به گزارش خبرگزاري شبستان از قزوين، مرتضي روزبه،استاندار قزوين پيش از ظهر امروز (14 شهريور) در ديدار با سفير بنگلادش در ايران كه در سالن جلسات استانداري قزوين برگزار شد، بيان كرد: در دنياي امروز وجود اشتراكات سرمايه ارزشمندي است كه بايد اصرار داشته باشيم به اين وجوه مشترك و با افتخار زياد به دنيا اعلام كنيم كه ما مسلمان هستيم و اين خود سرمايه ارزشمندي است كه مي تواند سرمايه بزرگي را براي ما درست كند.
وي ادامه داد: در دنياي امروز بعضي منافع تبديل به وجه مشترك شده و تشكل هايي در اين راستا ايجاد شدند و ما با داشتن سرمايه ارزشمندي به نام اسلام بايد خيلي بيشتر از اين ظرفيت استفاده كنيم و البته به جز اسلام باز هم وجوه مشترك بسياري داريم مانند زبان كه نكته ارزشمندي است.
استاندار قزوين اضافه كرد: در حقيقت زبان فارسي زبان علم بوده و به تدريج با سيطره نظام غربي، زبان فارسي و عربي كمرنگ شده است، بنابراين بايد بكوشيم اين شرايط را بازآفريني كنيم و بايد رفت و آمدهاي زيادي بين دانشمندان و فرهيختگان كشورها باشد تا اين شرايط را مجدد احيا كنيم.
وي تأكيد كرد: همه رفت و آمدها نبايد مخصوص سران كشورها و سياسيون باشد بلكه شخصيت هاي دانشمند نيز بايد بتوانند از اين ظرفيت استفاده كنند.
روزبه اعلام كرد: سابقه روابط ايران و بنگلاش طولاني است ولي در حد انتظار نيست و بايد قدم هاي علمي و اجرايي برداشته و سطح ارتباطات را توسعه دهيم و يكي از راهكارها اين است كه مقامات و تجار و بازرگانان و شخصيت هاي فرهيخته مناطق با هم اين رفت و آمد را داشته باشند.
وي با اشاره به ظرفيت هاي استان قزوين اظهار كرد: قزوين مي تواند در اين ارتباطات نقش تعيين كننده اي داشته باشد؛ قزوين به لحاظ پيشينه تاريخي، پيشينه كهن و باستاني دارد و در تاريخ تحولات سياسي، اجتماعي و علمي كشور نقش برجسته داشته است و شش دهه در دوران صفويه پايتخت و مركز مهم مبادلات تجاري و بازرگاني بوده است.
استاندار قزوين توضيح داد: در دوره معاصر نيز وجود دانشگاه بين المللي امام خميني (ره) و ساير دانشگاه ها، قزوين را به يك مركز علمي تبديل كرده است؛ همچنين قزوين يك مركز مهم صنعتي نيز هست و در بخشي از توليدات صنعتي رتبه نخست كشور را دارد و در توليدات كشاورزي نيز يك منطقه كشاورزي هستيم و در محصولات زراعي و باغي و در حوزه دام و طيور و صنايع وابسته شرايط مطلوبي را داريم و در بخشي نيز صاحب رتبه هستيم.
وي تصريح كرد: به لحاظ موقعيت فرهنگي نيز قزوين پايتخت خوشنويسي كشور محسوب مي شود و هنرمندان نامي در قزوين در گذشته بوده اند و هم اكنون نيز حضور دارند و آثارشان در نمايشگاه هاي بين المللي عرضه مي شود.
روزبه خاطر نشان كرد: قزوين در دوران دفاع مقدس از جمله استان هايي است كه در برابر تجاوز ناجوانمردانه رژيم صدام نقش خوبي را در دفاع از كشور و دين داشت و حدود 3 هزار شهيد، 7 هزار جانباز و 700 نفر آزاده تقديم انقلاب كرد و حدود 100 هزار نفر نيروي رزمنده در دوران دفاع مقدس داشت.
وي خطاب به سفير بنگلادش گفت: اينها جزو افتخارات استان است و تجريبات گران سنگي در اين حوزه در استان هست و انتظار داريم با برداشتي كه از استان قزوين داشتيد و داريد با همكاري مديران مدلي را طراحي كنيد كه بتواند ارتباط مناطق را با هم بيشتر كند.
استاندار قزوين ادامه داد: در حال حاضر سطح مبادلات به هيچ وجه قابل رضايت نيست و بايد تلاش بيشتري كرد و قدم هاي اساسي را در اين راستا برداشت و هر 2 كشور نيز تجربيات خوبي دارند كه مي توانند در اختيار يكديگر گذارند.
وي افزود: شما در بنگلادش مدل تجربه دكتر محمد يونس را داريد كه توانست در مبارزه با فقر روشي را ابداع كند و ما در داخل نيز تجربياتي داريم كه مي توانيم اينها را در اختيار ديگران بگذاريم و مهمترين تجربه ما در دوران تحريم هاي ظالمانه اي بود كه به كشور ما تحميل شد و به فرصت طلايي در كشور تبديل شد و كشور ما توانست جهش هاي جدي را در حوزه علم و فناوري داشته باشد.
روزبه يادآور شد: اين پيشرفت ها در بخش هسته اي رسانه اي شد و همه مطلع شدند اما در ساير حوزه ها نيز رتبه هاي خوب بين الملي را كسب كرديم به طوري كه در همين دوره اخير دانشجويان ما از قزوين در مسابقات جهاني رتبه هاي خوبي را كسب كردند و اينها تجربيات خوبي است كه با برقراري ارتباطات مي توانيم با هم مبادله كرده و جهان اسلام قدرت برتر در دنيا باشد.
نظر شما