قدیر کچویی، مسئول برنامه های فرهنگی مسجد شهید بهشتی خیابان پیروزی در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به فعالیت های متعدد این مسجد، اظهار کرد: مسجد شهید بهشتی هر روز و در هر سه وقت اقامه نماز جماعت دارد.
وی ادامه داد: برنامه های این مسجد به شکل هفتگی تنظیم شده است به گونه ای که در روزهای شنبه و دوشنبه مباحث قرآنی در مسجد برقرار است که از سوی حجت الاسلام «مقدسی» امام جماعت مسجد که حافظ کل قرآن است ارایه می شود به این شکل که یک صفحه از قرآن تلاوت می شود و در ادامه تفسیر این آیات برای مردم بیان می شود. ضمن اینکه یکشنبه شب ها نیز کلاس آموزش قرآن در مسجد برگزار می شود.
کچویی تصریح کرد: سه شنبه شب ها نیز علاوه بر دعای توسل مباحث مربوط به احکام در مسجد به شیوه ای نوین از سوی حجت الاسلام «کرمی» ارایه می شود. علاوه بر این چهارشنبه شب ها علاوه بر برنامه بسیج، کرسی تلاوت قرآن در مسجد برگزار می شود. همچنین روزهای پنج شنبه دعای کمیل در مسجد برقرار است.
وی مراسم قرائت دعای ندبه در روزهای جمعه را به عنوان نقطه ثقل برنامه های مسجد خواند و افزود: هر هفته جمعیت فراوانی در مسجد شهید بهشتی (پیروزی) برای شرکت در مراسم دعای ندبه و استماع سخنرانی حضور می یابند و از سخنران ها و منبری های مطرح در این مراسم سخنرانی دارند.
مسئول فرهنگی مسجد شهید بهشتی گفت: علاوه بر آنچه که یاد شد یک کانون قرآن نیز در مسجد داریم که برنامه های قرآنی مختلفی را برای نوجوانان و جوانان و دانشجویان دارد و در طول ایام سال ارتباط مستمری را با قرآن آموزان دارد.
این فعال مسجدی در بخش دیگری از صحبت های خود در مورد تاثیر حضور در مسجد از دوران کودکی بر سبک زندگی افراد اظهار کرد: اعتقادم بر این است کسی که از کودکی در نماز جماعت یک مسجد حضور داشته باشد حتی اگر از آن محل برود ارتباط اش با مسجد و هیات مذهبی قطع نمی شود. حضور نوجوان و جوان و به ویژه نوجوان در مسجد به همراه خانواده سبب می شود تا سبک زندگی دینی در وجودش شکل بگیرد.
مسجد وقفی که این روزها محور کارهای خیریه شده است
کچویی در مورد تاریخچه ساخت مسجد شهید بهشتی می گوید: این مسجد یک مسجد وقفی است که بعد از انقلاب ساخته شد. این مسجد مدتی یک چادر بود که در آن نماز جماعت برگزار می شد، بعد از مدتی به تدریج گودبرداری شد و زمانی که زیرزمین مسجد ساخته شد مکان برقراری نماز جماعت به این زیرزمین انتقال یافت تا اینکه به تدریج مسجد ساخته شد، در حال حاضر مسجد یک طبقه به اضافه زیرزمین و البته یک نیم طبقه است.
وی درمورد فعالیت های خیرخواهانه در مسجد شهید بهشتی گفت: این مسجد فعالیت های متعددی در حوزه امور خیریه دارد. از جمله اینکه مسجد دارای یک درمانگاه خیریه است که شامل بخش های قلب، سونوگرافی، زنان، رادیولوژی، چشم پزشکی، آزمایشگاه، کودکان، دندان پزشکی، بخش عمومی، اورژانس می شود. درآمد مسجد نیز از طریق همین درمانگاه و آشپزخانه تامین می شود. علاوه بر این خیریه ای فعال در مسجد حضور دارد که جهیزیه آماده می کند، همچنین صد و چهل خانواده نیازمند نیز تحت پوشش مسجد هستند که هر ماه مبلغی به عنوان کمک به حسابشان واریز می شود.
نظر شما