دست و پا زدن در ته چاهی که برای ایران کنده شد

خبرگزاری شبستان: پس از آن که حقانیت هسته ای جمهوری اسلامی ایران به جهانیان به اثبات رسید، دو دستگی میان کشورهای غربی برای افزایش مراودات با ایران افزایش یافت.

خبرگزاری شبستان: با انقلاب اسلامی مردم ایران استکبار جهانی تغییر روش در حکومتداری ایران را برنتافت و برای مبارزه با جمهوری اسلامی ایران به روش های زیادی متوصل شد.

در آخرین تلاش ها پرونده هسته ای ایران به بحرانی ساختگی از سوی بدخواهان کشورمان تبدیل شد اما از آنجایی که ماه پشت ابر نمی ماند، حقانیت ملت ایران در این موضوع هم مانند موارد گذشته به جهانیان به اثبات رسید. این امر باعث شد شکاف عمیقی بین همپیمانان غربی برای آسیب رساندن به ایران ایجاد شود. در همین زمینه می توان به دو یار همیشگی که همواره علیه ایران با یکدیگر استراتژی می چیدند یعنی انگلیس و آمریکا اشاره کرد.

با آغاز به کار دولت روحانی کم کم فاصله بین انگلیس و آمریکا در نزدیک شدن به ایران ایجاد شد و انگلستان روابط دیپلماتیکش با ایران را شروع به ترمیم کرد. این پروسه نزدیک به دو سال طول کشید تا این که روز گذشته وزیر خارجه این کشور پس از ۱۲ سال وارد تهران شد.

سفر دو روزه وزیر خارجه انگلیس به تهران دو هدف بسیار مهم را دنبال می کرد. ابتدا این که سفارت این کشور را بازگشایی کند تا به صورت رسمی روابط سیاسی دو کشور را ترمیم بخشد و دوم این که هیاتی تجاری متشکل از شرکت های بسیار بزرگ نفتی همچون شل را برای قراردادهای مهم به اهالی تجارت ایران معرفی کند.

این هدف تا جایی برای انگلستان حائز اهمیت بود که اولین دیدار فیلیپ هاموند با مقامات جمهوری اسلامی ایران به دیدار وی با وزیر نفت ایران اختصاص یافت و در این جلسه هیات نفتی تجاری انگلیس هم حضور داشتند.

اما شکاف ایجاد شده بین انگلیس و آمریکا در ایجاد روابط با جمهوری اسلامی ایران روز گذشته در اظهارات وزیر خارجه بریتانیا هم نمود واضحی داشت.

وی در نشست خبری مشترکی با وزیر خارجه کشورمان برگزار کرد، در پاسخ به سوال خبرنگار ايراني مبني بر اينكه آيا تصميم گيري انگليس در مورد اجراي برجام متاثر از حوادث داخلي آمريكا خواهد بود يا اين كشور مستقل عمل خواهد كرد، تاكيد كرد: نظرات ما در ارتباط با این موضوع و توافق کاملا مستقل از آمریکاست. این توافق باعث به وجود آمدن مباحثی در آمریکا و حتی ایران شده است .در کشورهایی مانند انگلیس،‌ آلمان و فرانسه از این توافق استقبال کلی شده است. البته یک صداهایی نیز به عنوان مخالف بوده‌اند ولی در کل افکار عمومی از این توافق استقبال کرده است. 

هاموند ادامه داد: در مورد تصویب توافق، آمریکا پروسه خود را دارد و ما می‌بینیم این پروسه به چه شکل است و این اطمینان را داریم که آمریکا در مورد این توافق تصمیم مناسب را می‌گیرد و برجام را تایید می‌کند. انتظار این موضوع را داریم.

وي در پايان خاطرنشان كرد: ما نسبت به این توافق متعهد هستیم و همه ما باید به تعهدات خودمان در این چارچوب عمل کنیم چرا که این به نفع مردم ماست.

از سوی دیگر، آمریکا هم که تحت تاثیر هم پیمانانی چون انگلیس و دیگر کشورهای اروپایی در تلاش است سیاست هایش را به گونه ای اصلاح کند تا اعتماد ملت ایران به خودش را بازگرداند با مانع بزرگ دیگری روبروست.

ایالات متحده که زمانی برای گسترش خصومتش با ایران به تجهیز رژیمی غاصب به نام رژیم صهیونیستی زده بود این بار همین سیاست برای خودش مشکلات عمده ای ایجاد کرده است.

با امضای برجام رژیم صهیونیستی از این امر که آمریکا بخواهد برای بازگرداندن اعتماد ایرانی ها تلاش کند و در نهایت این اقدامش منجر به نابودی اسرائیل شد احساس خطر کرد و در همین رابطه برای ایجاد شکاف بین سنا و کاخ سفید اقدامات خود را آغاز کرد.

حالا روزی است که آمریکا هر آنچه که برای آسیب رساندن به ملت ایران ایجاد کرده بود به ضرر خودش تمام می شود و روزگار سختی را برای حل این معضلات پشت سر می گذارد.

پریسا رهنما

 

 

کد خبر 481285

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha