نگاه پدیدارشناسانه به تجربه زیسته مبلغان داشته باشیم

خبرگزاری شبستان: رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی قم با بیان این که نگاه پدیدارشناسانه باید به تجربه زیسته مبلغان داشته باشیم، گفت: هدف از برگزاری اولین جشنواره خاطره‌نگاری اشراق این است که مبلغان بتوانند خاطرات خود را به نگارش درآورند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، محمد حسنی، رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی قم امروز (5 مهر) در نشست رسانه ای نخستین جشنواره خاطره نگاری اشراق که در سالن جلسات مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزار شد، عنوان کرد: گنج عظیم و ثروت سرشاری در تجربه زیسته علما و روحانیت در عرصه تبلیغ علوم دینی وجود دارد؛ اما این ثروت آنچنان به ما نزدیک است که نمی بینیم.

 

رئیس مرکز فرهنگی هنری اظهار داشت: تجربه های زیسته، موقعیت های منحصر به فردی است که هر مبلغ زمانی که به دیاری سفر می کند، با آنها مواجه می شود و داستان ها و خاطرات شکل می گیرد و تاریخ شفاهی متولد می شود.

 

حسنی تصریح کرد: تمام نهادها و تاریخ ها و انقلاب ها و تاریخ های رسمی و غیررسمی برای خود تاریخ شفاهی تولید کردند، ولی این ثروت عظیم تا کنون دیده نشده است و باید از عرصه ناخودآگاه به عرصه خودآگاه آورده شود.

 

وی با بیان این که نگاه پدیدارشناسانه باید به تجربه زیسته مبلغان داشته باشیم، گفت: این ثروت مغفول باقی مانده است، در حالی که تجربه زیسته زمانی زمانی که ضرب در مفهوم هجرت می شود و در تکثر زیست‌بوم‌ها و اقلیم‌ها جمع می شود و سپس در بستر شرایط تاریخی اجتماعی متفاوتی تحقق پیدا می کند، مشاهده می شود که چه امر عظیمی برای دیدن، روایت و فهم کردن آن وجود دارد.

 

عضو شورای سیاستگذاری مرکز فرهنگی و هنری تصریح کرد: بیان خاطرات تبلیغی دین خود، تبلیغ دین است و درست است که در باره کنش‌های مبلغان دین خاطره‌گویی می شود، اما بیان آن، نیز خود تبلیغ دین است.

 

حسنی بیان داشت: هر منطقه‌ای به دلیل منحصر به فرد بودن دارای خاطرات منحصربه فردی نیز هست، بنابراین ثبت این خاطرات از اهمیت ویژه ای برخوردار است و هر یک از خاطرات نیز می تواند منحصر به فرد باشد.

 

وی عنوان کرد: امروز عرصه های نویسندگی طلاب و اصول علمی و نویسندگی تغییر کرده و باعث شده است که از عرصه های زیسته فاصله بگیریم، اما باید در این عرصه، فضایی باز کرد و مبلغان به مانند گذشته در این عرصه فعالیت کنند.

 

رئیس مرکز فرهنگی هنری اظهار داشت: بعد از دفاع مقدس، مشخص است که ثبت خاطرات و نوشتن یادداشت های روزانه و ثبت حوادث، روایت داستان گونه، مستند و حوادث پیرامون از اهمیت شگرف و فوق العاده ای برخوردار است.

 

حسنی با بیان این که جذاب ترین و پرفروش ترین کتاب ها، کتاب های مربوط به جنگ است، اظهار داشت: خاطرات گاهی اوقات از فیلم تأثیرگذار تر است، به طوری که هر چه با جزئیات بیشتر، صحنه پردازی دقیق تر و با قلم روان تر بیان شود، جذاب تر و بیشتر از کتاب های حوزه دین مورد توجه قرار می گیرد.

 

وی ابراز کرد: ماه مبارک رمضان و سفر مبلغین بهانه ای بود که ما خود را در عمل انجام شده قرار دهیم و این باب را بگشاییم، بر همین اساس اولین جشنواره خاطره نگاری اشراق در دست اقدام قرار گرفت.

 

عضو شورای سیاستگذاری مرکز فرهنگی و هنری یادآور شد: شورایی در سطح سیاستگذاری تشکیل شد که جشنواره را راهبری کند، حجت الاسلام بهداروند که تنها طلبه ای است که در عرصه تاریخ شفاهی وخاطره نگاری، جایزه ملی جلال آل احمد را کسب کردند، ریاست این شورا را برعهده گرفتند.

 

حسنی گفت: این جشنواره بعد از فراخوان، ذهن مخاطبان را به سمت خود جلب کرده است و تعاملاتی هم در باب تئوریک و هم در باب ایده پردازی این جشنواره صورت گرفته است.

 

وی افزود: نهادینه کردن موضوع اولین جشنواره خاطره نگاری نیاز به حرکت جدی حوزه علمیه دارد و آناآ ایجاد مسأله در اذهان مبلغان است، به طوری که طلاب باید این بخش را در ذهن خود ایجاد کنند که این موضوع یکی از نیازهای جامعه امروز است.

 

رئیس مرکز فرهنگی هنری تصریح کرد: در بین مبلغان افرادی هستند که می توانند خاطرات خود را به صورت شفاهی مطرح کنند، اما همت ثبت خاطرات خود را ندارند، بنابراین باید مطالبه ای صورت بگیرد که مبلغان بتوانند خاطرات خود را به نگارش درآورند.

 

حسنی تأکید کرد: آنچه که با مردم ارتباط برقرار می کند و تبیین و گسترش مفاهیم دینی و همچنین ابعاد نظری و تئوریک را محقق می کند، ثبت خاطرات تبلیغی و دینی است.

 

وی اظهار داشت: کتاب هایی که در حوزه مسائل دینی وجود دارد، ممکن است تأثیرگذاری و ارتباطی با مخاطبان ایجاد نکند، اما خاطره نگاری بدون شک اثرگذاری بیشتری خواهد داشت که در این عرصه می توان از پیشکسوتان عرصه دفاع مقدس استفاده کرد.

 

عضو شورای سیاستگذاری مرکز فرهنگی و هنری در پایان گفت: فردی که به خاطر دین هجرت می کند، روایت خاطرات می تواند به تبلیغ دین کمک کند و طلبه ای که در عصر انقلاب زندگی می کند، دفترچه خاطراتی در کنار خود داشته باشد.

کد خبر 489012

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha