به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، وحید فرجی دبیر اجرایی چهارمین جشنواره «هنر آسمانی» ویژه فضلا و طلاب حوزههای علمیه درباره مشاركت حوزه هنری در برگزاری این جشنواره گفت: حوزه هنری قبل از سال 85 حدود 10 دوره «كنگره شعر و قصه طلاب» را برگزار میكرد، همچنین در خود حوزه چند دفتر و مركز بودند كه فعالیتهای هنری ویژهای برای طلاب و روحاینون را ساماندهی میكردند. از سال 85 به بعد قرار شد فعالیتهای این حوزه تجمیع شود و موازیكاری صورت نگیرد؛ به همین دلیل بحث تشكیل یك جشنواره جامع و دبیرخانه آن مطرح شد و حوزه هنری هم از بانیان این حركت بود.
وی با تاكید بر اینكه حوزه هنری یكی از بنیانگذاران جشنواره و دبیرخانه دائمی «هنر آسمانی» بوده است، افزود: زمانی كه من مسئولیت حوزه هنری استان قم را بر عهده داشتم با آقای صادقی كه مسئول آن زمان دبیرخانه این جشنواره بودند بحثهایی را مطرح كردیم و دبیرخانه دائمی جشنواره «هنر آسمانی» شكل گرفت.
دبیر اجرایی چهارمین جشنواره «هنر آسمانی» در نقاط مثبت ارتباط حوزه هنری و حوزههای علمیه توضیح داد: یكی از كاركردهایی كه ارتباط هنرمندان حوزه هنری با فضلا و طلاب میتواند داشته باشد این است كه در پس این ارتباط هنر انقلاب اسلامی از نظر نظریهپردازی قطعا رشد خواهد كرد.
فرجی ادامه داد: به هر حال بنا بر نظر كارشناسان امر، در زمینه نظریهپردازی هنر انقلاب ضعفهایی وجود دارد و این ضعفها میتواند با نزدیك شدن هنرمندان ما با فضلا و طلاب حوزههای علمیه تا حدود زیادی برطرف شود.
این چهره فرهنگی استان قم اظهار كرد: اساسا یكی از اهداف ما برای تشكیل جشنواره «هنر آسمانی» همین بود كه با ایجاد ارتباط بین هنرمندان و حوزویان منجر به ارتقای بحث پژوهش و نظریهپردازی در هنر انقلاب اسلامی شود. چون یكی از بخشهای مهم جشنواره «هنر آسمانی» هم بحث «پژوهش» است.
دبیر اجرایی چهارمین جشنواره «هنر آسمانی» با اشاره به جایگاه ویژه حوزه هنری در هر بعد از وقوع انقلاب اسلامی در كشور گفت: جایگاه حوزه هنری در هنر ما جایگاه ویژهای است و نقشی كه این نهاد بعد از وقوع انقلاب اسلامی داشت بر هیچكس پوشیده نیست. حوزه هنری از همان ابتدای انقلاب پایگاهی برای هنرمندان مسلمان و انقلابی شد و این هنرمندان جوان امروز از استادان هنر این كشور به حساب میآیند. جایگاه هنری حوزه هنری تا حدی است كه رهبر معظم انقلاب آن را حوزه هنر انقلابی نامیدند. از این رو من فكر میكنم ارتباط جشنواره هنر آسمانی و دبیرخانه آن با حوزه هنری میتواند بسیار موثر باشد.
فرجی در پایان با بیان اینكه یكی از پایگاههای نظریهپردازی در كشور ما حوزه علمیه قم است، گفت: ما بحثها و برنامههای دامنهداری را برای این ارتباط در نظر گرفتهایم و در جلساتی كه با آقای مومنیشریف رئیس حوزه هنری داشتیم، مطرح كردیم و ایشان هم استقبال خوبی از این ارتباط و آن برنامهها داشتند و قرار شد در مباحث نظری هنر انقلاب اسلامی در ضمن این ارتباط و تعامل مورد بررسی و واكاوی قرار گیرد.
چهارمین جشنواره «هنر آسمانی» ویژه فضلا و طلاب حوزههای علمیه سراسر كشور به همت مركز مدیریت حوزههای علمیه و با مشاركت حوزه هنری بهمنماه امسال برگزار میشود. مهلت ارسال آثار به این جشنواره پایان آبانماه به اتمام میرسد.
نظر شما