گروه قران و معارف خبرگزاری شبستان: «فعالیت مسیحیت تبشیری در ایران» محور اصلی بحث در میزگرد گفت و گوی سیاسی سه شنبه بعدازظهر رادیو گفت وگو را به خود اختصاص داد.
«سهراب کیان» یکی از کارشناسان حاضر در این برنامه مسایل و مطالب قابل توجهی را در این باب بیان کرد از جمله این که کتاب مقدس طی قرن ها نوشته شده و همچنان در حال تکامل است و نکاتی بدان اضافه و نکاتی از آن کم شده است.
وی مسیحیت را پرچم دار خدایی سه گانه دانست که از طریق آن مردم را به سمت مسیحیت رهنمون می کند. این نوع مسیحیت غیر واقعی است ومسیحیت کاتولیک - با مسئولیت اصلی پاپ - معتقد است که در هر زمان ممکن است به نکته ای جدید رسید و پاپ خطا پذیر نیست.
به گفته وی «مسیحیت تبشیری» یکی از رادیکال ترین فرق مسیحیت کاتولیک است. وجهه اصلی این نوع مسیحیت مبنی بر رواج مبانی اصلی کاتولیک ها و وجهه دوم آن سرکوب مخالفان است.
کیان در این راستا به چالش انگیزی این نوع مسیحیت با اسلام اشاره دارد و تصریح می کند که دست هایی پنهان در رویدادهای جهانی دخالت دارند که به وسیله ابزارهایی دنیا را به سمت میل خود سوق می دهند و مسیحیت تبشیری از جمله همین ابزارهاست.
او بیان می کند که قدرت های جهانی طی صد سال اخیر به دنبال تغییر مدل دنیا بوده اند و بر اساس یک سری برنامه های پنهانی، مقدماتی ایجاد شده که بهترین بروزِ آن، جنگ جهانی اول بوده است. پس از این جنگ، 5 امپراطوری در جهان از جمله امپراطوری عثمانی ها دگرگون می شود.
درهمین راستا خاورمیانه محمل پذیرش این تغییرات است و پس از این رویدادهاست که صهیونیسم رسمیت جهانی پیدا می کند و بخشی از مسیحیت نیز با آن ها همراه شده و به مسیحیت تبشیری معروف می شود.
از آن جا که مسیحیت در ایران نمی تواند در مقابل اسلام قد علم کند، ناگزیر از شیوه هایی بهره می گیرد که از جهل انسان ها سوء استفاده کند. این گروه با جملات اسلامی بحث خود را آغاز می کنند و در نهایت « انجیل » را به خورد مخاطب می دهند.
روش های متقلبانه مسیحیت تبشیری
کیان دا ادامه با اشاره به گسترش کلیساهای خانگی یادآور می شود که بهترین روش سوار شدن بر این موج این است که از افرادی که دارای کمبود و نارضایتی هایی هستند، بهره کشی شود.
تاریخچه مسیحیت طی 2 هزار سال آکنده از خشونت (خشونت های دولتی و حاکمیتی) است و حتی فِرق مختلف مسیحی به شدیدترین نحو خشونت بار عمل کرده اند.
فرقه تبشیری ها به هیچ عنوان به اسلام اعتقادی ندارند. اصولا مسیحیت تبشیری بر چند آموزه از جمله معجزه، حلول روح القدس در فرد یا خروج جن ازبدن افراد استوار است.
آنها این مطلب را بعنوان سند حقانیت خود مطرح می کنند که وقتی روح القدس حلول می یابد، فرد توانایی بکار بردن زبان فرشتگان را پیدا می کند؛ درحالی که به زبان رمز صحبت کردن، اصولا از جمله آموزه های دینی نیست.
کیان با طرح این پرسش که چرا مسیحیت تبشیری از روش های متقلبانه استفاده می کند، این بحث را چنین ادامه می دهد که در « کتاب مقدس پیدایش جهان و انسان» مدل هایی طراحی شده که با قرآن و آموزه های انبیاء مغایرت دارد و ورود شیطان به این ماجرا به گونه ای صورت می گیرد که فریبی را رقم زده است.
این انحراف طی زمان ها وجود داشته و اینگونه القا می شود که شیطان حاکم بر جهان بوده است و امروز نیز بسیاری از شیطان پرستان به همین جهت شیطان را قابل تقدیس می دانند.
بر اساس کتاب مقدس، ماجرا به اینجا می رسد که خداوند برای این که فریب شیطان را به فریبی دیگر تبدیل کند عیسی مسیح را بعنوان طعمه قرار می دهد. در نتجیه این بحث، « فریب» کاری پسندیده است که با آموزه های اسلام بسیار متفاوت است و معتقدان به مسیحیت تبشیری می گویند باید از این آموزه به وفور استفاده کنیم و مواظب باشیم که دستمان رو نشود.
مسیحیت تبشیری در کمین ناآگاهان
سمیه طالبی دارستانی دیگر کارشناس این برنامه عنوان می کند که مسیحیت تبشیری جریانی است که ماهیتی سیاسی دارد. تبشیر از منظر لغوی در همه ادیان وجود دارد و به معنای تبلیغ دین است؛ اما رویکرد خاص آن در حوزه مسیحیت در لغت نمی گنجد بلکه یک رویکرد خاص است.
این پژوهشگر حوزه فرق و ادیان به فعالیت رو به فزونی این جریان در کشورمان اشاره و تصریح می کند که فعالیت این جریان به شکل زیر زمینی است و بعنوان مثال در کشور پاکستان بالغ بر 30 سازمان در این زمینه فعالیت می کنند.
دارستانی از رابطه مستقیم مسیحیت تبشیری با صهیونیسم می گوید و این که سازمانهای تبشیری در دنیا به نهادهای امنیتی وابسته هستند و در کشور ما به دلیل غیرقانونی بودن، فعالیت آنها با محدودیت روبرو است.
وی با اشاره به تلاش این جریان به منظور جذب نامحسوس افراد، تاکید می کند که « این ها جریان هایی را برگزار می کنند و برای هر کلاس یک کارت در اختیار افراد قرار می دهند و متاسفانه به سازمان های مختلفی نیز ورود دارند و مخاطبشان کسانی هستند که از سطح آگاهی پایینی برخوردارند.»
تاریخچه مسیحیت تبشیری مربوط به عروج عیسی مسیح است. ایشان به حوارین می فرماید در همه امت ها اقدام به تربیت نیرو کنید. قبل از این واقعه تاریخی عیسی مسیح برای بنی اسرائیل تبلیغ می کرد و می توان گفت بعد از ماجرای عروج، نطفه مسیحیت تبشیری زاییده می شود.
این استاد دانشگاه به فِرق متعدد جریان تبشیری اشاره دارد و این که آنها تلاش می کنند اسلام را دینی خشن و مسیحیت را با استفاده از کلام و واژگان در نقطه مقابل نشان دهند.
بنابر گفته های وی این گروه ها، افراد را در فضای وب شناسایی می کنند و روش های مختلفی برای جذب دارند؛ ابتدا در اعتقادات مخاطب شک و شبهه ایجاد می کنند همچنین هدایایی را به درب منازل مخاطبان ارسال می کنند.
استفاده این افراد از شبکه های ماهواره ای را نیز نباید فراموش کرد. آنها ازنورپردازی و سرودهایی استفاده می کنند که احساس خوبی را در مخاطب زنده کند. همچنین استفاده از چندین کشیش در برنامه، بار روانی بسیاری دارد که مخاطب را دچار جَو زدگی می کند.
در رابطه با آسیب های سیاسی و فرهنگی مسیحیت تبشیری باید گفت این افراد درکشورما در لفافه تاسیس دانشگاه، مدرسه، موسسات خیریه و... فعالیت و در خفا عمل می کنند و مخاطب نیز متوجه این موضوع نمی شود.
دارستانی معتقد است اگر بر فرض محال و طبق گفته مبلغان تبشیر، دستور حضرت عیسی بر شاگردانش صحت داشته باشد، در حقیقت مسیحیت تبشیری مستمسکی برای غارت و وحشی گری است.
نظر شما