«همافر»خاطرات مهدی نوروزی خلبان بازنشسته نیروی هوایی

خبرگزاری شبستان:كتاب «همافر» خاطرات مهدی نوروزی همافر بازنشسته نیروی هوایی به تازگی چاپ و به بازار كتاب عرضه شده است.

 به گزارش خبرگزاری شبستان ،كتاب «همافر» خاطرات مهدی نوروزی همافر بازنشسته نیروی هوایی به همت دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری و توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.

 

 به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سوره مهر ،از ویژگی‌های بارز این كتاب، خاطرات راوی از دیدار و آشنایی با مقام معظم رهبری و شهید اندرزگو در سال‌های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی است.

 

در بخشی از مقدمه این اثر می خوانیم : «خاطراتی كه در این كتاب ذكر شده، فقط بخش كوچكی از فعالیت‌های انقلابی اشخاصی است كه در سطوح مختلف ارتش شاهنشاهی اعم‌ از نیروی زمینی، نیروی هوایی و نیروی دریایی به جریان افتاد. حوادث مندرج در این نوشتار، مربوط به اتفاقاتی می‌شود كه در ایستگاه رادار جزیره كیش، پایگاه هوایی مشهد، ایستگاه رادار بابلسر و مكان‌های مختلفی از تهران رخ داده است اگر نویسندگان و محققین موفق به بررسی و نگرش حوادث مربوط به انقلاب اسلامی در ارتش شاهنشاهی بشوند، خواهند دید اعتقادات دینی تا چه وسعتی و با چه عمقی در میان افراد نیروهای نظامی گسترش و نفوذ داشته و سبب چه میزان فعالیت‌های انقلابی شده است؛ در آن صورت نظرات و نگاه تازه‌ای نسبت به ارتش رژیم گذشته پیدا كرده و دلایل اصرار گروهك‌ها بر انحلال ارتش در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی و تایید و تعریف حضرت امام(ره) از ارتش را درك خواهند كرد.»

 

وی در بخش دیگری از این مقدمه آورده است: «فعالیت‌های شهید سرلشگر كلاهدوز و دوستانشان در گارد شاهنشاهی، فعالیت‌های شهید سپهبد صیاد شیرازی و همكارانشان در یگان‌های مختلف نیروی زمینی، فعالیت‌های شهید سرلشگر بابایی و دوستانشان در پایگاه هشتم شكاری اصفهان، فعالیت‌های مرحوم حاج آقا كرمانی، امیرعطاءالله بازرگان، امیرحسین مرآتی، شهید سرهنگ شاه‌حسینی، سرهنگ خداوردی، سرهنگ پورانی و دوستانشان در پایگاه سوم شكاری همدان و ... حكایت از گستردگی مجاهدات‌ها و تلاش‌های چهره‌های مومن و معتقد نظامی در سراسر ارتش شاهنشاهی بوده است.»

 

نویسنده در این كتاب همچنین بر لزوم تحقیق در زمینه‌ فعالیت‌های ارتش پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تاكید می كند و می‌گوید: شایسته است كه این امر، موضوع پایان‌نامه دانشجویان رشته‌های مختلف دانشگاهی از جمله روان‌شناسی، جامعه‌شناسی، علوم سیاسی، تاریخ و سایر رشته‌های مربوط قرار بگیرد.

 

مهدی نوروزی راوی در گفت و گویی كه درباره خاطرات خود داشته است، می گوید: در زندگی من اتفاقاتی وجود داشت كه هم سرنوشتم را تغییر داد و هم به نظرم برای روایت در تاریخ باید عنوان شود. در سال ۵۱ من به همراه تعدادی از همكارانم برای گذراندن یك دوره آموزش نظامی به مدت ۱۷ ماه به انگلستان اعزام شدم. این سفر را در حالی می رفتیم كه حس می‌كردیم نماینده حكومتی هستیم كه دروازه تمدن بزرگ بشری است اما در همان مدت اقامت بود كه رفته رفته متوجه شدیم آنچه در قالب تبلیغات به ما گفته می‌شد چیزی جز برخی تبلیغات پوچ نیست. در واقع نه كسی ما را می‌شناخت و نه اهمیتی به ما می‌داد. این سرآغاز یك تحول بزرگ در زندگی ما بود كه با نوعی احساس خالی شدن همراه بود.

 

نوروزی ادامه می‌دهد: در برگشت به ایران ماموریت من و یكی از دوستانم به جزیره كیش اختصاص یافت. در این جزیره بود كه در هنگام سفرهای نوروزی خانواده سلطنتی با رفتارهای غیر متعارف و عجیب آن ها آشنا شدیم. در همین حین بود كه كتاب‌های دكتر شریعتی و نوارهای سخنرانی آقای فلسفی نیز به دست ما می‌رسید و آگاهی ما را نسبت به آنچه در پیرامونمان رخ می‌داد افزایش می‌داد و رفته رفته به این نتیجه رسیدیم كه باید برای نجات كشور كاری كنیم و این مصادف شد با انتقالم به مشهد.

 

این همافر بازنشسته در ادامه روایتش از خاطراتش در این كتاب می گوید: در مشهد با شهید اندرزگو و مقام معظم رهبری آشنا شدم. این آشنایی تا جایی رسید كه هفته‌ای دو بار تا پیش از دستگیری ایشان برای تدریس زبان انگلیسی به آقا به منزلشان در مشهد می‌رفتم. بعد از آن [دستگیری رهبری] نیز به سید علی اندرزگو كمك كردیم تا ابزار ترور شاه را وارد ایران كند و به كیش منتقل كند كه در نهایت با ترور او این ماموریت نیز ناكام ماند.

 

به گفته نوروزی این خاطرات جدای از اینكه اطلاعات بكر و دست اولی درباره زندگی مقام معظم رهبری و شهید اندرزگو در سال‌های قبل از پیرزوی انقلاب دارد، به شكلی بدیع به جریان شناسی حركت سیاسی همافران نیروی هوایی در ایام مبارزات منجر به پیروزی انقلاب اسلامی نیز پرداخته است.

 

كتاب «همافر» به تازگی به همت دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری و توسط انتشارات سوره مهر در 2500 نسخه و قیمت 17 هزار تومان، به بازار كتاب عرضه شده است.

کد خبر 481003

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha