به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگری استان سمنان، «حسين خواجه بيدختي» اظهار داشت: در فاز جديد مرمت اين بناي تاريخي، تا كنون 40 درصد از ديوار غربي كارخانه مرمت شده است.
وي از مرمت و ساماندهي بازارچه صنايع دستي واقع در اين كارخانه نيز خبر داد و گفت: اين پروژه بيش از 60 درصد پيشرفت فيزيكي دارد.
وي گفت: در سال گذشته فاز اول مرمت اين بناي تاريخي شامل اندود و سفيدكاري ديوارها، تعمير درها و پنجرهها، نصب شيشه، نقاشي درها و پنجرهها، سيمكشي و كابلكشي، نصب روشنايي به شكل اوليه، تميزكاري و چيدمان وسايل كارخانه و دستگاهها و ... انجام شد.
وي از انتقال اداره ميراث فرهنگي گرمسار به اين بناي تاريخي همزمان با هفته گردشگري خبر داد و گفت: اين كارخانه تاريخي قابليت بالايي در زمينه جذب گردشگر دارد.
كارخانه پنبه پاك كني گرمسار در سال 1304 هجري شمسي فعاليت خود ر ا آغاز كرده است، مساحت اين كارخانه بالغ بر چهار هزار متر مربع است و شامل قسمتهاي مختلفي از جمله بخش كارگذاري موتورها، انبار پنبه، بخش تبديل پنبه و .... است.
اين كارخانه در ضلع غربی میدان معلم شهرستان گرمسار واقع شده و در دو طبقه و با پلان مستطيل شکل ساخته شده است.
نماي ساختمان بسيار ساده است و فقط در لبه فوقاني آن كنگرههاي آجري در يك رديف دور تا دور ساختمان به غير از ضلع جنوبي آن وجود دارد.
مصالح تشكيل دهنده اصلي در انبارها خشت و گل است كه يك رديف آجر، نماي خارجي ستونهاي آن را شامل ميشود که در نگاه اول به نظر كاروانسرايي درون شهري ميرسد كه بعدها تغيير كاربري پيدا كرده اما از همان ابتدا به عنوان انبار پنبه ساخته شده است و الگوي ساخت آن از پلان كاروانسراهاي اين منطقه نشات گرفته است.
مشكلات هنرمندان استان سمنان در زمينه پرداخت تسهيلات بررسي شد
در نشست مشترك شماري از هنرمندان صنايعدستي استان سمنان با صندوق كارآفريني اميد و مجري طرح تكاپو در استان، مشكلات هنرمندان در زمينه پرداخت تسهيلات بررسي شد.
معاون صنايع دستي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان سمنان ، هدف از برگزاري اين نشست را بررسي و آسيب شناسي دلائل جذب نشدن اعتبارات تخصیص یافته توسط متقاضیان تسهیلات عنوان كرد.
جعفر صفاخواه اظهار داشت: بر اين اساس مقرر شد متقاضيان حداقل چهارچوبها را رعايت و صندوق نيز با هنرمندان همكاري كرده و در جهت رفع مشكلات اقدام شود.
معاون اعتبارات صندوق کار آفرین امید استان سمنان نيز اظهار داشت: شرایط دریافت تسهیلات نسبت به سال گذشته تغییر نکرده و اجزای تسهیلات شامل مکان، تجهیزات و سرمایه در گردش بايد رعايت شود.
حافظي توضيحاتي در رابطه با نحوه بازپرداخت تسهیلات، تضامین و ... مطرح كرد.
مجري طرح تكاپو در استان سمنان نيز با بيان اينكه هدف اصلی طرح تکاپو توسعه کسب و کار و ایجاد اشتغال پایدار است، گفت:اجراي اين طرح به صورت پايلوت از ارديبهشت ماه در استان سمنان آغاز شده و يكي از محورهاي اصلي آن اشتغالزايي بر اساس گردشگري است.
محمد اسکندری افزود: توسعه و ترويج صنايعدستي، سوغات و بوم گردي از جمله زيرشاخه هاي اشتغالزايي بر اساس محور گردشگري است.
وي بر نحوه ارائه با كيفيت و بسته بندي صنايع دستي تاكيد كرد و گفت: بايد سيستم توزيع و فروش براي محصولات صنايع دستي ايجاد شود.
اسكندري بر اجراي طرح بوم گردی در بافت قدیم با هدف پذیرایی و اسکان گردشگران و ارائه صنايع دستي و توليدات استان به مسافران و گردشگران تاكيد كرد.
هنرمندان نيز در اين نشست، مشكلات خود را در زمينه دريافت تسهيلات بيان كردند.
در اين جلسه مقرر شد، جلسات بررسي مشكلات هنرمندان در اين خصوص در ساير شهرستانهاي استان برگزار و براي جلوگیری از جذب نشدن اعتبارات تخصیص یافته به صنعتگران در استان، اطلاع رسانی وسیع انجام و شرایط پرداخت از سوی صندوق مورد بازنگری بیشتری قرار گیرد .
طرح تکاپو یکی از طرحهای وزارت کار است که به توسعه و ساماندهی کسب و کارهای خرد و خانگی و اتصال آن به بنگاههای کوچک و متوسط توجه میکند.
نظر شما