خبرگزاری شبستان- مازندران
بر اساس آمارها؛ مازندران، رتبه نخست چاقی و بیماریهای قلبی عروقی را در کشور دارد که نه تنها کم توجهی بلکه بی توجهی به این مهم می شود و می طلبد به پیشگیری از اثرات سوء آن، عنایت بیشتری شود.
دین مبین اسلام درباره آداب غذاخوردن، سفارش های بسیاری دارد که وزن های زیاد و بیماران مرتبط با افزایش وزن، شاهدان خوبی بر این مطلب هستند.
استرس مادر بیماری های مختلف نظیر افزایش وزن، محسوب می شود و همچنین سوء تعذیه که نه تنها به تعداد افراد چاق می افزاید بلکه اثرات اجتماعی، روحی و روانی در جامعه دارد.
فیروز امینی آلاشتی، کارشناس تغذیه و رژیم غذایی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری، گفت: دلیل عمده چاقی در استان مازندران، استفاده از غذاهای چرب و شیرین در وعده ها و میان وعده های غذایی است.
وی، عدم تحرک و تحرک کم را دلیل دیگر چاقی مازنی ها نسبت به سایر هموطنان دانست و افزود: مسائل ژنتیکی یکی دیگر از دلایل چاقی به شمار می آید که 30 - 40 درصد از پدر یا مادر یا هر دو در اضافه وزن، اثر دارند.
چاقی موجب بیماری های مختلف می شود
امینی آلاشتی درباره اثرات سوء افزایش وزن، اظهار کرد: افزایش وزن و چاقی موجب بیماری های مختلف نظیر دیابت، قلب، فشار خون بالا، آرتروز و کلیه می شود که ارتباط تنگاتنگی با چاقی دارند.
وی بیان کرد: در استان مازندران با توجه به افزایش تعداد افرادی که مبتلا به اضافه وزن و چاقی می شوند یا چاق هستند، دیابت یا همان بیماری قند در این استان، زیاد است و به همین دلیل استان مازندران از استان هایی است که آمار بالای بیماران دیابتی و قلبی و عروقی را به خود اختصاص داده که این میزان در مردان بیشتر از زنان، مشاهده می شود.
چاقی، اثرات سوئی بر ابعاد اجتماعی و روانی افراد جامعه دارد
امینی آلاشتی ابراز کرد: چاقی، اثرات سوئی بر ابعاد اجتماعی، روحی و روانی افراد جامعه می گذارد نظیر اینکه مردان در کارها و فعالیت های زیادی، نمی توانند وارد شوند و همچنین در خانم ها موجب بیماری های زنان و ناهنجاری ها و مشکلات در بارداری می شود.
وی تصریح کرد: انزوا یکی دیگر از اثرات چاقی است که این امر در آقایان و همچنین زنان چاق، مشهود است.
امینی آلاشتی گفت: افرادی که بیماری روحی و روانی دارند و داروهای اعصاب، مصرف می کنند بر اضافه وزن آنها تاثیر گذاری زیادی دارد چرا که مرکز گرسنگی را تحریک می کند.
وی اظهار کرد: کم تحرکی و خواب زیاد از اثرات سوء دیگر داروهای روانی و اعصاب است.
اسلام به کم خوری و استفاده از غذاهای با کیفیت تاکید دارد
امینی آلاشتی درباره سفارش اسلام برای آداب غذاخوردن، بیان کرد: اسلام همواره به کم خوری، افزایش تعداد وعده های غذایی، استفاده از غذاهای با کیفیت و مقدار کم، تاکید دارد.
پیاده روی و حرکات سبک ورزشی در برنامه روزانه زندگی قرار گیرد
وی درباره اثرات ورزش، ابراز کرد: انجام ورزش های تخصصی نظیر والیبال و فوتبال برای آقایان و بانوان سفارش می شود و درصورتی که افراد نمی توانند به اینگونه از ورزش ها بپردازند، پیاده روی و حرکات ساده و سبک ورزشی را در برنامه روزانه خود، قرار دهند.
امینی آلاشتی گفت: مردم به رعایت آداب غذا خوردن و آشامیدن با توجه به سفارش های دین مبین اسلام و آیات قرآنی و احادیث و متخصصین علوم تغذیه و پزشکی نسبت به رعایت وعده ها و میان وعده های غذایی و تحرک مناسب و دوری از اضطراب، استرس، پرخاشگری و عصبانیت، روی آورند.
وی اظهار کرد: افرادی که چاق هستند و اضافه وزن دارند برای کاهش وزن و پیشگیری از بیماری ها به مشاوران تغذیه مراجعه نموده و به برنامه غذایی و ورزش های سبک، توجه کنند.
پرهیز از روش های غیر متعارف و غیر مرتبط برای کاهش وزن
امینی آلاشتی بیان کرد: افراد از هرگونه روش های غیر متعارف و غیر مرتبط (دستگاه های چاقی و لاغری، داروهای غیر مجاز، روش های غیر علمی) برای کاهش وزن، خودداری کنند.
رعایت بهداشت از دستورات دین مبین اسلام است
منصوره علیزاده، کارشناس علوم آزمایشگاه در گفتگو با حبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: رعایت بهداشت از دستورات دین مبین اسلام است که می طلبد به این سفارش مهم، عنایت بیش از پیش شود.
وی اظهار کرد: تنگی نفس، بیماری های عروقی و قلبی از جمله عواقب شوم افزایش وزن و سوء تغذیه است که در این راستا توجه به نکات بهداشتی در دین و همچنین کتاب های تغذیه و ... یکی از راه های جلوگیری از بیماری های اینچنین است.
چاقی در دختران و مادران جامعه بیشتر مورد توجه قرار گیرد
علیزاده بیان کرد: چاقی در دختران و مادران جامعه که آینده سازان جامعه در دامن آنها، پرورش می یابند و همچنین نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و وزن در حد متناسب باشد.
وی با اشاره به سفارش حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) درباره ورزش، ابراز کرد: ورزش یکی از راه های کاهش وزن است که پرداختن به آن حتی در ساعات کم از شبانه روز علاوه بر تندرستی و شادابی، از بیماری های مختلف نیز جلوگیری می کند.
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما