حجت الاسلام اکبر رضایی، امام جماعت مسجد «قندی» درباره تاریخچه و جریان ساخت این مسجد قدیمی به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: مسجد از سوی شخصی به نام سید هاشم قندی در زمان مشروطه در تهران بنا شد. این فرد یکی از عاملین وارد کننده «قند» در ایران آن زمان محسوب شده و گویا از جمله افرادی بود که در میان مردم به انجام امور خیر شهرت داشت.
وی در ادامه در مورد فعالیت های مسجد «قندی» گفت: این مسجد همواره جزو مساجد فعال بوده است و برنامه های متعددی را داشته است به ویژه در دوران انقلاب اسلامی در سال های (1357-1356) محور تحرکات انقلابی در خیابان «مهدی خانی» و اطراف بوده است.(1)
امام جماعت مسجد «قندی» افزود: در همان بحبوحه انقلاب اسلامی کتابخانه ای در مسجد دایر شده بود که اعلامیه های امام خمینی(ره) از آنجا پخش می شد، بعدها نیز پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در طول هشت سال جنگ تحمیلی مسجد قندی پایگاه اعزام نیرو و ارسال کمک به جبهه های جنگ بود و در نتیجه این مسجد شهدای بسیاری را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
حجت الاسلام رضایی در ادامه و در توصیف فعالیت های این روزهای مسجد قندی گفت: در حوزه فراگیری احکام اسلامی، علوم قرآنی و نهج البلاغه همچنان که در گذشته جلسات و کلاس هایی در مسجد برقرار بود امروز نیز به همان روال ادامه دارد ضمن اینکه در زمینه مشاوره چندسالی است که فعالیت های متنوعی در مسجد جریان دارد و مشاوره های رایگان در حوزه های خانواده و حقوقی به مردم ارایه می شود که بخش مشاوره های خانوادگی را بر عهده اینجانب و بخش مشاوره های حقوقی از سوی یکی از اهالی مسجد که بازنشسته دادگستری است ارایه می شود.
امام جماعت مسجد «قندی» ادامه داد: علاوه بر این در طول هفته و در روزهای زوج بعد از اقامه نماز جماعت مغرب و عشا قرائت قرآن و پس از آن ترجمه آیات تلاوت شده برای مأمومین ارایه می شود. همچنین یکشنبه شب ها ارایه مباحثی از نهج البلاغه، روزهای سه شنبه دعای توسل، پنج شنبه ها نیز دعای کمیل در مسجد برقرار است.
حجت الاسلام رضایی در بخش دیگری از صحبت های خود به ویژگی های مسجد طراز اسلامی اشاره کرد و گفت: اگر کلمه اسلامی صرفا یک واژه تزئینی نباشد و واقعا آن را به کار ببریم در این صورت مسجدی که در آن علاوه بر اقامه مرتب نماز جماعت، برنامه های قرآنی و نهج البلاغه برقرار شود مسجدی است که می توان آن را طراز اسلامی دانست، ضمن اینکه باید روی قرآن و نهج البلاغه کار شود و در ایام ولادت و شهادت ائمه سیره اهل بیت را به مردم معرفی کنیم نه اینکه صرفا مراسم مداحی بدون سخنرانی برقرار سازیم.
امام جماعت مسجد «قندی» در ادامه این مصاحبه در مورد حضور کمرنگ برخی جوانان در مساجد گفت: این مساله ناشی از عملکرد اشتباه ماست، اگر امروز بیشتر حاضرین در مسجد را افراد کهن سال تشکیل می دهند علت آن است که ما درست عمل نکرده ایم و جذابیتی را برای حضور جوان در مسجد فراهم نیاورده ایم که او اینگونه دلزده شده است، ضمن این که مساله هجمه های فرهنگی و فضاهای مجازی نیز در این مورد بی تاثیر نبوده اند.
وی ادامه داد: برای رفع این مشکلات و جذب جوانان امام جماعت نقش به سزایی بر عهده دارد، اساسا اگر امام جماعت دارای دو ویژگی باشد در این صورت مردم به مسجد جذب می شوند، نخست آنکه امام جماعت ارتباط واقعی با مأمومین داشته باشد و مثل یک پدر با آنها رفتار کند یعنی بین مامومین تفاوتی قائل نشود و همه را به یک دید نگاه کند، همچنین در وهله دوم باید پیامبرگونه عمل کند، پیامبر دلسوز هدایت مردم بود و کاری نداشت چه کسی به او مراجعه کرده است، به همه گوش می داد و حرف همه را می شنید همیشه تلاش می کرد تا رابطه و برخوردش طوری باشد که برای مردم جذابیت وعشق و علاقه ایجاد کند، ما نیز باید اینچنین باشیم.
گفتنی است علاقه مندان برای حضور در این مسجد قدیمی و انقلابی می توانند به آدرس میدان وحدت اسلامی، خیابان فروزش، چهارراه حاج رضا، مراجعه کنند.
پی نوشت/خیابان مهدی خانی امروز به نام خیابان فروزش شناخته می شود .
نظر شما