حجت الاسلام امرالله گیوی نهاوندی، مبتکر و مجری طرح شیرین سازی زندگی شب گذشته در حاشیه این طرح که در کانون فرهنگی و هنری جوانان حسینی، مسجد امام علی(علیه السلام) شهرک امام حسین(علیه السلام) یاسوج برگزار شد، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در یاسوج، گفت: در نگاه اسلام، خانه معبد و مامن محسوب می شود.
وی، اضافه کرد: در زندگی یک خانواده نکات ریزی وجود دارد که در علم روانشناسی، کوچک های خیلی بزرگ نام گرفته که اصول شیرین سازی زندگی است و باید رعایت شوند.
گیوی نهاوندی، اصل نخست شیرین سازی زندگی را احترام متقابل زن و شوهر نسبت به هم و فرزندان نسبت به پدر و مادر دانست و اظهار کرد: زن و شوهر باید همدیگر را با اسم صدا بزنند و این کار همراه با کلمات محبت آمیز باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه، با بیان این که ائمه به خصوص امام علی(علیه السلام) این اصل را به خوبی رعایت می کردند، ادامه داد: امام وقتی حضرت فاطمه(سلام الله علیها) را صدا می زد، می فرمود: «یابنت رسوالله» و «یا سیدنی بنفسی انت» و حضرت فاطمه(سلام الله علیها) نیز امام را با عنوان «یا ابوالحسن نفسی لنفسک فدا» صدا می زد.
وی، مشورت را یکی از نکات کوچک ولی در عین حال بسیار بزرگ زندگی مشترک دانست و یادآور شد: وقتی زن و شوهر زندگی مشترک خود را آغاز کردند، باید در همه امورات زندگی با هم مشورت داشته و حتی با فرزندان خود نیز این کار(مشورت) را داشته باشند.
گیوی نهاوندی، با اشاره به این که زن و شوهر باید غذا را در کنار هم میل کنند، یادآور شد: این کار باعث افزایش محبت پدر و مادر نسبت به هم و در عین حال تاثیر فراوانی بر فرزندان خانواده خواهد داشت.
مبتکر طرح شیرین سازی زندگی، با لبخند وارد شدن را یکی از نکات بزرگ در زندگی مشترک عنوان و خاطرنشان کرد: لبخند هدیه ای الهی بوده و به غیر از انسان، هیچ مخلوقی از این نعمت برخوردار نیست.
وی، با اشاره به این که لبخند در ایجاد محبت تاثیر فراوانی دارد، عنوان کرد: وقتی معلم درس خود را با لبخند آغاز می کند، 50 درصد آموزش وی موثر بوده و این کار در روانشناسی ثابت شده است.
گیوی نهاوندی، بدون خداحافظی از منزل خارج شدن را یکی دیگر از نکات بزرگ زندگی برشمرد و اضافه کرد: بدون خداحافظی از منزل خارج شدن توهین و بی احترامی محسوب می شود.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه، دومین اصل شیرین سازی زندگی را محبت عنوان و خاطرنشان کرد: زن و شوهر باید نسبت به هم احترام بگذارند که این کار باعث افزایش محبت در خانواده می شود.
وی، ادامه داد: خداوند متعال مودت و رحمت را بین زن و شوهر قرار داده و باید با اعمال و رفتار ثابت شود.
گیوی نهاوندی، با ذکر سوالی که برای ابراز محبت چه کارهایی لازم است؟، تصریح کرد: در روایت آمده است: با محبت گفتار، نوشتاری و رفتار می توان محبت را اثبات کرد.
این مبتکر یادآور شد: پیامبر گرامی اسلام(صل الله علیه و آله وسلم) می فرماید:« وقتی مردی به همسرش می گوید دوستت دارم، این جمله آنچنان در دل و جان زن اثر می کند که شیرینی آن تا همیشه ماندگار است.
وی، دروغ را زشت و در اسلام دارای قباحت دانست و اذعان کرد: در روایت داریم که دروغ در سه زمان یا مکان مجاز است.
گیوی، دروغ به همسر را یکی از این موارد خواند و گفت: اگر همسرت را دوست نداری به او بگو دوستت دارم؛ زیرا این ابراز علاقه می تواند محبت را افزایش دهد.
این مبتکر طرح شیرین سازی زندگی، دومین محل مجاز بودن دروغ را در جنگ دانست و ادامه داد: وقتی در جبهه جنگ دشمن را با دروغ گفتن غافلگیر کردی، در روایت آمده که مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
وی، اصلاح ذات البین را یکی دیگر از موارد مجاز دروغ گفتن برشمرد و اضافه کرد: وقتی دو نفر با هم قهر هستند و یکی از دیگری نزد شما بدگویی کند و شما در عوض پیش دیگری تعریف و تمجید می کنید و این کار منجر به ایجاد رابطه بین این دونفر می شود.
گیوی نهاوندی در ادامه، آراستگی ظاهری را اصل سوم شیرین سازی زندگی عنوان و یادآور شد: زن باید ظاهر خود را برای شوهر و بالعکس شوهر ظاهر خود را برای زن خود آراسته کرده و دین اسلام نیز بر تمیز و مرتب بودن زن و مرد تاکید دارد.
وی، تامین نیازهای جنسی را اصل چهارم و مهم ترین اصل شیرین سازی زندگی خواند و یادآور شد: بسیاری از طلاق ها نیز به این اصل برمی گردد.
مبتکر و مجری طرح شیرین سازی زندگی شهوت در اسلام با استفاده از راه های اصولی و ازدواج را مقدس دانست و گفت: وقتی انسان با این غریضه نسل بشر را ادامه می دهد، کاری مقدس شمرده می شود.
نظر شما