چرا ۱+۵ نتوانست نظر ایران را در قبال سوریه تغییر دهد؟

خبرگزاری شبستان: ۱+۵و ایران به توافق دست یافتند که کشورهای عرب و همسایگان تهران از جمله دولت اردوغان آرزو می کردند هرگز چنین اتفاقی نیافتند.پس از عکس های یادگاری در اتریش این سوال پیش آمد که آیا سعدآباد نظرش را در مقابل آینده دولت سوریه تغییر می دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، منطقه خاورمیانه همانند گذشته مملو از بحران های کوچک و بزرگ است و دولت های منطقه ای با چالش های امنیت ملی و بحران های بین المللی دست و پنجه نرم می کنند. تحولات سوریه با بحران مهاجران وارد فاز تازه ای شده است که طی ماه های گذشته عملا به نظر نمی رسد موج مهاجران روانه کرواسی ، صربستان و مجارستان شوند و حتی آلمان بخواهد حدود 800 هزار مهاجر را در خاک خود پذیرایی کند.

فارق از بحران مهاجران و آنچه دولت های اروپایی از پذیرش آنها کسب خواهند کرد باید نگاهی به روند چهار ساله جنگ در سوریه و رفتار ایران داشت. تهران از دوستان خانواده اسد به شمار می رود که این دوستی سابقه ای با تاریخ جمهوری اسلامی ایران دارد.

در طول سالهای که از جنگ علیه تروریسم در سوریه می گذرد ایران با کمک های مستشاری و اقدامات دیپلماتیک جلوی اراده عربی – غربی برای سقوط بشار اسد را گرفته است. البته تهران در این مسیر تنها نبود اما وزنه غیر قابل چشم پوشی تحولات در این کشور به شمار می رود. بسیاری در جهان عرب و البته غرب بر این باور بودند که ایران مواضع خود را در قبال سوریه با پیروزی در مذاکرات هسته تغییر می دهد اما چنین نشد.

تهران با این رفتار نشان داد حمایت از دوستانش را به عنوان یک قاعده غیر قابل تغییر در دکترین سیاست خارجی اش در مرحله عملیاتی اجرا می کند و انتظار می رود همین موضع گیری در تحولات یمن تا زمانی که حملات یک طرفه عربستان سعودی ادامه داشته باشد حفظ شود.

عربستان در حال حاضر در دو جبهه سوریه و یمن در حال جنگیدن است. از یک سو در مقابل نیروهای مردمی یمن مبارزه می کند و از سوی دیگر در جهت نفی دولت قانونی و مردمی سوریه . این کشور به زودی با چالش های جدی در جهان عرب و همچنین فضای داخلی خود برای اقنا افکار عمومی برای ادامه این دو جنگ رو به رو خواهد شد. مساله که اکنون هم با بن بست این دو پروژه با آن مواجهه است.

قربانیان تروریسم در سوریه و حملات هوایی عربستان در یمن را اعراب تشکیل می دهند.

تروریست ها از میان کشورهای عربی و غربی هستند که می توانند در عربستان و دیگر کشورهای عربی و اروپایی چالش های بسیاری را بیافرینند. تجربه چهار ساله در سوریه و آنچه اکنون طی 6 ماه گذشته در یمن شاهد آن هستیم نشان می دهد نمی توان سقوط صنعا یا بشار اسد را بدون توافقات جهانی و اراده ملی متصور بود.

کد خبر 487402

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha