خون شهید بهشتی فتنه گران را رسوا کرد

دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری خون شهید بهشتی و سایر شهدای محراب‌ را آغازی بر آگاهی‌های بیشتر مردم در برابر توطئه‌ها و دسیسه‌ها دانست و گفت: بهشتی از طریق مبانی قرآن و عترت نگاهی نو به عدالت و آزادی داشت.

خبرگزاری شبستان: سخن از طلوع اسلام و مطلع آن و فجر صادق آیین محمدی (ص) و مرکز اشاعه آن یعنی مسجد است. مسجد مهمان خانه خدا در زمین، جایگاه نزول برکات و خیرات آسمانی، خانه راز و نیاز، عشق و محبت، صفا و صمیمیت، ایثار و رحمت، تجلی بهشت خدا در زمین و محل آرامش موحدان است.
آنچه از بررسی نقش مسجد در صدر اسلام به دست می‌آید، جامعیت مسجد در همه زمینه‌های عبادی سیاسی، فرهنگی، آموزشی، نظامی، قضایی و... بوده است. اگر مسجد از سیاست اسلام دور بماند، آنگونه می شود که دشمنان خواستارش بوده و سعی کرده‌اند تا مسجد و نماز جماعت را به محل صرف عبادت مبدل کنند، تا هیچ ضرر و خطری از این ناحیه متوجه آنها نباشد.
در دوران انقلاب اسلامی ایران نیز پس از محور اعتقادی و عبادی، پررنگ‌ترین، فعال‌ترین و بارزترین بخش کار مساجد در محور سیاست بوده است؛ چرا که مساجد در آگاهی و بیداری توده‌ها در دوران قبل و بعد از انقلاب نقش مؤثری داشته‌اند و رژیم‌های استعماری جهان نیز از مسجد بیش از هر نهاد انقلابی می‌ترسند و این واضح است که همانگونه که مسجد از آغاز به عنوان خانه خدا و محبوبترین مکان ها به عنوان نخستین کانون عبادی مطرح بوده است و همانطور که نخستین جایگاه دانش و مرکز تعلیم و تعلم قرآن و بحث و بررسی مسائل دینی بوده است، به همان نسبت به عنوان نخستین نهاد سیاسی در جامعه اسلامی، از جایگاه و اعتبار خاصی برخوردار بوده است.
اهمیت جایگاه مسجد در حفظ و استمرار انقلاب و خنثی شدن فتنه ها و توطئه های دشمنان ما را بر آن داشت تا با حبیب الله عسگراولادی، دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری به گفتگو بنشینیم تا از جزییات این موضوع مطلع شویم. آنچه می خوانید بخشی از این گفتگو است.


جناب آقای عسگر اولادی، با توجه به اینکه بر کسی پوشیده نیست که جوشش چشمه زلال مبارزه و نهضت علیه باطل در طول تاریخ از مسجد بوده است، می خواهیم به طور خاص پیرامون جایگاه مسجد در صیانت و احیای ارزش های انقلاب اسلامی ایران توضیح بفرمایید؟
مساجد منشاء خلق ارزش های الهی، انقلاب و صیانت از آموزه های وحی است و محل استقرار مومنین و رایزنی های اهل حل و عقد برای پدیداری یک جامعه نبوی و علوی است.
پیامبر اکرم (ص) در ابتدای ورود به مدینه و تاسیس حکومت نبوی ابتدا شروع به ساخت مسجد کرد و همه فعالیت های خود را در آنجا مستقر کرد. انقلابی که به سبب بعثت نبی مکرم اسلام (ص) در جهان پدید آمد در مسجد رشد و نمو پیدا کرد و به اعتلای خود رسید و امروز یکی از کارکردهای اصیل مساجد، کارکرد دینی و سیاسی آن است. مومنین در مساجد در دیدارهای چهره به چهره اخبار سیاسی و اجتماع خود را مبادله می کنند و ائمه جمعه و جماعات این اخبار را تحلیل و تصویر درستی از اتفاقات سیاسی و اجتماعی جامعه در اختیار مردم قرار می دهند. در این بین اگر کسی سوالی دارد در دیدارهای چهره به چهره به مسجد رفع و رجوع می شود.
با پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره)، مساجد نیز همانند دوران صدر اسلام جایگاه واقعی خود را بازشناختند، به طوری که نیروهای فعال در مساجد به طور مستقیم در متن انقلاب شرکت کردند، به گونه‌ای که از آن پس مساجد نقش پایگاه ارتباطی مردم را به عهده داشتند و در شرایط حساسی که نهضت اسلامی فاقد هرگونه تشکیلات منطبق با معیارهای اسلامی بود، مساجد توانستند این نارسایی مهم را جبران کنند و به انسجام نیروهای مردمی بپردازند.

 

مسئله حائز اهمیت دیگری که در صدر اسلام مورد توجه خاص پیامبر گرامی اسلام(ص) بوده است و مرحوم امام نیز به تبعیت از آن حضرت بر آن تأکید داشتند، مدیریت سیاسی مسجد است. حال سوال اینجاست که کارکرد سیاسی دینی مساجد در عصر ما چگونه عینیت پیدا کرد؟
انقلاب اسلامی ایران عالی ترین نمونه بهره گیری از کارکرد مساجد، حوزه های علمیه و بهره گیری از دانشمندان اسلامی و روحانیت به شمار می آید. هنگامی که مرجعیت شیعه در جایگاه اصلی خود یعنی هدایت خلق به سوی آموزه های دین مستقر شد، کارکرد سیاسی – دینی مساجد عینیت یافت.

ما اگر بخواهیم در مقابل دسیسه های آمریکا و دشمنان اصلی نظام یعنی صهیونیسم بین الملل بایستیم، پناهی جز مساجد، روحانیت و حوزه های علمیه و مراجع عظام نداریم، از این رو در بازخوانی، باز تعریف و بازتولید اسلام در جهان معاصر باید حرف نو، اثر تازه و حرکت بدیع داشته باشیم.

سال های 56-57 سال های نورانی فعالیت های مومنین در مساجد و سال های خوب درخشش اسلام در عرصه های سیاسی و اجتماعی بود که در تاریخ معاصر ما ثبت شده است. امام خمینی (ره) پیشوای نهضت اسلامی در جهان معاصر ماست او با دست خالی به جنگ استکبار رفت و تنها مامن و پناه او مساجد و حوزه های علمیه بود.

نقش علمای اسلام در مساجد، نقشی تعیین کننده در نهضت اسلامی امام (ره) است. تجمیع علما در تشکل های روحانی و نشست های هفتگی و ماهانه آنها در استان ها و شهرستان ها و اتصال آنها به حوزه علمیه قم و مراجع عام مفصل بندی اصلی نهضت اسلامی بود و در حال حاضر کارکرد سیاسی – دینی مساجد احیا شده و الان اوج بالندگی خود را می گذراند.
آنچه در تاریخ مسجد در سراسر ایران و در طول مبارزات و فعالیت های انقلابی به دست می‌آید، این است که مساجد تنها جایگاهی است که در جوی آکنده از وحدت و اخوت و معنویت، نیروهای مبارز و مؤمن و شجاع را در خود جای داده و از این طریق در جهت بیداری و آگاهی‌بخشی به توده‌های بسیج و گروه های مختلف مردمی، رسالت خویش را عینیت بخشیده است. به همین دلیل است که دشمنان از مسجد به عنوان مرکز نیرومند پشتیبانی انقلاب و ستاد عملیاتی رهبر انقلاب اسلامی در هراس و وحشت بوده و بارها مساجد آماج حملات دژخیمان رژیم سابق قرار گرفته و هم اینک نیز دشمنان داخلی و خارجی درصدد خلوت کردن و دور کردن مردم به خصوص جوانان از مساجد هستند.

 

از جمله ترفندهای استعمار و دشمنان داخلی و خارجی برای محو اسلام، دور کردن مردم از علما و ولی فقیه بوده است. امروز نیز تمام سعی و تلاش دشمنان کمرنگ کردن حضور روحانیون و زیر سوال بردن جایگاه ولی فقیه در نظام اسلامی است. به نظر شما مدل جمهوری اسلامی ایران چه تفاوتی با حکومت های رایج دنیا دارد؟
آتش فتنه های بسیاری پس از انقلاب با شور انقلابی مردم در مساجد خاموش شد. اکنون علمای ما در مساجد با شبکه های مختلف ارتباطی به هم مربوط می شوند و در اتصال با مراجع و حوزه های علمیه آماده برخورد با هر دسیسه هستند و در حال حاضر یک نهضت روشنگری در کشور از سوی آنها راه اندازی شده است و در برابر هجمه ها و فتنه ها مردانه ایستاده اند.
آیت الله خامنه ای پس از رحلت امام خمینی (ره) نهضت را در همان مسیری که امام (ره) طراحی کرده بودند، درست هدایت کردند و گام به گام به درجه مشروعیت و مقبولیت نظام افزودند و اکنون نظام جمهوری اسلامی مقتدرترین نظام مستقر در جهان است و این طوفان های سیاسی و بحران های اقتصادی که در جهان پدید می آید، اثری در نظام ما ندارد. نقشه ها و توطئه های اجانب یکی پس از دیگری توسط همین مردم و همین علما در مساجد با تدبیر رهبری معظم انقلاب خنثی می شود.
امروز رهبر معظم انقلاب به عنوان امین امام(ره) انقلاب را در همان جهتی که بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران هدایت کردند مدیریت و رهبری می‌کنند و انقلاب اسلامی ایران امروز شاداب‌ترین روزهای خود را می‌گذراند و ملت ایران از هر زمان پرقدرت‌تر در صحنه مبارزه با کفر، نفاق و الحاد در صحنه حضور دارند.
مدل جمهوری اسلامی بر اساس شاخص‌های حضرت امام(ره) یک مدل کاملاً متفاوت با حکومت‌های رایج دنیا است. انقلاب اسلامی یک حرف نو برای انسان‌های مشتاقی است که می خواهند در عرصه کفر و الحاد به ندای توحید گوش کنند و یک راه نو برای رستگاری بشریت است.
بعد از رحلت جانگداز امام(ره) همه نگاه‌ها متوجه حضرت آیت الله خامنه‌ای شد چون شرایط رهبری در ایشان بیش از دیگران جمع بود در حقیقت امر رهبری با سوابق علمی و عملی در ایشان متعین بود.
پذیرش رهبری ایشان توسط فقهای مجلس خبرگان به صورت اجماعی صورت گرفت. بیش از دو دهه از رهبری ایشان می‌گذرد و هر بار در شرایط مختلف بیشتر آشکار می شود که خبرگان در انتخاب خود بصیرت و دانایی خاص نشان دادند. رهبر معظم انقلاب در همان مسیری که امام (ره) انقلاب را طراحی نمودند حرکت کردند و حتی ذره‌ای از آن عدول نفرمودند.

 

آمریکا به عنوان بزرگترین ستمکار تاریخ بشر و زمان ما با انقلاب ما سر جنگ دارد. خصومت و دشمنی آمریکا با انقلاب و روشنگری های رهبری از کجا نشات می گیرد؟
یکی از اصلی ترین ماموریت های انقلاب و شاخص های مهم حرکت مردم استکبار ستیزی و ظلم ستیزی است. سال ها از حیات انقلاب اسلامی می گذرد، آمریکا به عنوان بزرگترین ستمکار تاریخ بشر و زمان ما با انقلاب ما سر جنگ دارد و هر روز مانعی بر سر راه انقلاب ایجاد می کند. از جنگ تحمیلی گرفته تا تروریسم تا محاصره اقتصادی و تحریم و آنچه که بتواند در خصومت با انقلاب اسلامی و دشمنی با مردم ما کوتاهی نمی کند. طبیعی است مساجد کانون مبارزه با ستم و ظلم آمریکاست و بسیج مردم از مساجد شروع می شود. علما و بزرگان دین توطئه های آمریکا را در مساجد افشا می کنند و روشنگری راه انقلاب و اسلام را در دستور کار منابر در مساجد دارند.
امام خمینی(ره) فرمودند: "مساجد سنگر است". این تعبیر امام، مومنین را در حال رزم و رزمندگی حفظ می کند. مبارزه با کفر، شرک، الحاد و نفاق در مساجد تئوریزه می شود. مساجد جای عبادت است از این رو بزرگترین عبادت ما مبارزه با کفر است که در مسجد عملیاتی می شود ما در انقلاب هر چه جلوتر می رویم به اهمیت مسجد به عنوان یک سنگر بزرگ بیشتر پی می بریم.
فهم امام از مبارزه با رژیم پهلوی بسیار اصیل و الهام گرفته از قرآن و سیره انبیاء و اولیای الهی است. اولین عامل پیروزی انقلاب، بیداری اسلامی است. مردم بعد از انقلاب اسلامی با هدایت مراجع و روحانیت فهم درستی از زندگی بر اساس آموزه‌های قرآن و اسلام پیدا کردند و به طور طبیعی به مساجد و منابر و رجوع به علما کشیده شدند در مساجد آموختند که باید تکلیف خود را با ستم آمریکا و ظلم شاه مشخص کنند.
علما و مراجع تقلید چنان با مردم در مسیر انقلاب انس گرفته بودند که مردم آنها را در مسیر مبارزه جدای از خود نمی‌دانستند. وقتی مردم دیدند یک مرجع تقلید مثل امام خمینی (ره) جان خود را به کف گرفته و با دشمنان اسلام و قرآن می‌جنگند جرات پیدا کردند و به میدان آمدند.
ثمره این همراهی، انقلابی شد که اگر بگوییم پس از انقلاب پیامبر اسلام بی نظیر یا کم نظیر بوده است، مبالغه نکردیم. انقلاب‌ها همیشه با ریزش روبرو بوده‌اند نوع ریزش‌ها گاهی به گونه‌ای بوده که به سقوط آن انقلاب منجر شده است؛ اما انقلاب اسلامی دارای رویش‌هایی بوده است که ریزش‌های آن خیلی به حساب نمی‌آید چراکه اکنون انقلاب اسلامی در دهه چهارم حیات خود، سرزنده‌تر، با طراوت‌تر و با نسلی جوان که نوعا مومن‌تر از نسل اول و دوم انقلاب است روبرو است و این گفته دلیلی بر ادعای ماست.
در اثبات رویش‌های فزاینده انقلاب همین بس که سال گذشته انقلاب توانست از گرد و غبار یک نبرد نرم که آمریکا طراحی کرده بود پیروز بیرون آید.
انقلاب از ابتدا تاکنون، حوادث و رویدادهای بزرگی را پشت سر گذاشته است که از جمله آن می‌توان به جنگ داخلی، جنگ تحمیلی، ترورهای وحشتناکی که شمار زیادی از رهبران انقلاب را به شهادت رساند و هزاران تن از مردم مظلوم ما را به خاک و خون کشید، محاصره اقتصادی، تحریم، تهدید و غیره اشاره کرد.
اما با مدد خداوند هیچکدام از توطئه‌های دشمنان انقلاب اسلامی نتوانست اندکی از قدرت انقلاب را فرو کاهد؛ بحمدالله ما روز به روز پرقدرت تر شده‌ایم به طوری که اکنون می‌توانیم شاهد زلزله‌های بزرگ سیاسی به نفع بیداری اسلامی در جهان اسلام و جهان باشیم.

 

از آنجا که به هفتم تیر، سالروز شهادت شهید بهشتی و یارانشان نزدیک می شویم مایلیم درباره اقدامات و خدمات شهید بهشتی به انقلاب نیز توضیحاتی بفرمایید. در حقیقت شهید بهشتی با تشکیل حزب جمهوری اسلامی در آغاز انقلاب چه هدفی را دنبال می کرد؟
تمام گروه های سیاسی وابسته به بیگانه در آغاز انقلاب در برابر امام و انقلاب صف آرایی کردند. در این میان برخی از رجال سیاسی کشور و در راس آنها آیت الله بهشتی، یک تشکل سراسری به منظور صیانت از نظام و تداوم انقلاب راه اندازی کرد.
از جمله خدمات این حزب، دفع شر لیبرال ها از سر انقلاب و ایستادن سینه سینه برابر آمریکا بود، مرحوم شهید بهشتی نماد ایستادگی در برابر نفوذ غرب در ایران بود و برای این ماموریت جان خود را نثار انقلاب، امام و مردم کرد. این حزب اسلامی در شکل گیری نظام مردم سالاری که عمدتا در مجلس شورای اسلامی تجلی داشت نقشی تعیین کننده ایفا کرد و انقلاب را در برابر جنگ داخلی و ترورها و جنگ تحمیلی به لحاظ سیاسی بیمه کرد.
امام خمینی (ره) به این حزب و تشکیلات نگاه مثبتی داشتند و کمک های فراوانی به شکل گیری آن کردند. اما از زمانی که اختلافات در حزب بالا گرفت و کارکردهای مثبت خود را از دست داد نظر امام تغییر کرد و تعطیل شدن آن را ترجیح داد. در آن دوران رقیب اصلی که منافقین و لیبرال ها بودند هم در صحنه سیاسی نبودند. جریان اصلی انقلاب در حزب مایل بود کار را ادامه دهد اما عملا در قالب حزب جمهوری اسلامی ممکن نبود از همین رو با کسب اجازه از امام (ره) جمعیت موتلفه اسلامی که بخش عظیمی از کادرهای حزب را تشکیل می دادند به همین نام کار تشکیلاتی را ادامه دادند.

خون شهید بهشتی و خون شهدای بزرگوار محراب‌ها خود آغازی بر آگاهی‌های بیشتر مردم در برابر توطئه‌ها و دسیسه‌ها شد. شهید بهشتی در تک تک اصول قانون اساسی از طریق مبانی قرآنی و عترتی نگاهی نو به عدالت و آزادی داشت و با بهره‌گیری از عقل جمعی نخبگان قانونی نوشت که در آن کفر و الحاد و شرک و نفاق راهی ندارد.

 

مرحوم شهید بهشتی و دیگر یاران او در حزب جمهوری اسلامی مشی امام (ره) را دقیقا دنبال می‌کردند. مقابله گروه‌های معاند با لایحه قصاص در حقیقت یک صف‌بندی جدی برای سکولاریزه کردن حکومت بود. امام(ره) با کلمه استرجاع مبارزه با آنان را تا سرحد حکم ارتداد برای مخالفین لایحه قصاص پیش برد و همین باعث شد عده زیادی از همگرایی با منافقین و لیبرال‌ها و ملحدین خودداری کنند.

شهید بهشتی مبتکر آفرینش فضای صدق و راستی در سیاست ایران بود. شهید بهشتی در غوغای سیاست نفاق و کفر و الحاد که از سوی استکبار جهانی در فضای ایران تزریق می‌شد، مبتکر آفرینش فضایی در سیاست ایران بود که صدق، راستی مردم دوستی و عدالت خواهی و خداپرستی جزء ویژگی‌های این فضا بود. او همیشه می‌فرمود که فرهنگ اجتماعی ما باید فرهنگ عفت، پاکدامنی، تواضع، مردم خواهی باشد.

پایان پیام/

گفتگو از فاطمه اقبالی

 

کد خبر 48441

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha