محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در تشریح اقدامات و اولویت های پژوهشی و آموزشی که در گردهمایی اخیر مسئولان دبیرخانه های کانون های مساجد سراسر کشور به آنها پرداخته شد، به خبرنگار شبستان گفت: در این گردهمایی پیرامون محورهای اصلی برنامه پنجم توسعه در حوزه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد بحث، بررسی و تبادل نظر شد.
وی افزود: در این جلسه پیرامون ارتقای سطح پژوهش و آموزش ستادعالی، تقویت آموزش های مجازی، ارتقای فکری و علمی مسئولان دبیرخانه ها و اثر بخشی برنامه های آموزشی ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری بحث و تبادل نظر شد و بر اساس نظرات ارایه شده برنامه های سه ماهه پایان سال جاری تبیین شد.
معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: در بحث ارتقای سطح پژوهش در برنامه های ستاد عالی کانون های مساجد کشور اقداماتی انجام شده که آشنایی بیشتر برخی از مسئولان دبیرخانه ها و کانون ها با پژوهش های انجام شده، حضور مستقیم مسئولان دبیرخانه ها در فعالیت های پژوهشی، آنالیز طرح های پژوهشی و چاپ آنها از آن جمله است.
وی با اشاره به سایر برنامه ها و طرح های پژوهشی که امسال در دستور کار قرار داشته و دارد، بیان کرد: منطقه ای کردن و کاربردی کردن طرح های پژوهشی، تبیین ضرورت پژوهش برای مسئولان دبیرخانه ها و کانون ها، ارسال پوستر و فراخوان پژوهشی به استان ها، آسیب شناسی و ارزیابی جشنواره های ستاد و حمایت از طرح های پژوهشی از دیگر اقدامات پژوهشی ستاد است که در این گردهمایی به آنها پرداخته شد.
جعفری با اشاره به برنامه های ستاد برای ارتقای سطح آموزشی برنامه های ستادعالی افزود: استانداردسازی محتوای آموزشی، سطح بندی متون آموزشی بر مبنای مخاطب، استفاده از مربیان مجرب و متعهد، تربیت کادر آموزشی مناسب، نیازسنجی مناسب از مخاطبان، بومی سازی آموزش ها، راه اندازی دوره های آموزشی مکاتبه ای، حضوری و نیمه حضوری، تعامل با دستگاه های معتبر آموزشی همچون جهاد دانشگاهی و اعطای مدرک معتبر را از مهمترین برنامه های انجام شده برای ارتقای سطح برنامه های ستادعالی در بخش آموزش است.
معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های مساجد کشور یادآور شد: راهبرد تقویت آموزش های مجازی با انجام اقداماتی چون راه اندازی وب سایت آموزشی، راه اندازی دوره های مجازی آموزش از راه دور وب سایت پژوهش و تهیه لوح های فشرده آموزشی پیگیری می شود.
جعفری ارتقای فکری و علمی مسئولان دبیرخانه را یکی دیگر از راهبردهای ستاد عالی دانست و ادامه داد: استفاده از مشاوران آموزشی و پژوهشی مناسب، ایجاد سیستم ارتقای اداری و درجه بندی برای دبیرخانه ها، آموزش مسئولان دبیرخانه ها آموزش ضمن خدمت و ارسال مواد آموزشی مکتوب یا مکاتبه ای برای مسئولان دبیرخانه ها از مهمترین اقدامات و برنامه های انجام شده در این راستا است.
وی در بیان راهبردهای افزایش اثربخشی برنامه های آموزشی ستاد خاطرنشان کرد: ایجاد جذابیت مناسب برای حضور افراد در کانون ها، ارتباط کمتر مسئولان دبیرخانه ها با برنامه ها به علت مشغله اجرایی، منطقه ای نبودن برخی برنامه ها، احساس عدم ضرورت نسبت به برنامه ها، تدوین نظام جامع آموزشی مناسب در ستاد و دبیرخانه ها، کمبود مربیان آگاه و مجرب، استمرار دوره های آموزشی، نیازسنجی از مخاطبین و ایجاد بانک اطلاعات جامع از وضعیت آموزشی افراد از عواملی است که در اثربخشی برنامه های آموزشی ستادعالی تاثیر گذار است.
مسئولان شورای مشورتی مناطق ششگانه و مسئولان دبیرخانه کانونهای مساجد استانهای اصفهان، همدان، قزوین، آذربایجان شرقی، فارس و مازندران که عضو استانهای شورای مشورتی هستند نیز در این گردهمایی حضور داشتند و وظایف هر استان پیرامون برنامه های مختلف و سپردن مسئولیت ها به صورت خاص در این نشست مشخص شد.
پایان پیام/
نظر شما