به گزارش خبرنگار معارف خبرگزاری شبستان، آیت الله دوست محمدی، تولیت مدرسه علمیه و امام جماعت مسجد موسی بن جعفر علیه الاسلام تهران و استاد دانشگاه در جمع اساتید، معاونین و طلاب این مدرسه گفت: اگر طلبه باور داشته باشد سرباز امام زمان است آنگاه دست از تحصیل و تحقیق برنخواهد داشت و اگر این باور شکل بگیرد شاهد ناراحتی بجای مراجع از کثرت تعطیلی مدارس نخواهیم بود.
وی افزود: حوزه های علمیه باید برنامه ریزی های تبیلغی و پژوهشی منظمی برای تابستان تدوین کنند تا وقت طلاب در این ایام هدر نرود.
استاد سطوح عالی حوزه با بیان اینکه طلبه ها رسالت و مسئولیت مهمی نسبت به هدایت و ارشاد جامعه برعهده دارند، ادامه داد: انجام این رسالت و مسئولیت منوط به تحقق شرایط و لوازمی است که بزرگان، اخلاص را مهمترین آنها دانسته اند. اخلاص یعنی باور به اینکه تنها باید کار را برای خدا انجام داد.
تعامل مستمر استاد و طلبه، امتیاز نظام آموزشی حوزه نسبت به دانشگاه است
وی در بخش دیگری از سخنانش به بررسی برخی تفاوت های میان نظام آموزشی حوزه و دانشگاه پرداخت و گفت: مطمئنا مهمترین امتیاز نظام آموزشی حوزه، تعامل مستمر و لاینقطع میان استاد و طلبه است. این ارتباط به ویژه در گذشته در ساعت غیر درسی نیز تداوم داشت به طوری که گاهی طلبه به منزل استاد و گاهی استاد به منزل طلبه می رفت. البته این رفتار حسنه امروزه کمتر مشاهده می شود.
آیت الله دوست محمدی طلاب را به تقوی و ترس از خدا توصیه کرد و ادامه داد: طلبه و روحانی باید بدانند نگاه مردم به رفتار و گفتار آنهاست لذا هرگونه خطایی را به پای دین می نویسند.
وی افزود: طلاب از همین دوران اولیه طلبگی خود را مقید به خدمتگزاری به مردم بکنند و هیچگاه تحت تأثیر مقام، جایگاه و پست از مردم فاصله نگیرند.
عالم واقعی، مهذب و پرهیزگار است
استاد دانشگاه در پایان با اشاره به جایگاه رفیع و بی نظیر عالم در دین اسلام، گفت: البته عالم صرفا به کسی که چندسالی درس دین آموخته است اطلاق نمی شود بلکه کسی است که علاوه بر تحصیل علوم، مهذب و پرهیزگار باشد و هیچگاه از دستورات دین عدول نمی کند.
نظر شما