به گزارش خبرگزاری شبستان از قم،محمدباقر خراسانی، دبیر اجرایی همایش ملی حکیم طهران امروز (21 شهریور) در نشست خبری با خبرنگاران عنوان کرد: مجمع عالی حکمت اسلامی از اسفند سال 84 رسما فعالیت خود را آغاز کرده است و تا کنون در عرصه آموزش و پژوهش اقدام به برنامه های متنوعی کرده است.
دبیر اجرایی همایش ملی حکیم طهرانی بیان داشت: مجمع عالی حکمت اسلامی تا سال 86 هیچ گونه امکانات و ساختمانی در دست نداشت و از فضاهای علمی موجود در استان استفاده می کرد، اما در سال 86 با تأسیس ساختمان این مجمع، فعالیت های آن نیز گسترش یافت.
خراسانی با بیان این که مجمع عالی حکمت اسلامی هم اکنون بیش از 20 عنوان برنامه را در دستور کار خود قرار می دهد، گفت: یکی از برنامه های مهم مجمع که در واقع تحقق فرمایش مقام معظم رهبری (مدظله) است، راه اندازی گروه های علمی در مجمع است.
وی افزود: در مجمع عالی حکمت اسلامی، 9 گروه علمی از جمله فلسفه، کلام، عرفان، معرفت شناسی، فلسفه دین، فلسفه اخلاق، فلسفه علوم انسانی، فلسفه حقوق و فلسفه سیاسی به صورت فعال و مستمر فعالیت می کند.
مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی اظهار داشت: مجمع عالی حکمت اسلامی دارای سه گروه عضو پیوسته، وابسته و افتخاری است و هم اکنون شعبه قم دارای 185 عضو پیوسته فعال است.
خراسانی یادآور شد: مجمع عالی حکمت اسلامی از سال 84 تا کنون، 47 نشست در قالب کرسی های نظریه پردازی و میزگردهای علمی برگزار کرده است.
وی با بیان این که ساماندهی دروس علوم عقلی از دیگر برنامه های مجمع است، ادامه داد: مجمع عالی حکمت اسلامی هر ساله گردهمایی اجلال اساتید و مقام های علمی حکمت اسلامی برگزار می کند و در آن از یکی از اساتید علوم عقلی تجلیل می شود که تا کنون 6 همایش برگزار شده است.
دبیر اجرایی همایش ملی حکیم طهرانی عنوان کرد: راه اندازی اولین کتابخانه تخصصی علوم عقلی اسلامی از دیگر فعالیت های مهم این مجمع است، به طوری که هم اینک 13 هزار و 500 عنوان کتاب در قالب 17 هزار جلد در این کتابخانه گردآوری شده است و جدیدترین آثار در حوزه علوم عقلی در این کتابخانه وجود دارد.
خراسانی با اشاره به راه اندازی واحد مشاوره علمی، اظهار داشت: مجمع به افرادی که در حال تدوین پایان نامه هستند، خدمات مشاوره علمی به صورت حضوری، تلفنی و مجازی ارائه می دهد.
وی اضافه کرد: برگزاری جلسات هم اندیشی مراکز و افراد فعال در عرصه آموزش فلسفه برای کودکان از دیگر برنامه های این مجمع است که در نمایشگاه قرآن، اولین کارگاه آموزشی حکمت اسلامی و فلسفه ویژه کودکان در 6 جلسه برگزار شد و با استقبال زیادی روبرو بود.
مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی گفت: فصلنامه تخصصی حکمت اسلامی در 3 شماره تا کنون منتشر شده است، همچنین خبرنامه حکمت در 36 شماره منتشر شده است که جزء نشریات معتبر است و مراکز مختلف علمی از آن استفاده می کنند.
خراسانی تصریح کرد: در همایش روز جهانی فلسفه در سال 89، تصدی بخش فلسفه اسلامی به مجمع عالی حکمت اسلامی واگذار شد به طوری که بیش از صد مقاله بین المللی در خصوص فلسفه اسلامی در این همایش ارائه شد.
وی افزود: انتشارات مجمع حکمت اسلامی فعال شده است و تا کنون 11 عنوان کتاب منتشر کرده است، همچنین 150 موضوع محصولات صوتی و تصویری را تولید و در اختیار علاقمندان قرار داده است.
دبیر اجرایی همایش ملی حکیم طهرانی بیان داشت: پایگاه اطلاع رسانی مجمع عالی حکمت اسلامی با آدرس اینترنتی www.hekmateislami.com راه اندازی شده است و تا ماه آینده زبان انگلیسی پایگاه و تا پایان سال جاری زبان عربی پایگاه اطلاع رسانی فعال می شود.
خراسانی با بیان این که بانک های اطلاعاتی مراکز علوم عقلی و پایان نامه های علوم عقلی مراکز حوزوی راه اندازی شده است، عنوان کرد: هم اکنون هزار و 954 پایان نامه سطح 3، کارشناسی ارشد، سطح 4 و دکترا بر روی سایت قرار گرفته است، همچنین بانک اطلاعات مراکز علوم عقلی 35 مرکز روی سایت قرار گرفته است.
وی با اشاره به این که مجمع عالی حکمت اسلامی طرح نکوداشت و اجلال از فلاسفه شیعه را در دستور کار خود قرار داده است، اظهار داشت: مجمع عالی حکمت اسلامی با همکاری 21 مرکز علمی، فرهنگی و اجرایی کشور، همایش ملی حکیم طهران را برگزار می کند.
مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی گفت: همایش ملی حکیم طهران با هدف تجلیل و نکوداشت مقام علمی آقاعلی مدرس زنوزی «حکیم مؤسس» برگزار می شود.
خراسانی افزود: همایش ملی حکیم طهران در زمستان سال جاری به مدت دو روز در تهران و قم برگزار می شود و پژوهشگران می توانند آثار خود را تا 30 مهرماه سال جاری به دبیرخانه ارسال کنند.
وی در پایان یادآور شد: پژوهشگران می توانند مقالات خود را در محورهای شخصیت شناسی حکیم طهران، معرفی حوزه حکمی طهران، تحلیل آراء و اندیشه های حکیم طهران، مباحث تطبیقی و بررسی آثار مرحوم حکیم مؤسس ارائه دهند.
نظر شما