به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، علی جنتی، شب گذشته(3 شهریور) در مراسم اختتامیه سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) که در تالار صبا مشهد برگزار شد، اظهار داشت: نتیجه تمامی فعالیت ها و جشنواره های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چنین شبی به بار می نشیند.
وی افزود: جشنواره بین المللی امام رضا(ع) همچون رودخانه زلالی است که از کوه های بلند و پوشیده از برف سرچشمه می گیرد و هر چه پیش می رود تشنگان بیشتری را سیراب می کند.
وزیر فرهنگ و اراشاد اسلامی با بیان اینکه جشنواره بین المللی امام رضا(ع) بر خلاف بسیاری دیگر از رویدادهای فرهنگی هنری دچار بحران و چالش مادی و مدیریتی نشده است، گفت: عنایات حضرت رضا(ع) و مردم محوری از علت های اصلی این مهم است.
جنتی خاطرنشان کرد: امروزه این موج خود جوش در بسیاری از نقاط دنیا تسری یافته و به نمونه بی بدیلی در حوزه ترویج و نشر معارف رضوی تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه نسیم برآمده از بارگاه منور امام رضا(ع)، عطر عاشقی و رایحة رضوی را در سراسر دنیا پر کرده است، اظهار داشت: این نسیم که منشأ ملکوتی و معجزه آسا دارد همگان را به سوی این بارگاه منور فرا می خواند.
وزیر فرهنگ و اراشاد اسلامی ادامه داد: حضور برخی از ارادتمندان این امام همام در نقاط مختلف جهان، معجزه و کرامتی غریب است که باعث گردیده است این افراد اقدامات بزرگی را در کشور خویش و در راستای گسترش معارف اهل بیت (ع) و به ویژه فرهنگ رضوی انجام دهند.
جنتی با اشاره به روایتی از امام رضا(ع) گفت: ایشان می فرمایند " مومن، حقیقت ایمان را درک نمی کند مگر آنکه سه خصلت داشته باشد؛ خصلتی از خداوند که کتمان اسرار افراد است، خصلتی از پیغمبر اسلام (ص) که مدارا کردن با مردم است و خصلتی از ولیّ خدا که صبر و شکیبایی در مقابل سختی هاست."
وی از فرهنگ عمومی و سبک زندگی به عنوان پاشنة آشیل و نقطه آسیب پذیر فرهنگ نام برد و تصریح کرد: فرهنگ اهل بیت (ع) پشتوانه فرهنگ عمومی و سرچشمة جوشان سبک زندگی ایرانی- اسلامی است.
وزیر فرهنگ و اراشاد اسلامی خاطرنشان کرد: امروز بیش از پیش محتاج شناسایی گسست های فرهنگی هستیم که نهاد خانواده ایرانی اسلامی را تهدید می کند.
جنتی با بیان اینکه جشنواره بین المللی امام رضا(ع) توجه ویژه ای به حوزه سبک زندگی و ترویج فرهنگ رضوی دارد، اظهار داشت: با توجه به مبنا قرار دادن فرهنگ و آموزه های دینی، این جشنواره می تواند نقش مهمی در جلوگیری از گسست های فرهنگی داشته باشد.
وی افزود: با برنامه ریزی های صورت گرفته، جنبه های مردمی و خودجوش جشنواره امام رضا(ع) با 56 درصد از جنبه های دولتی آن با 43 درصد پیشی گرفته و امروز تبدیل به مردمی ترین رویداد فرهنگی کشور شده است.
وزیر فرهنگ و اراشاد اسلامی با اشاره به ارتقاء یافتن بخش هایی از این جشنواره به سطح بین الملی، گفت: استقبال بین المللی از برخی بخش های جشنواره به گونه ای است که متناسب با ظرفیت های بومی، اقلیمی و فرهنگی کشور ِمیزبان و مردمان، بومی سازی شده اند.
جنتی خاطرنشان کرد: تنوع رشته ها و قالب های انتخاب شده، تقویت رویکردهای علمی، استقبال کم نظیر دانشگاه ها و دانشجویان و همچنین ارتقای کمی و کیفی بخش های ویژه کودکان و نوجوانان از جمله ویژگی های شاخص این جشنواره است.
نظر شما