاران به ویژه خبرنگاران خبرگزاری ها که منبع درآمدی همچون دریافت آگهی های دولتی را نیز ندارند، مربوط به درآمدها و حق الزحمه های اندک آنها است که هر سال به صورت قطره چکانی هم افزایش می یابند.
در طول چند سال اخیر که کشورمان با مشکلات اقتصادی مواجه شد و شاهد افزایش سرسام آور قیمت ها بودیم حقوق و مزایای کارمندان و کارگران به اندازه ای که بتوانند فشار ناشی از مشکلات اقتصادی را تحمل کنند افزایش یافت ولی متاسفانه حق الزحمه خبرنگاران تغییر چندانی نکرد و همین مسئله نیز منجر به خروج تعدادی از خبرنگاران از این عرصه شد.
عده ای هم که در این حوزه ماندگار شدند یا در کنار خبرنگاری به کار دیگری هم مشغول شدند و یا اینکه همچنان دست درجیب والدین خود دارند و هنوز آرزوی استقلال مالی را دارند.
داشتن عشق و علاقه به کار موجب شده که خبرنگاران با درآمد اندک روزگار بگذرانند ولی قطعا درآمد کم خلل هایی در انجام کار این قشر ایجاد کرده و می کند و بی شک اگر از نظر مالی تامین باشند بهتر و بیشتر از حال حاضر فعالیت خواهند کرد.
حال که وزارت ارشاد برای حل مشکل بیمه خبرنگاران اعلام کرده که هزینه بیمه به رسانه ها پرداخت می شود امید می رود که نظارتی هم بر آن داشته باشند تا در روز خبرنگار سال آینده، مشکل بیمه از لیست مشکلات خبرنگاران حذف شود.
پایان پیام/
نظر شما