شبکه های اجتماعی جایگزین روابط فامیلی شدند/دلایل طلاق توافقی

خبرگزاری شبستان:یک پژوهشگربا بیان اینکه از هر چهار ازدواج در کشور یکی منجر به طلاق می شود گفت:در حال حاضر شبکه های اجتماعی جایگزین روابط فامیلی شده است یعنی خود این ارتباطات با تغییر سبک زندگی موجب افزایش آمار طلاق در جامعه شده است.

حجت الاسلام روح الله گلزاری،محقق و پژوهشگر دینی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با بیان اینکه طلاق مغضوب ترین حلال نزد پروردگار است، گفت: در روایت آمده است وقتی طلاقی صورت می گیرد عرش خداوند به لرزه درمی آید.

 

از هر چهار ازدواج در کشور یکی منجر به طلاق می شود

وی با اشاره به افزایش طلاق های توافقی در جامعه اظهار کرد: طبق آمارهای اعلام شده از هر 4 ازدواج در کشور یکی منجر به طلاق می شود و همچنین در هر 15 دقیقه یک طلاق رخ می دهد بنابراین یکی از اقدامات مهم ما در شرایط فعلی جامعه این است که چرایی علت طلاق در جامعه حتی در خانواده های مذهبی  که در حال افزایش است را آسیب شناسی کنیم.

 

گلزاری با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری در خصوص افزایش طلاق های توافقی در جامعه تصریح کرد: یک باور غلطی که امروزه در بین مردم وجود دارد این است که تا اختلافی بین زوج ها پیش می آید می گویند بروید بدون کشمکش و به صورت توافقی طلاق بگیرید.

 

این پژوهشگر دینی با بیان اینکه هر چند در طلاق های توافقی رفتارهای پرخاشگرانه کمتر به وجود می آید ولی آفت های ناشی از آن کماکان وجود دارد، افزود: یقینا طلاق های توافقی آفت های بیشتری را در پیش رو خواهند داشت، در هر صورت طلاق، طلاق است چه توافقی باشد چه غیر توافقی، هرچند زد و خورد و پرخاشگری و برخی از بداخلاقی ها درش کمتر دیده می شود اما آفت طلاق سر جای خود باقی است.

 

وی ازدواج های اشتباه را یکی از دلایل مهم طلاق در جامعه عنوان کرد و افزود: ما می توانیم با هوشیاری در ازدواج و توجه در انتخاب و نوع انتخاب، جلوی بسیاری از طلاق ها را در جامعه بگیریم.

 

چرا طلاق در گذشته کمتر بود؟

گلزاری با اشاره به این سؤال که چرا طلاق در گذشته کمتر بود، تصریح کرد: یکی از دلایل این بود که در گذشته ازدواج ها بر اساس اصول انجام می شد، در گذشته خانواده ها افراد را پیشنهاد می دادند در حالی که امروزه این سبک از ازدواج بسیار کمرنگ و تغییر کرده است، خانواده ها دختر را انتخاب می کردند و به پسر پیشنهاد می دادند آنها به واسطه شناختی که از یکدیگر داشتند از لحاظ مالی، رفتاری ،سبک فرهنگ و سبک زندگی و حتی شکل ظاهری، افراد را به یکدیگر معرفی می کردند که تاثیر زیادی در استحکام خانواده ها و ادامه زندگی جوانان داشت.

 

گلزاری با بیان اینکه متاسفانه امروزه انتخاب ها به صورت آشنایی دختر و پسر با یکدیگر است، افزود: امروزه نقش خانواده ها در امر ازدواج جوانان بسیارکمرنگ شده است و بسیاری از دختر و پسرها بعد از اینکه همدیگر را انتخاب کرده و صحبت های اولیه را انجام می دهند و به توافق می رسند خانواده ها را در جریان کار قرار می دهند که دیگر کار از کار گذشته و همچنین عبارتی وجود دارد که پسر می گوید من فقط می خواهم با این دختر خانم زندگی کنم در صورتی که اصلا اینگونه نیست.

 

تغییر سبک زندگی و سبک ازدواج باعث افزایش طلاق در جامعه شده است

وی به ازدواج های اینترنتی اشاره کرد و افزود: در این ازدواج ها آشنایی اولیه توسط اینترنت و شبکه های اجتماعی صورت می گیرد و خانواده ها هیچ نقشی در آن ندارند، بنابراین تغییر سبک زندگی و سبک ازدواج یکی از مسایلی است که امروزه باعث افزایش آمار طلاق در جامعه شده است.

 

این پژوهشگر دینی ادامه داد: برخی از زوج ها با کمترین آشنایی از خانواده ها ازدواج می کنند و در ادامه با کوچکترین مشکلی هم تصمیم به طلاق می گیرند لذا شناخت خانواده ها از یکدیگر و نقش پررنگ آنها در انتخاب همسر یکی از مولفه های آمار پایین طلاق در گذشته بود که متاسفانه امروزه این فرهنگ از جامعه ما رخت بربسته است.

 

شبکه های اجتماعی جایگزین روابط فامیلی شده اند

گلزاری با ابراز تأسف از افزایش راحت طلبی و فردگرایی در زندگی مدرن اظهار کرد: این امر نیز یکی از دلایل افزایش طلاق در جامعه امروز ماست، هر چقدر زندگی ها مدرن تر می شود خطوطی که افراد دور خود می کشند و خود را محدودتر می کنند بیشتر می شود و روابط اجتماعی کمتر. در حال حاضر شبکه های اجتماعی جایگزین روابط فامیلی شده است یعنی خود این ارتباطات با تغییر سبک زندگی موجب افزایش آمار طلاق در جامعه شده است.

 

توقعات نامحدود زوج ها از یکدیگر عامل افزایش طلاق

گلزاری توقعات نامحدود برخی از زوج ها از یکدیگر را از دلایل دیگر افزایش طلاق در جامعه خواند و تصریح کرد: توقعات زن و مرد از یکدیگر باید با توجه به شناخت هایی که از این ازدواج صورت گرفته حد و مرزی داشته باشد. وقتی زوجی می خواهند با یکدیگر ازدواج کنند دختر خانم در ابتدا باید توقع خود را بر اساس درآمد مالی همسرش قرار دهد ولی چون بسیاری از ازدواج ها بدون شناخت و تنها بر مبنای علاقه ظاهری صورت می گیرد و از توقعات مالی یکدیگر اطلاعی ندارند در نهایت این توقعات بیجا، منجر به ایجاد مشکل در زندگی زناشویی آنها می شود و با توجه به اینکه افراد در ابراز عاطفه و نوع محبت کردن به یکدیگر متفاوت هستند اگر این شناخت وجود نداشته باشد با مشکل مواجه می شوند.

 

وی با اشاره به رویاپردازی و یا رویاهای غلط در بین برخی از زوج های جوان را به عنوان یکی دیگر از دلایل طلاق درجامعه خاطرنشان کرد:متاسفانه مسایل مختلفی را در جلسات مشاوره های حل اختلاف،مشاوره های فامیلی،محلی و مساجد در زوج ها مشاهده می کنیم که اصلا قابل هضم نیست. آنها رویاهایی را در ذهن خود می پرورانند که با واقعیت فرسنگ ها فاصله دارد.

 

تضعیف ارزش های دینی باعث افزایش طلاق در جامعه

وی با بیان اینکه تضعیف ارزش های دینی یکی دیگر از دلایل طلاق در جامعه می باشد، تصریح کرد:در بین برخی خانواده های مذهبی شاهد مشکلاتی هستیم،مثلا پسری با ارزش های دینی قوی با دخترخانمی که از اعتقاد دینی مناسبی برخودار نیست و تقیدی به حجاب ندارد در فضای مجازی،دانشگاه یا خیابان آشنا می شود که این آشنایی آنها منجر به ازدواجشان می شود و با توجه به اینکه شناخت آنها از یکدیگر سطحی است با پسر دچار مشکل می شود بنابراین بی توجهی به ارزش های دینی طرف مقابل یکی از مصادیقی است که باعث افزایش طلاق در خانواده ها شده است این در حالی است که عکس آن  نیز در جامعه وجود دارد.

 

وی بر شناخت قبل از ازدواج و آرامش بعد از آن تاکید کرد و افزود: زوج ها باید سعی کنند قبل از ازدواج شناخت کافی از یکدیگر داشته باشند و بعد از آن توقع نداشته باشند که هر مشکلی به یک باره حل می شود، این موضوع از جمله مشکلاتی است که به شدت در میان زوج ها مورد بی توجهی قرار گرفته به طوری که در ماه اول عقد،ازدواج آنها به طلاق می انجامد.

 

طلاق یک جراحی برای مواقع ضروری است نه همه مواقع

این پژوهشگر دینی در ادامه تصریح کرد: همانطور که طلاق مغضوب ترین حلال خداوند است ،گاهی اوقات راه حل است.یعنی بعضی مواقع یک بیماری با قرص و کپسول درمان نمی شود بلکه باید آن را جراحی کرد،بنابراین طلاق یک جراحی برای مواقع ضروری است نه همه مواقع،اختلاف در همه خانواده ها وجود دارد باید مورد توجه قرار گیرد.

 

وی با بیان اینکه خانواده ها و مسئولان باید به میدان بیایند، گفت: خانواده ها و مسئولان باید در حوزه های مختلف مانند عاطفی، ابراز علاقه و محبت به جوانان آموزش دهند؛ آنها باید به جوانان بگویند که زندگی همان گل و بلبل اوایل زندگی نیست.باید سردی و گرمی زندگی را به آنها آموزش دهند.

 

در بسیاری از طلاق ها جوانان هیچ نقشی ندارند

وی با بیان اینکه متاسفانه بسیاری از طلاق هایی که امروزه در جامعه ما رخ می دهد دختر و پسرها هیچ نقشی ندارند، تصریح کرد:این بزرگ ترها هستند به جای اینکه جوانان را راهنمایی کنند به افزایش مشکلات آنها در زندگی دامن می زنند یعنی گاهی مواقع بزرگترها هستند که با یکدیگر نمی سازند و فرزندان خود را به دام طلاق می اندازند. موارد بسیاری بوده که دختر و پسر برای شرکت در جلسات مشاوره آمدند و گفته اند ما نمی خواهیم از یکدیگر جدا شویم بعد از اینکه با آنها صحبت  کردیم متوجه شدیم که مشکل بین خانواده های آنهاست نه خود زوج ها.

 

گلزاری بر لزوم آموزش خانواده ها تاکید کرد و افزود: اخیرا قوه قضاییه اعلام کرده ،طلاق های توافقی بدون برگه های مشاوره ازدواج ممنوع است.این اقدام کار بسیار خوبی است.

 

وی ادامه داد: بسیاری از مشکلات جوانان در مراکز مشاوره های قوه قضاییه به صلح و آشتی انجامیده است بنابراین نباید نقش اساسی و مهم خانواده ها را در جلوگیری از طلاق های توافقی و زودهنگام نادیده بگیریم.

 

وی با بیان اینکه عمده طلاق ها در یکی دو سال اول زندگی رخ می دهد، اظهار کرد: توجه به ظواهر خوب است .چون چهره طرف مقابل باید به دل یکدیگر بنشیند اما نباید فراموش کنیم که معیارهای بسیار مهم تر از ظواهر در ازدواج وجود دارد که به این معیارها هم باید توجه کنیم.

 

وی با اشاره به نقش مشاوره های قبل از ازدواج گفت: این مشاوره ها تاثیر قابل توجهی دارند اما نباید گفت تمام زوج هایی که به این مشاوره ها مراجعه کرده اند به مشکل برنخورده اند اما اگر این مشاوره ها بر اساس استانداردهای درست صورت بگیرد نقش مهمی می توانند در کاهش طلاق داشته باشند، بنابراین مراجعه به این مشاوره ها قبل از ازدواج را توصیه می کنیم.

 

 

کد خبر 485672

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha