به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعهسرا، راهبردهای اقتصاد مقاومتی با تکیه بر آموزههای اسلام و دسترسی به دانش روز دنیا به ما کمک میکند که بهره وری را افزایش دهیم و با همین منابع موجود امور کشور را به پیش ببریم.
پس از تشدید تحریمها علیه ایران در سالهای اخیر اقتصاد مقاومتی به فرمایش رهبر معظم انقلاب و توسط دولت ترویج شد و در اقتصاد مقاومتی هدف استفاده از توان داخلی و مقاومت در مقابل تحریمها با ایجاد کمترین بحران است.
اقتصاد مقاومتی باید الگویی الهام بخش باشد و همانگونه که ملت ایران با انقلاب اسلامی برای ملتها الهام بخش بود و بیداری اسلامی با الگوگیری از ملت ایران اتفاق افتاد در اقتصاد نیز باید الهام بخش باشد.
امروز(14شهریور) تور رسانهای با همت بسیج رسانه و همکاری بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان، درصومعهسرا و فومن طراحی و اجراشد. این تور فرصتی را برای رسانههای استان ایجاد کرد تا بتوانند گوشهای از زحمات جهادگران عرصه اقتصاد مقاومتی و محرومیت زدایی را با قلم خود به نمایش بکشند.
این کاروان رسانه ای در اولین قدم به سمت روستای کلاشم بخش تولمات حرکت کرد و از کارگاه تعاونی امور روستایی و عشایری پیشگام صومعهسرا که سرپرستی آن را شیوا رمضاننژاد بر عهده داشت بازدید به عمل آورد.
شناسایی بانوان توانمند روستاها از اهداف تعاونی تولید روستایی وعشایری زنان پیشگام صومعهسرا
شیوا رمضانزاده، سرپرست تعاونی تولید روستایی وعشایری زنان پیشگام صومعهسرا اظهار کرد: در این تعاونی بسته بندی مواد غذایی، ترشیجات، شیرینی جات محلی و سبزیجات صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه برای راهاندازی این تعاونی از سپاه ناحیه صومعهسرا تسهیلات 30 میلیون تومانی دریافت کرده است، افزود: در این مکان برای 15 نفر به صورت مستقیم و 25 نفر از زنان روستایی به صورت غیر مستقیم اشتغالزایی کرده است.
رمضانزاده با بیان اینکه علاوه بر مواد غذایی که در این مکان وتولید و عرضه میشود، بانوان به کار صنایع دستی هم میپردازند، گفت: یکی از اهداف بزرگ این تعاونی شناسایی بانوان توانمند روستاها است.
وی با بیان اینکه تا کنون کلاسهای مختلف دام و طیور و پرورش دام بین بانوان برگزار شده است، تصریح کرد: در چندین جشنواره غذایی شرکت کرده و تصمیم داریم تا در جشنواره بینالمللی غذا حضور یابیم.
تخصیص 2 میلیارد تومان تسهیلات اقتصاد مقاومتی در سال 94 به صومعه سرا
بهزاد روانپاک، مدیر بسیج سازندگی صومعهسرا با بیان اینکه امسال 2 میلیارد تومان تسهیلات اقتصاد مقاومتی به شهرستان صومعه سرا اختصاص یافته است، خاطرنشان کرد: در مرحله اول 70 درصد را به بانک معرفی کردهاند که با جذب 70 درصد، میتوانند 30 درصد بعدی را برای طرحهای اقتصاد مقاومتی معرفی نمایند.
وی اظهار کرد: طرحی که مشاهده میشود طرحی در قالب بستهبندی محصولات غذایی اقتصاد مقاومتی محصولات کشاورزی که توسط تعاونی کدبانوهای تولم در حال اجرا است.
مدیر بسیج سازندگی صومعهسرا افزود: با استفاده از کلاسهایی که در روستاها برگزار شد این عرصه و استعداد بانوان شناسایی شد و با استفاده از تسهیلات اقتصاد مقاومتی این تعاونی تشکیل شد و به کار خو دادامه داده است.
روانپاک گفت: در سال 93 مخصوص بستهبندی مواد غذایی بود که در سال 94 گسترش پیدا کرد و بخشی از آن به تولید صنایع دستی روستایی اختصاص داده شده است.
وی تصریح کرد: این تعاونی با تولیدات محصولات دسته بندی در نمایشگاههای زیادی در سطح شهرستان، استان و کشور شرکت کرده و لوحهای تقدیر متنوعی از دست مسئولان به دلیل کیفیت کارشان دریافت کردهاند.
مدیر بسیج سازندگی صومعهسرا خاطرنشان کرد: هم اکنون این تعاونی با کار مستمر حدود روزانه 15 نفر خانم و 25 نفر در روستاهای اطراف محصولات خود را تولید میکنند و به این تعاونی میفرستند و این تعاونی محصولات را فرآوری میکند و به بازار عرضه مینماید.
بازدید از پرورش بوقلمون گوشتی 500 قطعهای
بعد از روستای کلاشم و بازدید از طرح اقتصاد مقاومتی به سمت یکی از روستاهای فومن به نام گوشلوندان رفتیم که در آنجا یوسف رمضاننژاد به همراه همسرش به پرورش بوقلمون فعالیت داشت.
یوسف رمضاننژاد، مسئول واحد پرورش بوقلمون با بیان اینکه بوقلمون گوشتی 500 قطعهای در این مکان پرورش داده میشود، اظهار کرد: برای بهرهبرداری از این واحد 15 میلیون تومان از سپاه ناحیه فومن تسهیلات اقتصاد مقاومتی دریافت کرده است.
وی با بیان اینکه بیش از 25 میلیون تومان آورده خودش برای این واحد است، افزود: جوجههای یک روزه را به قیمت 10 هزار و 500 تومان از کارخانه خریداری میکنند و در این مکان پرورش میدهند.
مسئول واحد پرورش بوقلمون گوشتی گفت: هر یک جوجه از چهار تا پنج ماه و نیم نیاز به رشد دارد تا بتوان در بازار فروش به خریدار عرضه گردد.
رمضاننژاد با بیان اینکه از حمایتهای بسیج سازندگی سپاه ناحیه فومن به دلیل پرداخت تسهیلات کمال تشکر را دارد، تصریح کرد: متاسفانه بانکها با مشتریان برخورد خوبی ندارند و حتما ضامنهایی را میخواهند که حقوق ماهیانهشان بالغ بر 2 میلیون و نیم باشد.
بعد از پایان صحبتهای رمضاننژاد از آنجا راهی روستای کمامردخ فومن شدیم و در آنجا با واحد تولیدی زالو که توسط جوان 29 ساله به نام تندرو اداره میشد آشنا شدیم.
پایلوت تولید زالوی استریل و طبی در روستای کمامردخ فومن
علیرضا تندرو، مسئول شرکت تعاونی گیلان لیرو با بیان اینکه این مرکز از سال 93 با هدف تولید زالوی استریل و طبی افتتاح شد، خاطرنشان کرد: در ایران زالو استریل وجود نداشت و زالو درمانی کارش با خون است و مانند یک سرنگ میماند.
وی با بیان اینکه کشورهای آمریکایی و اروپایی و ... پرورش زالوی استریل را در دستور کار دارند، اظهار کرد: امروز ما به صورت علمی این کار را در این مکان انجام میدهیم.
مسئول شرکت تعاونی گیلان لیرو با بیان اینکه این کار یک کار کاملا تخصصی و بلند مدت است، افزود: بازدهی این محصول کوتاه مدت نیست و مراکز بیشتری میتوانند به این سمت روی آورند زیرا جا دارد مراکز بیشتری بخواهند این کار را انجام دهند ظرفیت زیاد است.
تندرو با بیان اینکه به عنوان طرح پایلوت و مروج هستند، گفت: به کسانی که میخواهند به این حوزه وارد شوند آموزش لازم را داده تا در این راستا آسیبی متوجه طراح طرح نشود.
وی با بیان اینکه به صورت ثابت دو نفر هستیم که کارهای اجرایی انجام میدهیم که یک نفر از مادامپزشک است، تصریح کرد: به غیر از اعضای هیئت مدیره هشت نفر در این تعاونی مشغول به کار هستند.
مسئول شرکت تعاونی گیلان لیرو خاطرنشان کرد: در استان گیلان مردم با زالو درمانی کنار نیامدهاند و از استانهای دیگر مانند اراک، شیراز و اصفهان و .. از این تعاونی خرید میکنند.
تندرو اظهار کرد: سپاه حمایت خوبی از این طرح کرد و 40 میلیون تومان تسهیلات به ما پرداخت نمود که در مجموع برای راه اندازی این تعاونی 200میلیون تومان اعتبار هزینه شده است.
وی افزود: زالو هنگام مکیدن خون مواد متنوعی ترشح میکند که خواص درمانی دارد و معروفترین ماده مترشحه از زالو هیرولین است.
مسئول شرکت تعاونی گیلان لیرو با بیان اینکه با زالود درمانی سردرد و سینوزیت مزمن و عفونت سینوسها در مان می شودو با انداختن چهار عدد زالو به شقیقهها، عفونت تخلیه و سردرد خوب میشود، گفت: آرتروز مزمن و درد شدید زانو و آب زانو و ورم روی زانو و زیر زانو با زالو درمانی درمان می شودوانداختن چهار عدد زالو روی پاها و تکرار هر ماه آن بهبود حاصل میشود.
نظر شما