غدیر یک واقعه تاریخی نیست یک مکتب و فرهنگ همیشگی است

خبرگزاری شبستان:مبلغ بین المللی حوزه گفت: غدیر یک برکه جاری است که هر دلی در هر جای دنیا سیراب می کند و باید دانست که خدا رازی داشت که ولایت علی (ع) را در غدیر قرار داد چرا که غدیر یک واقعه تاریخی نسیت بلکه یک مکتب و فرهنگ همیشگی است.

حجت الاسلام یحیی جهانگیری سهروردی استاد حوزه ودانشگاه درگفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان درقم، با اشاره به واقعه غدیر گفت: غدیرمحور وحدت میان امت اسلامی است و نباید به آن با دیدی انحصاری نگاه کرد.

وی افزود: غدیر جایی بود در سرزمین حجاز که تنها صدای سوز کویر از آن به گوش می رسید در واقع غدیر چاههای آبی بودند در این سرزمین که جان تشنه را سیراب می کردند.  

مبلغ بین المللی حوزه ادامه داد: غدیر در واقع یک معنای سمبلیک دارد که در دنیای تشنگی و برای سیراب کردن دلها باید به غدیر مراجعه کرد چرا که یک برکه جاری است و هنوز تمام نشده است وهر دلی را در هر جای دنیا که باشد در برکه معنوی خود سیراب می کند.

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: متاسفانه درباب غدیر صحبت کردن ازیک حادثه تاریخی و صحبت کردن از گذشته نیست، غدیر به جای اینکه یک حادثه تاریخی باشد یک واقعه، فرهنگ و مکتب همیشگی است.

حجت الاسلام جهانگیری سهروردی اظهار داشت: غدیرمی گوید باید باند بازی، ریش سفیدی، قبیله گری و قوم بازی را کنار بگذارید و معیارتان تقوا و رضای خدا باشد چرا که غدیر تنها مال دیروز، گذشته و انحصار مهاجرین نبوده و نیست.

غدیر در تاریخ نیست برای تاریخ است

مبلغ بین المللی حوزه خاطر نشان ساخت: غدیر ثابت کرد اگر بخواهیم در یک جامعه آرمانی زندگی کنیم باید به غدیر به عنوان یک مکتب و فرهنگ نگاه کنیم.

استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: ما همیشه نسبت به گذشته تاریخ قضاوت می کنیم چرا که عده ای در مقابل غدیر موضع گرفتند و ساکت نشستند اما غافلیم که خود ما امروز در غدیری هستیم که به آن عمل نمی کنیم.

وی ابراز داشت: ما خیلی راحت در باره تاریخ قضاوت می کنیم اما نمی دانیم که خود ما در قضاوت تاریخ هستیم و متاسفانه غدیر بیشتر از آنکه در تاریخ باشد برای تاریخ است چرا که غدیر برای تاریخ حرف دارد و باید غدیر را یک مکتب فعال، پویا، بالنده و ...در مقابل مکتبهای جدید غربی بدانیم.

حجت الاسلام جهانگیری سهروردی خاطر نشان ساخت: در دموکراسی غربی همواره توده ها بر مردم حکومت رانی می کنند در حالی که غدیر می گوید نه حکومت توده و حزب بلکه تنها حکومتی شایسته است که مردمی باشد.

غدیر باید تئوری سازی شده و به جهان معرفی شود

استاد حوزه و دانشگاه افزود: متاسفانه غدیر تئوری سازی نشده است و باید پیام آن در نحوه حکومت عادلانه، انسانی و اسلامی به دنیا معرفی شود غدیر همواره تاکید دارد حاکم یک دولت باید عادل و از متوسط ترین مردم باشد که این امر را اگر در هر جای دنیا بگوییم همه آن را می پذیرند اما باید توجه داشت که اگر ما غدیر را از یک واقعه تاریخی  به یک مکتب تبدیل کنیم ریسمی خواهد بود در مقابل ریسم های دیگر.

مبلغ بین المللی حوزه ادامه داد: متاسفانه برخی می خواهد با بحث غدیر بر طبل اختلاف میان شیعه و سنی بکوبند اما نمی دانند که غدیر تنها یک بحث میان شیعه و سنی نیست بلکه یک صفت اسلامی  و انسانی است و هر مسلمانی به غدیردل می دهد و این امر نباید بهانه ای باشد برای اختلاف میان شیعه و سنی  چرا که غدیر نه تنها تفرقه افکن نبوده و نیست بلکه واقعه ای وحدت ساز در جهان است که باید به درستی به آن نگاه و توجه شود.

وی تصریح کرد: روز غدیر روز پیمان بستن است و هر کس باید با خودش پیمان ببندد که با ولی خدا باشد و برای حاکمیت خدا در جهان قدم بردارد و نباید از آن به عنوان یک واقعه تاریخی نقل کرد بلکه باید از غدیر به عنوان یک حاکمیت تقوا در جامعه صحبت کنیم.

حجت الاسلام جهانگیری سهروردی گفت: غدیر یک برکه جاری است که هر دلی در هر جای دنیا می تواند وجود خود را در این برکه سیراب کند و باید دانست که خدا رازی داشت که ولایت علی (ع) را  در غدیر قرار داد و ما نباید فراموش کنیم که غدیر یک واقعه تاریخی نسیت بلکه یک مکتب و فرهنگ همیشگی است.

 

 

کد خبر 489982

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha