به گزارش خبرنگار کتاب شبستان،کتاب حاضر که توسط «محمدرضا گوهری» ترجمه و گرداوری شده و انتشارات دانشگاه مازیار با همکاری نشر دریچه ی نو آن را منتشر کرده است به مقوله ی گردشگری و تاثیرات آن بر جامعه و خانواده، محیط زیست و مسائل این چنینی می پردازد. این کتاب مشتمل بر 5 فصل است و در هر فصل درباره ی اثرات مختلف گردشگری بحث می شد که این سرفصل هاعبارت اند از: «فصل اول: اثرات جهانگردی» ،«فصل دوم: «جامعه شناسی جهانگردی» ، فصل سوم: «جهانگردی و محیط زیست» ،فصل چهارم: «اثرات اقتصادی جهانگردی» ،فصل پنجم: «معرفی تارنماهایی درباره اثرات جهانگردی»
در مقدمه ی این کتاب می خوانیم:
«جهانگردی یا گردشگری، صنعتی که هنوز برای نام گذاری اش توافقی نیست، این روزها در کشورمان بسیار بر سر زبان هاست. کتاب های بسیاری در این باره نوشته یا ترجمه شده است. همایش های بسیاری برگزار می شود. بسیاری از روستاها و شهرها، پیشوند یا پسوند «توریستی» بر خود نهاده اند. بسیاری از شرکت ها در پی تدوین طرح های گردشگری برای نقاط مختلف هستند. اما در دیگر سو، جنگل ها و منابع طبیعی بسیاری از کشورمان تخریب شده است. شهرها و مناطق گردشگرپذیر به شدت با مشکل دفع زباله روبه رو شده اند. زمین های کشاورزی بسیاری به خیابان، ویلا، فروشگاه و... تبدیل شده اند. در برخی نقاط شاهد تنش های اجتماعی و فرهنگی بین گردشگران و بومیان هستیم... و بسیاری پیامدهای دیگر که نه تنها آینده گردشگری در مناطق گردشگر پذیر، بلکه آینده خود آن مناطق را هم در هاله ای از ابهام فرو برده است.»
برخی دیگر از عناوین این کتاب عبارت اند از : مفهوم تضاد های جهانگردی ،تاثیر بر فرد ،تاثیر بر جامعه ، ارتباط متقابل رشد اجتماعی و سفر ،ظهور الگوهای مسافرت گروهی، اقدامات اخیر صنعت جهانگردی، صنعت جهانگردی چه اثرات اقتصادی دارد و....
در بخشهایی از این کتاب می خوانیم :
« برای دههها رشد صنعت گردشگری عامل مهمی برای افزایش فعالیتهای اقتصادی در ایالات متحده آمریکا و جهان بوده است. این صنعت مشاغلی را هم در جوامع کوچک و هم در جوامع بزرگ ایجاد کرده است و به عنوان یک صنعت عمده در بسیاری از کشورها محسوب میشود. صنعت گردشگری در برخی از کشورها به عنوان صنعت غالب در فعالیتهای اقتصادی بشمار می رود. با این حال اثرات گردشگری بر روی یک جامعه آنطور که باید درک نشده است، حتی در کشورهایی که گردشگری با رشدی شتابان در حال گسترش است و انتظار می رود که بیشترین توجهات و نگرانیها معطوف بدان باشد.»
«هدف از توسعه گردشگری در یک جامعه، به حداکثر رسانیدن آثار مثبت مشخص و برگزیده است (آنچه که برای آن برنامهریزی شده است)، در حالی که آثار منفی بالقوه را به حداقل میرسانیم. نخست، شناسایی آثار احتمالی ضروری است. محققان گردشگری، تعداد زیادی از این آثار را تشخیص دادهاند. گروهبندی آثار در دستهبندیها، انواع اثرات گردشگری را که میتواند از توسعه گردشگری در یک جامعه منتج شود، نشان میدهد.»
«گردشگری فرصتهای شغلی را افزایش میدهد. شغل هایی از پایینترین سطح کار و دستمزد تا بالاترین سطوح شغلی و درآمد در زمینههای مدیریتی و تخصصی که تولید درآمد میکند و سطح استاندارد زندگی را بالا میبرد. خصوصا در نواحی روستایی، گسترش و توسعه ایجاد شده توسط گردشگری به جوامعی که احتمالا تنها به یک صنعت وابسته هستند کمک میکند. به همان اندازه که گردشگری رشد میکند، فرصتهای اضافی برای سرمایهگذاری در توسعه و بهبود زیرساختها ایجاد میشود. گردشگری اغلب سبب بهبود امکانات و خدمات رفاهی عمومی نظیر: آب، فاضلاب، پیادهروها، روشنایی اماکن و خیابانها، پارکینگ، استراحتگاههای عمومی، کنترل زباله و محوطهسازی میشود. برخی بهبودها به گردشگران و ساکنان بومی به یک اندازه سود میرساند.»
کتاب حاضر که توسط «محمدرضا گوهری» ترجمه و گرداوری شده و انتشارات دانشگاه مازیار با همکاری نشر دریچه ی نو آن را منتشر کرده است.
نظر شما