بهروز فریورنیا، دبیر اجرایی جشنواره انگور در گفتگو با خبرنگار شبستان، اظهارکرد: شهرداری ارومیه با برگزاری جشنواره انگور سنت های قدیمی و فراموش شده را در بین مردم احیاء کرد که خوشبختانه مورد استقبال بی نظیر مردم قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: بازی های مثل آرا دا قالدی، مش داش یا بئش داش، یتدی داش، خروس خروس، جورابین، کلاه پران، قییش قییش، لی لی یا چولنگ، قاچ توت، هفت سنگ، وسطی از مهم ترین بازی های بومی و محلی هستند که در این جشنواره به نمایش گذاشته شده اند.
فریورنیا افزود: پخت آش دوغ محلی و پخش آن در بین شرکت کنندگان، طرز تهیه شیره انگور، و پخت انواع نان های محلی و پخت خاگینه از دیگر برنامه های اجرایی در جشنواره انگور می باشد.
این مسئول، معرفی توانمندی های استان و شهرستان ارومیه به گردشگران داخلی و خارجی، آشنایی مردم با انواع مختلف انگور و جذب توریست و گردشگر را از مهم ترین اهداف جشنواره انگور برشمرد و اظهار داشت: طراحی میدان و کلبه های سنتی برگرفته از آداب و سنن قدیمی وبومی ارومیه، طراحی آسیاب آبی با سطح متحرک، استفاده از وسایل و ابزار سنتی در تولیدات محصولات حاصل از انگور جذابیت خاصی به جشنواره امسال بخشیده است.
دبیر اجرایی جشنواره انگور اضافه کرد: درخت انگور که درخت مو نیز نامیده می شود درختچه ای بالا رونده است که گل های آن کوچک و به صورت خوشه ای ظاهر می شوند که تمامی قسمت های درخت انگور از قبل برگ، تنه درخت و غوره و محصول درخت و فرآورده های حاصل از این محصول همگی قابل استفاده هستند.
گفتنی است، سومین جشنواره انگور ارومیه به مدت سه روز دیگر نیز تمدید شده است.
نظر شما