ابوبکر نرماشیری معاون صنایع دستی اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري سیستان و بلوچستان با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان بیان داشت: سیستان و بلوچستان شرایط خاص خود را دارد و یکی از این شرایط بعد مسافت خیلی زیاد نسبت به مرکز است.
وی افزود: در دنیای امروز که معروف شده به دهکده جهانی، با ابزار رسانه خیلی از این مشکلات و نواقص ديدن آثار باستاني از جمله بعد مسافت آسان شده است.
معاون صنایع دستی استان تصریح کرد: در حوزه صنایع دستی تنوع بسیار زیادی در سیستان و بلوچستان داریم اما متناسب با فضای جغرافیایی وسیع استان و این تنوع نیاز داریم که بهبود بخشیده حوزه سازمانی را و ساماندهی دقیق تر و درستی داشته باشیم تا بتوانیم برنامه های ستادی در استان پیش ببریم.
نرماشیری خاطرنشان کرد: در حوزه صنایع دستی بحث آموزش، توسعه و ترویج و حمایت از تولید و بازرگانی و صادرات دنبال خواهیم کرد و در این باره سندی تدوین خواهد شد.
وی در مورد مقوله حمایت از تولیدات محصولات صنایع دستی، افزود: صدور مجوزهای کارگاه انفرادی و گروهی را در مورد مقوله حمایت از تولیدات محصولات صنایع دستی خواهیم داشت.
این مقام مسئول ادامه داد: در مورد اعطای تسهیلات امسال اعتبارات خوبی را داریم اما متناسب با این اعتبارات نیازمند آن هستیم که صنعتگران طرح های خودشان را به کمیته فنی ارائه بدهند.
نرماشیری اضافه کرد: با توجه به عدم زیر ساخت های اشتغال و صنعت در استان و فراهم بودن دانش و مواد بومی در صنایع دستی در قالب مشاغل خانگی تسهیلات اعطا می شود.
وی بر استاندارد کردن رشته های صنایع دستی در قالب کتاب و جزوء تاکید کرد و افزود: تا هنگامی که نتوانیم رشته های صنایع دستی را استاندارد سازی کنیم زمینه انقراض این رشته ها بیشتر می شود.
معاون صنایع دستی استان تدوین آیین کار را یکی از روش های استاندارد کردن رشته های صنایع دستی دانست و ادامه داد: تدوین استاندارد سازی آموزشی برای کاهش موازی کاری با نهادهای مرتبط با صنعت صنایع دستی در دستور کار قرار دارد.
نرماشیری از راه اندازی مراکز آموزش صنایع دستی و خانه هاي ترویج در مناطق روستایی خبر داد و اضافه کرد: خانه صنایع دستی زابل و خانه سوزن دوزی ایرانشهر تجهیز و راه اندازی خواهد شد.
نظر شما