به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، مهدی هاشمیمقدم امروز (16 شهریور) در شورای حفاظت از منابع آب استان اظهار کرد: در حال حاضر ۳۹۶ هزار نفر از جمعیت شهری استان تحت پوشش خدمات این شرکت هستند.
وی افزود: از این تعداد 174 هزار نفر از مشترکان از خدمات آب شهری و حدود 41 هزار نفر از فاضلاب بهرهمند هستند.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی با بیان اینکه طول شبکه توزیع یکهزار و 950 کیلومتر و خطوط انتقال آب 600 کیلومتر است، گفت: ضریب برخورداری جمعیت شهری استان از آب شرب 99.8 درصد است.
هاشمی مقدم بیان کرد: در بحث کمی آب تابستان امسال بدون مشکل سپری شد البته این حاکی از این نیست که محدودیت منابع آبی در استان وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه برای تمام شهرهای استان مطالعات جامع اصلاح و بازسازی شبکههای آب انجام شده و برنامهها بر اساس مطالعات است، تصریح کرد: نیاز آبی استان برای افق سال 1410 میزان 3.8 مترمکعب بر ثانیه است.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی ادامه داد: در حال حاضر دبی مجاز برای استان 2.8 مترمکعب بر ثانیه است و 2.6 مترمکعب بر ثانیه استحصال میشود که به دلیل افت سطح آب زیر زمینی است.
هاشمیمقدم با بیان اینکه سالانه 50 سانتی متر سطح آبهای زیر زمینی استان افت دارد که نگرانکننده است، گفت: میزان هدررفت آب در شبکههای آبرسانی استان 30.5 درصد است که براساس استانداردها این میزان باید 15 درصد باشد در این زمینه باید اقداماتی موثر انجام گیرد.
وی با اشاره به اینکه در سال 92 ردیف اعتباری برای اصلاح و بازسازی شبکههای آب در نظر گرفته شده درخواست کرد برای جلوگیری از هدررفت آب یکی از درخواستها احیاء دوباره این ردیف اعتباری است.این ردیف اعتبار ملی احیا و محقق شود.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی یادآور شد: بیشترین هدر رفت آب در شهرهای بیرجند، حاجی آباد زیرکوه، طبس و اسفندن است که در برخی بالای 40 درصد هدر رفت آب دارند و در سال 13 میلیون متر مکعب آب هدر میرود که جای تامل دارد.
هاشمیمقدم با تاکید بر اینکه آب سطح شبکه توزیع شهر فاقد هرگونه آلودگی میکروبی است، افزود: سال گذشته 137 تن آب ژاول برای گندزدایی مصرف شده است.
وی با تاکید بر اینکه حفاظت منابع آب مشارکت همگان را میطلبد، درخواست کرد: مطالعات جامع منابع آب برای تامین آب، ایجاد ردیف اعتباری برای طرح های مطالعاتی و جداسازی مصارف آب فضای سبزی شهری از مصارف شهری انجام شود.
سیدابوالحسن میرجلیلی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی در این جلسه اظهار کرد: با پیگیریهای صورت گرفته خشکسالی سالهای 92 و 93 مورد تأیید مرکز مدیریت بحران کشور قرار گرفت.
وی ادامه داد: خراسان جنوبی، یزد و سیستان و بلوچستان جزء استانهایی که دچار خشکسالی حاد و بسیار شدید، هستند قرار گرفتهاند.
نظر شما