اختتامیه اولین دوره طرح  گفتمان نخبگان علوم انسانی برگزار شد

خبرگزاری شبستان: اختتامیه اولین دوره طرح گفتمان نخبگان علوم انسانی سراسر کشور با حضور مسئولین کشوری و استانی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، اختتامیه اولین دوره طرح  گفتمان نخبگان علوم انسانی سراسر کشور امروز (11 شهریور) در سالن همایش های دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزار شد.

 

در این مراسم، کلیپی از گزارش کار کلاس های این دوره پخش شد و در ادامه عابدزاده، یکی از نخبگان شرکت کننده در این دوره، شعری در رابطه با این دوره ارائه کرد، همچنین لیلا حیدری، یکی دیگر از دانشجویان نخبه به بیان نکات و پیشنهاداتی در خصوص این طرح پرداخت.

 

جریان نخبگی قابلیت جذب افراد و تشکیل حلقات را دارد/علوم انسانی باید متناسب با زیست‌بوم فرهنگی جامعه باشد

 

در ادامه محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: تاریخ همواره مدیون نخبگانی است که توانستند شرایط جامعه را به سمت جریان سعادت‌بخش هدایت کنند، همچنین کسانی که به بشر ظلم می‌کنند، در حقیقت نخبه هستند، اما نخبه‌ای هستند که نبوغ خود را در آسیب به انسانیت پیدا کردند.

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به این که نخبگان در تحول جوامع بشریت اثرگذار هستند، تأکید کرد: اگر فرد قابلیت اجتماعی و ظرفیت فرهنگی خود را بالاببرد و در تعامل با افراد، نقطه مناسب را پیدا کند و هوش خلاقیت خود را شکوفا کند، نخبه است.

 

مخبر دزفولی با بیان این که زیست بوم فرهنگی و شناخت آن برای ما بسیار حائز اهمیت است، گفت: علوم انسانی باید متناسب با زیست‌بوم فرهنگی جامعه باشد، اگر زیست بوم فرهنگی را شناختیم و بر اساس آن تدارک علم در زمینه‌های مختلف را داشته باشیم، می‌توانیم در جامعه تأثیرگذار باشیم.

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که جریان نخبگی، قابلیت جذب کردن یک عده از افراد را دارد، تصریح کرد: تشکیل حلقات از جریان‌های خودجوش است؛ فردی که عنوان نخبگی را با خود حمل می‌کند، ظرفیت جذب افراد را دارد و در این صورت، حلقات مختلف می‌تواند شکل بگیرد.

 

نخبگان جامعه در حوزه کمین دشمن هستند

 

همچنین حجت الاسلام و المسلمین حمید پارسانیا، عضو شورای انقلاب فرهنگی امروز عنوان کرد: اولین دوره طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی به نخبگان اجازه داد تا با فضایی که در آن قرار داند، آشنا شوند.

 

حجت الاسلام و المسلمین پارسانیا با بیان این که در جهان غرب، علوم انسانی در ارتباط با صنعت و اقتصاد است، عنوان کرد: علوم انسانی ما در ارتباط با صنعت و اقتصاد و ... نیست، چون سیاست و اقتصاد ما در اختیار خود ما نیست و در حاشیه اقتصاد جهانی غوطه می‌خورد.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: علمی که تحت سلطه جهانی است، مورد مخالفت قرار نمی‌گیرد و این نهایت اقتدار است، در حالی که اولین اتهام به علم بومی و علم دینی این است که وابسته به قدرت است.

 

وی ادامه داد: در این طرح، قدم اول مواجهه با نظریه‌های مختلف بود، اما این گفتمان در این مقطع نتوانست به سوی بیان و پرداخت نظریه‌هایی برود که در حاشیه اندیشه حکمت اسلامی، فلسفه اسلامی بیان شده است.

 

حجت الاسلام و المسلمین پارسانیا با بیان این که نیروهای نخبه در کمین دشمن هستند، گفت: نخبگان جامعه ما در متن نظام آموزشی از دبستان تا دانشگاه شکل گرفتند و در مواجهه فرهنگی و علمی پیش‌تر از خط مقدم هستند، به طوری که در حوزه کمین دشمن هستند و کلاس‌های درس رشته‌های علوم انسانی در نقطه کمین هستند، یعنی از خط جلوتر هستید.

 

عضو شورای عالی انقلاب در پایان اظهار داشت: این مجموعه نخبگان علوم انسانی باید استمرار و استقرار داشته باشد و جایگاهی برای دفتر نخبگان علوم انسانی تشکیل یابد و برای این مجموعه جایگاه مناسبی در نظر گرفته شود.

 

در پایان مراسم، با حضور مسئولین کشوری و استانی به عوامل اجرایی و علمی اولین دوره گفتمان نخبگان علوم انسانی لوح تقدیر اهداء شد.

 

کد خبر 483619

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha