استاد علی حیدر جوینده، مسئول دفتر فرهنگ دانشگاه آزاد اسلامی آستارا، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان از گیلان، گفت: در فرآیند کار فرهنگی و اسلامی بایستی با فرصت دادن به جوانان و شنیدن خواسته ها و نیازهایشان از دامن گیر شدن آنان به گروه های منحرف اجتماعی جلوگیری کنیم.
وی استفاده از ابزارهای جدید رایانه ای را یکی از ضروریات عصر اطلاعات دانست و افزود: بدون بهره مندی از تجهیزات رایانه ای نمی توان برای نسل نو و جوان، متد و روش جذابی را برای یادگیری در نظر گرفت.
این کارشناس ارشد مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی اضافه کرد: شنیدن نیازها و خواسته های جوانان که از دید جامعه ما نامطلوب و زننده هستند نیز از راه های جلوگیری از ورود این قشر در گروه های منحرف است.
جوینده، نقش گروه های همسالان را در راستای انتقال ارزش های دینی و فرهنگی در تغییر نگرش جوانان مهم برشمرد و بیان داشت: اهمیت نقش همسالان از نظر ارزشی و کیفیت تاثیر گذاری در پاره ای از موارد حتی از پایگاه خانواده و نهادهای فرهنگی و تربیتی نیز بیشتر است.
وی ادامه داد: آگاهی نیروهای فرهنگی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی از زندگی و خواسته های درونی و نیاز سنجی یک جوان از سوی کارشناس فرهنگی می تواند در تعیین استراتژی های تربیتی، دینی و فرهنگی موثر واقع شود.
مسئول فرهنگی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا، نقش کلام را در انتقال مفاهیم فرهنگی و اسلامی پراهمیت دانست و خاطر نشان کرد: کلام هنگامی نافذ و برنده است که با باشکوه ترین و زیباترین شکل ها پرداخت و ادا شود تا به گوش، دل و فطرت جوان رسوخ کند.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی آستارا تصریح کرد: راز سخن وری در انتقال مفاهیم ارزشی و فرهنگی و حتی آموزشی در کیفیت صیقل بخشی به آن است.
جوینده با بیان اینکه ساختار شکنی از فضای موجود نیازمند استفاده از روش ها و شیوه های نوین تبلیغی است، ادامه داد: نباید تحت تاثیر روش های رایج و کوبنده و هجوم کلمات تکراری قرار گرفت، بلکه باید با آرام سازی و استفاده از پیراستگی و آراستگی در پردازش و چینش کلمات در انتقال مفاهیم فرهنگی و دینی تلاش کنیم.
پایان پیام/
نظر شما