سرویس قران و معارف خبرگزاری شبستان: چندی پیش معاون آموزش حوزههای علمیه خواهران از تصمیم مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران برای افزایش اختیارات مدارس علمیه خواهران در امور آموزشی و واگذاری برخی مسئولیت ها به مدیریت های استانی این مرکز خبر داد.
خبرنگار معارف خبرگزاری شبستان نظر حجت الاسلام محمد رضا آقامیر، مدیر حوزه های علمیه خواهران استان تهران را در رابطه با آثار و نتایج این تصمیم جویا شده است.
حجت الاسلام و المسلمین جمشیدی مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور از دیرباز نسبت به موضوع واگذاری امور به استان ها اهتمام داشتند و اکنون به صورت جدی تر وارد این بحث شده و بسیاری از امور در رابطه با مسایل مختلف را به استان ها واگذار کرده اند که برخی مسایل مانند ارزیابی اساتید، مصاحبه با داوطلبان تحصیلات حوزوی و کلیه مراحل پذیرش طلبه از جمله این اختیارات است.
این واگذاری امور به استان ها، کار معقولی است هرچند توان اداری لازم برای اداره کردن مدارس، در مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در قم وجود دارد همچنان که سابقه فعالیت این مرکز در طول چند دهه گذشته شاهد و ناظر این واقعیت است اما در صورت عدم واگذاری برخی مسئولیت ها و اختیارات به استان ها، آن نشاط ، کارایی و بالندگی مورد نظر از مدارس گرفته می شود.
این کار اولا در میان مدارس رقابت ایجاد می کند و علاوه بر آن، بالندگی لازم را به همراه خواهد داشت چرا که وقتی تمام نگاه ما در برنامه ها به سوی مرکز قم باشد نمی توانیم برای امور تدبیر و تصمیمی داشته باشیم.
اما وقتی امور به خود استان ها و مدارس واگذار شود می توان در این زمینه انتظار تصمیمات و تدابیر خوبی داشت تا به شکوفایی لازم رسید. کما این که این اتفاق در تهران محقق شده است و امروز تمام کمیسیون ها، فعالیت های پژوهشی، عناوین پایان نامه ها و .... در مرکز استان انجام و درباره آنها تصمیم گیری می شود.
همچنان که مرکز بسیاری از امور را به مدیریت های استانی خود، به عنوان بازوی اجرایی واگذار کرد ما نیز علاقمندیم که بسیاری از این امور به مدارس واگذار شود تا مدارس توان لازم را برای اداره مدرسه و رشد و بالندگی و نشاط داشته باشند.
ما در چند سال اخیر توسعه کمی و کیفی مفصلی در استان تهران داشته ایم. تهران امروز تنها استان در سطح کشور است که 2 مرکز آموزش عالی سطح 4 (مقطع دکترا) ویژه بانوان حوزوی دارد این در حال است که در کل کشور تنها 3 استان قم، اصفهان و تهران دارای مراکز آموزش عالی سطح 4 ( مقطع دکترا) برای بانوان حوزوی هستند و در بین این 3 استان نیز تنها تهران است که دو مرکز را برای ادامه تحصیل بانوان حوزوی در مقطع دکترا اختصاص داده است.
در حال حاضر بیش از 62 مدرسه و مرکز آموزش عالی در سطوح مختلف تحصیلی، مشغول تعلیم طلاب هستند و امسال تنها در استان تهران 7 هزار نفر داوطلب برای شرکت در آزمون های ورودی و ادامه تحصیلات حوزوی ثبت نام کردند.
اما متاسفانه با توجه به سطح امکانات و محدودیت های موجود حوزه های علمیه خواهران در سطح استان به ویژه در رابطه با محدودیت فضای آموزشی، از این تعداد تنها 2 هزار نفر پذیرش می شوند. هر چند که توسعه کمی و کیفی مدارس علمیه خواهران در سطح استان در حال افزایش است.
پیش از این محمود خالقی، معاون آموزشی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران سیاست این مرکز را واگذاری حداکثری امور به واحدهای حوزوی عنوان کرده و گفته بود: معاونت آموزش در همین راستا تعیین و اعلام اسامی نهایی پذیرفتهشدگان دوره عمومی سطح دو (کارشناسی) را به واحدهای حوزوی واگذار کرده است.
تعیین و اعلام اسامی نهایی پذیرفتهشدگان به صورت متمرکز نیز از سوی ستاد مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران در قم انجام میشد که با افزایش اختیارات واحدهای حوزوی، این کار به مدارس واگذار شد.
در راستای واگذاری امور به زیرمجموعه ستاد مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران امور مصاحبه داوطلبان ورود به مقطع تحصیلی سطح سه (کارشناسی ارشد) حوزههای علمیه خواهران نیز به مدیریتهای استانی واگذار شد.
نظر شما