به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، تدوین منشور اخلاق انتخاباتی اصلاحطلبان، تصویب لایحه پیشگیری از وقوع جرم در مجمع تشخیص مصلحت، نگارش پیشنویس آئیننامه داخلی خانه احزاب، خجستهپور دبیر جامعه اسلامی مهندسین استان تهران از سرتیترهای مهم اخبار حوزه احزاب در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
منشور هفت فصلی حزب کارگزاران منتشر میشود
منشور هفت فصلی حزب کارگزاران به زودی منتشر شود. برپایه این خبر قرار است ظرف یکی دو ماه آینده منشور حزب در هفت فصل عرضه شده و نسبت اندیشه حزب کارگزاران را با اصولی که با زندگی مردم مرتبط است از جمله با دین، اقتصاد، سیاست، اجتماع و روابط داخلی و خارجی ایران مشخص کند.
لایحه پیشگیری از وقوع جرم در مجمع تشخیص مصلحت تصویب شد
مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشکیل جلسهای فوقالعاده، ادامه بررسی مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص لایحهی پیشگیری از وقوع جرم را که مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته و به عنوان مورد اختلافی به مجمع ارجاع شده بود، پیگیری کرد و با تصویب چهاربند اختلافی باقی مانده جمعاً در قالب 6 بند پایان یافت و به رئیس مجلس شورای اسلامی ارجاع شد.
در این جلسه که علاوه بر اکثریت اعضا، مسؤولان مربوطه از شورای نگهبان، مجلس شورای اسلامی و دولت نیز حضور داشتند، پس از بحث و بررسی اعضا، موارد ذیل به تصویب رسید:
ماده 3ـ در اجرای وظایف ذیل شورایعالی پیشگیری از وقوع جرم تشکیل میشود:
1ـ3ـ تقسیم کار ملی در چارچوب وظایف و مأموریتهای قوای سهگانه کشور و اتخاذ تدابیر مناسب برای هماهنگی و توسعه همکاری بین دستگاههای مسئول در امر پیشگیری
2ـ3ـ تعیین راهبردها، سیاستهای اجرایی و برنامههای ملی پیشگیری از وقوع جرم در چارچوب قوانین و سیاستهای کلی نظام
3ـ3ـ بررسی و تصویب برنامههای کلان برای گسترش فرهنگ، ایجاد زمینههای مشارکت مردم و نهادهای دولتی و غیر دولتی در امر پیشگیری از وقوع جرم و حمایت از آنها
4ـ3ـ بررسی و اتخاذ تصمیم جهت شناسایی زمینهها و علل وقوع جرم، کاهش آسیبهای اجتماعی و ارزیابی نتایج اجرای طرح ها و برنامههای ملی پیشگیری، سنجش و پیگیری عملکرد نهادهای مسئول در این زمینه
5ـ3ـ اتخاذ سیاستهای مورد نیاز در جهت حمایت از بزهدیدگان و محکومان و خانواده آنان و اصلاح و جامعهپذیری محکومان و برخورداری آنان از زندگی شرافتمندانه
تبصره ـ شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم حداقل در هر فصل یک بار تشکیل جلسه خواهد داد.
ماده 4ـ مصوبات شورایعالی پیشگیری از وقوع جرم صرفاً با توافق و امضاء سران سه قوه در چارچوب قوانین، لازمالاجرا میباشد.
تبصره 1ـ پس از ارسال مصوبات شورایعالی برای رؤسای قوا، در صورتی که عدم تأیید و یا امضاء مصوبه حداکثر طی دو ماه اعلام نشد، به منزله تأیید میباشد.
تبصره 2ـ رئیسجمهور موظف است مصوبات شورایعالی را پس از طی مراحل قانونی، ابلاغ و برای اجرا در اختیار مسؤولان بگذارد. مصوبات مربوط به نیروهای مسلح پس از اخذ موافقت فرماندهی کل قوا قابل اجرا خواهد بود.
تبصره 3ـ مصوبات شورایعالی پیشگیری از وقوع جرم پس از توافق و امضاء سران سهقوه ظرف حداکثر پانزده روز به تمام دستگاهها ابلاغ میشود.
ماده 5ـ برای انجام وظایف زیر، دبیرخانه شورایعالی در قوه قضاییه تشکیل میشود:
1ـ5ـ پیگیری اجرای مصوبات ابلاغی شورا
2ـ5ـ انجام تحقیقات و پژوهشهای مورد نیاز برای آسیبشناسی علل وقوع جرم و راههای پیشگیری از آن از طریق نهادهای تحقیقاتی در قوای سهگانه و مراکز پژوهشی دانشگاهی و در صورت نیاز انجام تحقیقات مذکور به صورت مستقل و تهیه و انتشار گزارشهای آماری ادواری و سالیانه
3ـ5ـ شناسایی راههای جلب مشارکت مردمی و حمایت از سازمانهای مردمنهاد و نهادهای غیردولتی در امر پیشگیری از وقوع جرم در چارچوب قوانین و مقررات و مصوبات شورا
4ـ5ـ دریافت آمار و اطلاعات مرتبط با وظایف شورا از دستگاهها و نهادهای ذیربط جهت تجزیه و تحلیل آنها و ارائه گزارش به شورا
5ـ5ـ تهیه و تدوین پیشنویس سیاستهای اجرائی و برنامههای ملی پیشگیری از وقوع جرم و اخذ گزارش و جمعبندی نتایج اجرای طرحها و برنامههای ملی جهت ارائه به شورا
6ـ5ـ انجام امور دبیرخانهای و سایر امور محوله از سوی شورا
ماده 6ـ هر یک از قوا موظفند با استفاده از سازوکارها و ساختارهای خود نسبت به تحقیق و مطالعه درباره علل وقوع جرم و راههای پیشگیری از آن اقدام نمایند و نسخهای از نتایج به دست آمده را برای شورایعالی پیشگیری از وقوع جرم ارسال کنند.
پیشنویس آئیننامه داخلی خانه احزاب نگاشته شد
جلسه بررسی و تدوین آییننامه داخلی خانه احزاب با حضور اعضای هیأت رئیسه و مصطفی کواکبیان و محمدجواد حقشناس برگزار شد. در این جلسه پیشنویس آییننامه داخلی خانه احزاب نگاشته و قرار شد در جلسه شورای مرکزی خانه احزاب که با حضور 21 عضو اصلی برگزار و به رأیگیری گذاشته شود.
خجستهپور دبیر جامعه اسلامی مهندسین استان تهران شد
جامعه اسلامی مهندسین استان تهران 10 شهریور ماه کنگره خود را برگزار و اعضای شورای مرکزی این تشکل سیاسی مشخص و با اتفاق آرا علیرضا خجستهپور دبیر جامعه اسلامی مهندسین استان تهران شد.
روشنگریهای کمیسیون برجام درباره توافق هستهای در تصمیمگیری نظام مؤثر است
محمد علی امانی قائممقام دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی که در پایان نشست دبیران این حزب سخن می گفت اظهار داشت: سوالات مطرح شده در کمیسیون به دغدغههای مردم در حفظ استقلال سیاسی، نظامی و فنی وعلمی کشور پاسخ میدهد.
امانی با تشکر از نمایندگان کمیسیون ویژه برجام و نیز پاسخگویی آقایان تخت روانچی، صالحی و عراقچی تأکید کرد: پخش جلسات کمیسیون ویژه توسط صدا و سیما مردم را به متن برجام و اتفاقاتی که قرار است در آینده بر اساس این توافق بیفتد، آشنا کرد.
قائممقام دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی تصریح کرد: لازم است آقای ظریف هم به این گفتگوها بپیوندد و برخی سئوالات کلیدی را پاسخ دهند. البته دولت هم باید موضع خود را در مورد اینکه نباید مجلس از برجام برکنار باشد مشخص کند. دولت نمیتواند اصل 77 و 125 قانون اساسی را در این مورد نادیده بگیرد.
وی هزینههای توافق هستهای را مورد توجه قرار داده و بیان داشت: کمیسیون ابعاد مختلف برجام را با آوردن شخصیتهای مسئول و مورد نظر بررسی میکند و این کار خوبی است اما باید هزینههای این توافق را هم رسیدگی کند. میلیاردها دلار طی 20 سال گذشته در تأسیسات هستهای سرمایهگذاری شده است. محدودیتهای پذیرفته شده از جمله اکسید کردن 10 تن مواد غنیسازی شده اورانیوم و نیز تغییر کاربری آب سنگین اراک و یونونیزه کردن آن و دیگر تعهدات که متأسفانه قبل از هر گونه توافق عملیاتی شده است. به ویژه انصراف از غنیسازی 20 درصد و فروکاهش غنیسازی به 5/3 اینها همه هزینه دارد. آیا هزینههای آن احصاء شده است. بهتر است کمیسیون از دیوان محاسبات که حافظ بیتالمال است دعوت نماید تا در مورد هزینههای این توافق رقمی ارایه دهد تا معلوم شود با هزینه و فایده کردن آن چه تصمیمی باید گرفت.
تدوین منشور اخلاق انتخاباتی اصلاحطلبان
محمدرضا عارف رئیس بنیاد امید ایرانیان در دیدار جمعی از اعضای تشکل دانشجویی فرهنگ و سیاست دانشگاه شیراز تنوع تشکلهای اسلامی دانشجویی را فرصتی برای جامعه دانشگاهی کشور دانست و اظهار داشت: فعالیت هدفمند دانشجویان در تشکلهای دانشجویی زمینه رشد و ارتقاء دانشگاه را فراهم میکند و دانشگاه میتواند از ظرفیت تشکلهای دانشجویی برای توسعه فعالیتهای خود استفاده کند.
وی با اشاره به روحیه با نشاط جوانان در دوران دانشجویی، خاطرنشان کرد: اگر با تنگ نظری و برخوردهای حذفی بخواهند فعالیتهای دانشجویی را محدود کنند نشاط و شادابی را از دانشجویان میگیرند و این ظلم آشکاری در حق جوانان و دانشگاه است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه تشکلهای دانشجویی اصلاحطلب باید نماد اخلاق و اعتدال باشند، گفت: انتظاری که به عنوان معلم دانشگاه از تشکلهای دانشجویی به وِیژه تشکلهای اصلاحطلب دارم این است که با نگاه بلند مدت و با روش و منش اخلاقی و اعتدالی همراه با حفظ هویت اصلاحطلبی فعالیت کنند و هیچگاه باب گفتوگو با تشکلهای رقیب را نبندند و در این ارتباط پیش قدم باشند.
وی با توصیه به دانشجویان بر اولویت قرار دادن کسب علم ،تصریح کرد: وضعیت تحصیلی در دانشگاهها از نظر کمی خوب است اما از نظر کیفی جای بحث دارد. تولید علم را محدود به مقاله کردیم که در مقطعی اقدام خوبی بود اما هیچ اثری در زندگی مردم نداشت و امروز تولید علم باید به ثروت تبدیل شود و بنابراین باید دغدغه اصلی دانشجویان توسعه کیفی علم و تبدیل آن به فناوری و در نهایت ثروت ملی باشد.
نظر شما