مسجد باید چگونه باشد؟

خبرگزاری شبستان: مسجدی که براساس تقوا برپا شده باشد و جلوه های ایمان در آن چشم دل را می نوازد، پایگاه دفاع از حریم خداوندی و کیان مسلمانی است.

خبرگزاری شبستان: واژه مسجد، به‌معنای سجده‌گاه، در لغت از ریشه «سجد» مأخوذ است، و در اصطلاح به مکانی گفته می‌شود که در ملکیت کسی نباشد و تنها برای الله باشد و به نماز و عبادت مسلمانان اختصاص داده شود.
در آیه‌های متعدد قرآن مجید و در احادیث نبوی بر ساختن مسجد و آبادانی آن تأکید و برای این عمل ارزشمند، پاداش و اجری عظیم تعیین شده است. امر ساخت‌ و ساز مسجد در قرآن مجید در ضمن بیان اهداف آن مطرح شده است و به‌ جای دستور صریح به ساخت‌وساز مسجد، اهداف این امر، مهم شمرده شده است. شاید بدین جهت که بنا کردن مسجد و عبادت‌گاه امری فطری است و پیروان همه ادیان سماوی در پرتو آموزه‌های کتاب‌های آسمانی و پیامبران الهی به بنای مسجد و عبادت‌گاه‌ مبادرت می‌ورزند، و حتی مشرکان و پیروان آیین‌های بشری نیز برای عبادت معبودان و ادای مراسم‌شان مکان‌هایی را اختصاص می‌دهند.

زمانی که از مسجد سخن به میان می آید، فضایی سرشار از معنویت و صفای روحانی به ذهنمان خطور می کند و تودرتوی جانمان را با هلهله هایی مستانه به میهمانی آرامش می برد. اما کدام مسجد است که چنین شورانگیز و فرح بخش و آرامش آفرین است؟

مسجدی که براساس تقوا برپا شده باشد و جلوه های ایمان در آن چشم دل را بنوازد.
پایگاه دفاع از حریم خداوندی و کیان مسلمانی باشد.

امام جماعتش، عالمی وارسته و سالکی به حق رسیده باشد. از همان عالمانی که دیدارشان را عبادت دانسته اند و وارثان انبیای الهی نام گرفته اند.

بوی عطر ملکوت و زیبایی پهندشت بهشت جاودانی را بتوان در آن مشاهده و دریافت کرد.

مسجدی که نفاق و تفرقه و خرافه و عوام زدگی را برنمی تابد و با آن می ستیزد.

آن جا که در عین سادگی و بی پیرایگی های ظاهری؛ اخلاص و صفا و مقام استجابت و تابش انوار الطاف پروردگار در آن موج می زند.

جایی که مأمن درماندگان و گره گشای نیازمندان و دستگیر بینوایان است.

آن را سنگری از مقاومت در برابر برنامه ها و دسیسه ها و وسوسه های شیطان های جنی و انسی ساخته اند.

آن جا که کینه ها و دشمنی ها و بی مهری ها و بی تفاوتی ها را به دوستی ها و محبت ها و احساس مسوولیت های اجتماعی و انسانی و ایمانی گسست ناپذیر مبدَّل می سازد.

مسجد جایی نیست که به ما نماز و دعا و … را می آموزد تا بدان ها عادت کنیم بلکه ما را به    عبادت هایی از سر معرفت و عمق باور و اراده اقدام و مراقبت و محاسبت نفس فرا می خواند و چنان تعلق خاطری برایمان برمی انگیزد که پشت شیطان را می شکند و قلعه ای نفوذناپذیر از اسلام و ایمان و ایقان و عمل صالح برایمان به جاودانگی آخرت پایان ناپذیر روزیمان می سازد.

مسجد را جایی می دانیم که در آن ،آیات دلنشین و آرام بخش قرآن، به تولید و پراکندگی آهنگ امید و ملودی اراده و هارمونی حرکت و ایصال الی المطلوب می انجامد.

مسجد آن جایی است که آغوش خویش را برای جوانان، دوست داشتنی ترین های خداوند آن چنان می گشاید که گرداگرد شمع فروزان وجود امام جماعت عارف و عالم و عاملش همچون پروانه می چرخند و می گردند.

به آن جا که متولیانش مهربانانه و با روی گشاده، فرصت هایی طلایی و ناب و کمیاب را برای معاشقه های بندگان خداوندی در اوقات عبادت هایی آسمانی فراهم می آورند، با اطمینان خاطر    می توان نام مقدس مسجد نهاد.

راستی، آیا در شهر و روستا و محله شما، مسجدی از این دست به چشم می خورد؟!!

خوشا به حال اهالی چنین مساجدی.

 

نویسنده: دکتر خسرو مزرعی- هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی

کد خبر 480153

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha