به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد خبري هشتادودومين دوره دانشافزايي زبان و ادبيات فارسي، مراسم اختتاميه هشتادودومين دوره دانشافزايي زبان و ادبيات فارسي شب گذشته، دوشنبه 9 شهريور در محل سالن همايشهاي بينالمللي دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شد.
اين مراسم با حضور غلامعلي حدادعادل، رييس بنياد سعدي، محمدمهدي طهرانچي، رييس دانشگاه شهيد بهشتي، ابوذر ابراهيميتركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، نعمتالله امامزاده، سفير تاجيكستان در تهران، نمايندگان فرهنگي سفارتهاي تاجيكستان، پاكستان، صربستان و بلاروس، صديقي، معاون وزير علوم، سليمي، رييس دانشگاه علامه طباطبايي، معاونان و مديران ارشد بنياد سعدي و دانشگاه شهيد بهشتي و بيش از 210 استاد و دانشجوي زبان فارسي شركتكننده در اين دوره برگزار شد.
تلاش ما آموختن خوب زبان فارسي بود
غلامعلي حدادعادل، رييس بنياد سعدي در اين مراسم با قدرداني از زحمات دانشگاه شهيد بهشتي و همكاران خود در بنياد سعدي در برگزاري هشتادودومين دوره دانشافزايي زبان و ادبيات فارسي، خطاب به فارسيآموزان شركتكننده در اين دوره، گفت: همه ما در دانشگاه شهيد بهشتي و بنياد سعدي تلاش كرديم تا شما فارسي را بهتر بياموزيد و اميدوارم كه در اين راه موفق بوده باشيم.
وي همچنين با سپاس از لطف خدا به دليل سلامت جسم و روان دانشپذيران شركتكننده در هشتادودومين دوره دانشافزايي زبان و ادبيات فارسي، ادامه داد: اميدوارم اين دوره يك ماهه سبب شود تا عشق و علاقه شما به آموختن زبان فارسي بيشتر شود و شما در آينده آموختن زبان فارسي را رها نكنيد.
حدادعادل همچنين ابراز اميدواري كرد كه دانشپذيران اين دوره علاوه بر آموختن زبان فارسي، با ايران، فرهنگ ايران، تاريخ ايران، آداب و رسوم مردم ايران و شهرهاي ايران هم آشنا شده باشند.
بنیاد سعدی را خانه خود بدانید
رييس بنياد سعدي در ادامه سخنان خود چند پيشنهاد به داشجويان خارجي زبان فارسي داشت. وي گفت: نخست اينكه توصيه ميكنم عضو «انجمن مجازي فارسيآموزان جهان» در بنياد سعدي شويد و از اين راه هم با يكديگر و هم با بنياد سعدي در ارتباط باشيد و البته بنياد سعدي را خانه خود بدانيد.
وي همچنين با بيان اين نكته به فارسيآموزان كه توصيه ميكنم در بازگشت به كشورتان سعي كنيد تا زبان فارسي را به هموطنان خود بياموزيد، ادامه داد: اگر پيشنهاد و نظري براي برگزاري هرچه بهتر اين دوره داريد، پيش از ترك تهران به بنياد سعدي ارايه دهيد؛ زيرا با استفاده از اين پيشنهادات و نظرات و انتقادات به دنبال آن هستيم كه دورههاي آينده را بهتر و قويتر برگزار كنيم.
رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي در ادامه اين بخش از سخنان خود اظهار كرد: هنگاميكه به كشورتان بازميگرديد، پيام ملت ايران را به ملتهاي خودتان برسانيد و بگوييد كه ايرانيها ملتي صلحدوست هستند و با ملتهاي ديگر سر جنگ و ستيز ندارند.
از ارزشهای خود دفاع می کنیم
وي تأكيد كرد: ما هيچ خطري براي جهان نيستيم؛ بلكه ملتي هستيم كه به دين و فرهنگ و اعتقادات خود پايبنديم و براي به دست آوردن استقلال، انقلاب كرديم و براي اين استقلال و ارزشهاي ملي خود دفاع ميكنيم.
حدادعادل در بخش پاياني سخنان خود خطاب به دانشپذيران هشتادودومين دوره دانشافزايي زبان و ادبيات فارسي گفت: خاطرههاي خوش را همراه خود به كشورهايتان ببريد و سلام همه ما ايرانيها را به همه اعضاي خانوادهتان، به دوستانتان و هموطنان خود برسانيد.
غلامعلي حدادعادل در پايان سخنان خود يكي از تازهترين سرودههاي خود با مطلع «گل هميشه بهارم هميشه با من باش / بمان هميشه در كنارم هميشه با من باش» را براي حاضران در جمع خوانش كرد كه با استقبال دانشجويان و اساتيد خارجي زبان و ادبيات فارسي همراه شد.
اعلام آمادگي دانشگاه شهيد بهشتي براي پذيرش دانشپذيران خارجي دوره دانشافزايي
محمدمهدي طهرانچي، رييس دانشگاه شهيد بهشتي، ديگر سخنران اين مراسم، با بيان اينكه همكاري خوب بنياد سعدي و دانشگاه شهيد بهشتي توانست رضايت دانشجويان و اساتيد شركتكننده در دوره را فراهم كند، گفت: براي ثبتنام از داشنجويان شركتكننده در هشتادودومين دوره دانشافزايي زبان و ادبيات فارسي كه علاقمند به ادامه تحصيل در مقطع كارشناسي ارشد در دانشگاه شهيد بهشتي در رشتههاي زبان فارسي، ايرانشناسي و تاريخ هستند، اعلام آمادگي ميكنم.
وي همچنين گفت: اميدوارم كه بعد از بازگشت به كشور خودتان، پيام محبت، دوستي و ميهماننوازي ايرانيان را به دوستان و هموطنان خود برسانيد.
پیام آور صلح ایرانیان به جهان باشید
مجتبی صديقي، معاون وزير علوم، تحقيقات و فناوري و رییس سازمان امور دانشجویان هم با حضور در جايگاه سخنراني در سخناني كوتاه خطاب به دانشجويان خارجي شركتكننده در اين دوره دانشافزايي گفت: اميدوارم در بازگشت به كشورتان پيامآور صلح و دوستي ايرانيان براي هموطنان خود باشيد.
وي همچنين گزارشي از تحصيل دانشجويان خارجي در ايران ارايه داد.
ابوذر ابراهيميتركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي نيز در سخنانی که با اشعار فارسي آغاز كرد، زبان فارسي را زبان معنويت معرفي كرد و گفت: در زبان فارسي وقتي همديگر را ميبينيم، «سلام» ميدهيم؛ يعني براي طرف مقابل آرزوي سلامتي داريم. هنگام جدا شدن هم «خداحافظ» ميگوييم و با اين كار نام خدا را تكرار ميكنيم.
مرگ هم به زبان معنویت ادا می شود
ابراهيميتركمان در ادامه با اشاره به حضور نعمتالله امامزاده، سفير تاجيكستان در تهران در اين مراسم، ادامه داد: در تاجيكستان كه مردم به زبان فارسي صحبت ميكنند، حتي مرگ هم به زبان معنويت ادا ميشود. در اين كشور وقتي مردم ميخواهند فوت كسي را خبر دهند، ميگويند «فلاني بندگي كرد». اوج بندگي اين است كه انسان جان به كسي بسپارد كه جانش را به او عطا کرده بود.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي آموزش زبان فارسي را دريچهاي به سمت فرهنگ ايران اسلامي دانست و تأكيد كرد: زبان فارسي ابزاري براي گشودن صندوق حكمت و اسرار و معنويت و فرهنگ ايراني است.
ارايه گزارش پربار از دوره
همچنين احمد خاتمي، رييس دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه شهيد بهشتي و مسئول برگزاري هشتادودومين دوره دانشافزايي زبان و ادبيات فارسي در اين دانشگاه، در سخناني كوتاه، ضمن قدرداني از تلاشهاي شبانهروزي دانشگاه شهيد بهشتي و بنياد سعدي در برگزاري اين دوره، برگزاري اين دوره دانشافزايي با شركت بيش از 210 شركتكننده از 37كشور دنيا با فرهنگها، زبانها و سلايق گوناگون را اقدامي مهم و دشوار دانست و از دانشپذيران به دليل آنچه او كوتاهيهاي احتمالي دانست، عذرخواهي كرد.
رضامراد صحرايي، سرپرست معاونت آموزشي و پژوهشي بنياد سعدي و مسئول برگزاری این دوره از دانش افزایی در بنیاد سعدی نیز در مقام سخنران گفت: به عنوان نماينده بنياد سعدي و ناظر اين دوره، از تلاشها و زحمات دانشگاه شهيد بهشتي در برگزاري هشتادودومين دوره دانشافزايي زبان و ادبيات فارسي قدرداني و تشكر ميكنم.
وي در ادامه سخنان خود گفت: براي شركت در اين برنامه 548 تقاضا از 37 كشور ارايه شد كه پس از بررسي اين تقاضاها، تعداد 230 نفر براي حضور در اين دوره پذيرفته شدند و از بين آنها 211 فارسيآموز در دوره دانشافزايي زبان و ادبيات فارسي شركت كردند كه 124 نفر آنها زن و باقي هم مرد بودند.
صحرايي بخشهاي آموزشي و فوق برنامه را دو بخش برگزاري هشتادودومين دوره دانشافزايي زبان و ادبيات فارسي عنوان كرد و گفت: بخش آموزش اين دوره اعم از تعيين سطح، برگزاري كلاسهاي تقويت برای چهار مهارت زبانی (شنيدن، گفتن، خواندن و نوشتن) و آزمون نهايي، براساس استاندارهاي بينالمللي انجام شدند.
وي همچنين از قبولي تمامي شركتكنندگان در آزمون نهايي خبر داد و گفت: در اين دوره براي برخي از دانشپذيران اتفاقات خاصي رخ داد. در اين دوره جشن تولد 20 نفر از دانشجویان برگزار شد. يكي از دانشجويان متأسفانه پدر خود را در طول برگزاري دوره از دست داد؛ ولي وي تا پايان دوره تهران را ترك نكرد. يكي از دانشجويان مادر 3 فرزند خردسال است كه حتي با وجود اين در دوره حضور داشت. پاي يكي از دانشجويان در ابتداي دوره شكست؛ ولي وي با اين وضعيت و مشكلاتي كه داشت در كلاسها حاضر شد و همچنين اينكه در روز دختر، دانشجويان دختر شركتكننده در دوره از دانشگاه شهيد بهشتي هدايايي را دريافت كردند.
در ادامه این مراسم، سیدمهدی طباطبایی، مجري برگزاري این دوره از دانش افزایی در دانشگاه شهيد بهشتي نیز با ارايه گزارشي از چگونگي برگزاري اين دوره گفت: اولين گام در اين راه تشكيل كميته راهبردي زيرنظر رياست دانشگاه شهيد بهشتي بود و پس از آن 8 كميته تداركات و پشتيباني، حراست و تأمين، آموزشي، روابط عمومي، اسكان و تغذيه، برنامهريزي مراسمهاي افتتاحيه و اختتاميه، فرهنگي و فوق برنامه و همچنين كميته موارد خاص را تشكيل داديم.
وی در پايان سخنان خود به تشريح فعاليتهاي اين كميتهها پرداخت.
كارينا پادوكا از اوكراين، ترجمه فارسي آيات قرآن كه در ابتداي مراسم توسط قاري قرائت شد را براي شركتكنندگان در مراسم خواند.
فيلمهاي مستند كوتاهي از اين دوره در دو بخش از مراسم پخش شد كه با استقبال دانشپذيران همراه بود. در اين فيلمها آوازخواني يك ترانه ايراني توسط آنتوان توگاي، دانشجوي اوكرايني و پخش مصاحبههاي طنز با دانشجويان، با استقبال پرشور شركتكنندگان در دوره مواجه شد.
گروه همسرايان پاكستاني متشكل از پاكستانيهاي شركتكننده در هشتادودومين دوره دانشافزايي زبان و ادبيات فارسي شعري را به زبانهاي فارسي و اردو خواندند. انيس جهانگيرخان از پاكستان تكخوان اين گروه بود.
لوكا بنلي از ايتاليا، نهال عبدالمالك از مصر، نيكيتا كارابايف از بلاروس، بلال چادورچي از تركيه، ما يو از چين، سمنخانف از روسيه، با حضور در سن، ضمن ابراز احساس خود از حضور در اين دوره و مردم ايران به بيان خاطرههاي خود در طول برگزاري دوره دانشافزايي زبان و ادبيات فارسي پرداختند.
غلامعلي حدادعادل، محمدمهدي طهرانچي، ابوذر ابراهيميتركمان، نعمتالله امامزاده، مجتبی صديقي و احمد خاتمي، در ميان تشويق شركتكنندگان در مراسم، لوحهاي تقدير و يادبودي به مسئولين كميتههاي 8گانه و مديران اجرايي اين دوره اهدا كردند.
گفتني است، هشتادودومين دوره دانشافزايي زبان و ادبيات فارسي با حضور بيش از 200 استاد و دانشجوي زبان و ادبيات فارسي از 37 كشور جهان به همت بنياد سعدي و با همكاري دانشگاه شهيد بهشتي از تاريخ 13 مرداد در تهران آغاز شد و شب گذشته با برگزاري آيين اختتاميه به اتمام رسيد.
نظر شما