به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد درویش مدیر کل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در تشریح دستاورد های دومین اجلاس سراسری سمن های محیط زیستی که با حمایت شهرداری تبریز به مدت سه روز 28،29، 30مرداد ماه در تبریز برگزار شد، افزود: برای اولین بار 150 نفر از نمایندگان سمن محیط زیستی کل کشور در این اجلاس حضور داشتند.
وی ادامه داد: تقریباً به جزء دو استان ایلام و خراسان رضوی همه نمایندگان تشکل های مردم نهاد به تبریز آمدند و طی سه روز چند اقدام مهم را انجام دادند.
درویش از برگزاری انتخابات در دومین اجلاس سراسری سمن های زیست محیطی خبر داد و گفت: در این اجلاس 2 نفر به عنوان نمایندگان سمن ها در شورای تدوین فصل محیط زیست در برنامه ششم معرفی شدند.
وی افزود: برای اولین بار تشکل ها به صورت مستقیم و با حق رای در شورای تدوین فصل محیط زیست در برنامه ششم عضو شدند.
تصریح کرد: مشارکت سمن های زیست محیطی در تدوین برنامه ششم محیط زیست نشان دهنده اعتقاد سازمان حفاظت محیط زیست به مردم و تشکل ها است.
درویش با بیان اینکه سومین اجلاس سراسری سمن های محیط زیستی آبان ماه در سمنان برگزار می شود، گفت: تعیین و اولویت بندی 10 بحران از 120 بحران زیست محیطی مشخص شده در اجلاس قبل در دستور کار اجلاس سوم قرار دارد.
مدیر کل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی با اشاره به انتشار بیانیه 14 بندی از سوی تشکل ها افزود: در این بیانیه از سازمان حفاظت محیط زیست، رییس جمهور ، وزارت نیرو و وزارت کشاورزی خواسته شده تا مواردی را رعایت کنند تا بحران های زیست محیطی کاهش یابد.
وی در ادامه به بازدید تشکل های زیست محیطی از دریاچه ارومیه در سومین روز از اجلاس سراسری سمن ها در تبریز اشاره کرد و تصریح کرد: تشکل ها از نزدیک مشکلات دریاچه ارومیه را مشاهده کردند.
درویش تقدیر از عبدالله اشتری از دیگر اقدامات دومین اجلاس سراسری سمن ها برشمرد و افزود: در این اجلاس لوح تقدیر و پیام رییس سازمان حفاظت محیط زیست قرائت و به نامبرده اهدا شد.
به گفته وی، دومین اجلاس سراسری سمن های زیست محیطی اجلاس کم نظیر بود و تا کنون 150 نماینده سمن محیط زیستی در یکجا گردهم نیامده بودند.
مدیر کل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به برگزاری سه کارگاه در اجلاس سراسری سمن ها افزود: در کارگاه اول روش جدید سازمان حفاظت محیط زیست برای بهره گیری از ظرفیت تشکل ها در سرشماری حیات وحش توسط استاد هوشنگ ضیایی شرح داده شد و قرار شد شیوه نامه در اختیار سمن ها قرار گیرد.
وی ادامه داد: در کارگاه دوم روش جدید ارزیابی محیط زیست که از مشارکت مردم استفاده می شود؛ توسط استاد بهزاد رئیسیان و در کارگاه سوم مهمترین بحران سراسری کشور و نفش شبکه های مردم نهاد در تنظیم و مدیریت بحران ها ارائه شد تا از تجربیات سایر استانها برای کاهش و حل بحران های محیط زیستی استفاده شود.
گفتنی است، در دومین اجلاس سراسری سمن های زیست محیطی معاون سیاسی آذربایجان شرقی، معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان شرقی، مدیر کل منابع طبیعی استان، قائم مقام سازمان جنگلها و مراتع، مدیر کل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، معاون شهرداری تبریز، رییس سازمان فضای سبز شهرداری تبریز و رییس ستاد احیای دریاچه ارومیه در این اجلاس حضور داشتند.
نظر شما