معرفی جاذبه ها و ظرفیت های داخلی اولویت نخست در توسعه گردشگری

خبرگزاری شبستان: معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: اولویت نخست ما این است که جاذبه ها و ظرفیت های داخلی و فضاهایی که در کشور وجود دارد را معرفی کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، مرتضی رحمانی موحد شب گذشته (۲۱ مرداد) در دومین نشست هم اندیشی منطقه‌ای توسعه گردشگری که در تالار باغستان سازمان جهاد کشاورزی قزوین برگزار شد، بیان کرد: حضور و مشارکت استان های مختلف در این نشست نشان می دهد که به اهمیت موضوع گردشگری و پیشبرد اهداف برنامه های حوزه گردشگری واقف هستند.

وی افزود: همه ما به ظرفیت های گردشگری کشور در بحث استانی و ملی آشنا بوده و واقف هستیم که سرزمین ما دارای اقیلم‌های مختلفی سرشار از جاذبه‌های فرهنگی، طبیعی، تاریخی و مذهبی است که در جای جای این کشور پهناور قرار دارند.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطر نشان کرد: نکته مهم این است که چگونه می‌ توان این ظرفیت‌ ها را دسته بندی کرد و در منظر بازاریابی و عرضه به جامعه ذی نفع و متقاضی به خوبی معرفی کرد به شکلی که در کنار استفاده ذی نفعان، تنوع و گستردگی کار ما را نیز پوشش دهد.

وی ادامه داد: ما در کشور با تعداد بی شماری از فرهنگ‌ها و آداب و رسوم حتی در استان های نزدیک به هم مواجه هستیم چرا که در مسیری که می خواهیم آن را طراحی کنیم رابطه و تعامل جامعه مهمان و میزبان بسیار مهم است.

رحمانی موحد تصریح کرد: اولویت نخست ما این است که جاذبه ها و ظرفیت های داخلی و فضاهایی که در کشور وجود دارد معرفی کنیم که در تعاملات و رصدهای فرهنگی و رفت و آمدها شکل می گیرد البته این رفت و آمدها در گذشته هم بوده اما با مقصود و هدف گردشگری و نگاه به دارایی های یک منطقه کمتر انجام می شد.

وی عنوان کرد: در گذشته بیشتر رفت و آمدها به دلیل مسافرت های کاری و تحصیلی و دید و بازدید فامیلی بوده است بر این اساس تعامل در بستر گردشگری با سایر مباحث متفاوت است و باید به جزئیات توجه بیشتری داشت.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی عنوان کرد: نکته مهم دیگر، بستر اقتصادی تعاملات است که این رفت و آمدها باید به توسعه جوامع محلی کمک کند و شکوفایی، پیشرفت و برجسته شدن جامعه میزبان را به دنبال داشته باشد و نوع جدیدی از مشاغل و رونق در این مسیرها و مناطق ایجاد کند.

وی تصریح کرد: در مدل شماره یک، 5 استان اصفهان، فارس، یزد، چهارمحال بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد که ترکیبی از ظرفیت‌های تاریخی و طبیعی کشور هستند در نظر گرفته شد که در مجاورت هم بوده و خوشبختانه می توانند یک ظرفیت سازی و انرژی مضاعفی را در بخش معرفی مقاصد و مسیرها و بسته‌ های سفر ایجاد کنند.

رحمانی موحد بیان کرد: وظایفی نیز برای استان‌ های مناطق مختلف معین شده که بخش اصلی آن بر دوش بخش های اجرایی و تصدی گری این کار قرار دارد تا وقتی به صورت یک بسته درآمد به شکل مناسبی اجرا و عملیاتی شود.

وی بیان کرد: مدل حاضر مجموعه‌ ای است که هم در بخش ظرفیت‌ ها، منافع، محصول، جاذبه ها و هم در زیرساخت‌ ها و بسترهایی که برای اجرایی شدن این طرح نیازمند است می تواند به شکل شایسته ای عمل کند به طوری که در مسیرهای هوایی و زمینی قابل اجراست و هم به دلیل ظرفیت هایی که دارد می تواند در بخش ریلی، رفت وآمدها را ساماندهی کند.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اهداف بسته های تورهای تلفیقی گفت: افزایش میزان اقامت در مناطق گردشگری متناسب با وقت و برنامه ریزی مخاطبان، توسعه تأسیسات گردشگری و استفاده از ظرفیت های بومی و شهری و تنوع و فرهنگ غذا در این بسته ها بخشی از اهداف مورد نظر می باشد.

وی خاطر نشان کرد: با استفاده از جاذبه روستایی و مزایای شهری به روستاها تزریق شده در نتیجه مانع از مهاجرت روستائیان به شهرها و باعث توسعه پایدار می شود و حتی ممکن است مهاجرت معکوس نیز رخ دهد بنابراین بحث بهره مندی از فضا و فرهنگ روستایی و تلفیق فرهنگ شهری و روستایی و ماندگاری جزئی از اصول این بسته ها است.

رحمانی موحد اظهار کرد: در پیشنهادات ارائه شده تورهای 7 روزه و 10 روزه نیز بود اما با ارزیابی های انجام شده  میانگین زمان حاکم در گردشگری داخلی بیشتر از متوسط 5 روز نبود از این رو تورهای تلفیقی 1 تا 5 روزه برای اجرایی شدن در نظر گرفته شد.

 

کد خبر 478609

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha