به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، محمد امین فاطمی کیا، دبیر طرح ضیافت علوی، امروز(8 مهر) در نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون اطعام 14 هزار نفری در روز غدیر خم، گفت: امسال این طرح با شعار «خدا را شکر که مولایم علی شد» اجرا می شود.
وی با بیان اینکه در هیچ کدام از مناسبت های مذهبی در رابطه با اطعام به اندازه غدیر روایت نداریم، افزود: با اینکه در ماه محرم مردم ارزاق و نذورات فراوانی می دهند اما هیچ روایتی در رابطه با اطعام در این ماه وجود ندارد اما این به معنای این نیست که این امر نادیده گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه در رابطه با اطعام در وز غدیر روایات بسیاری موجود است، تصریح کرد: در این خصوص در کتاب بحارالانوار روایتی از امام رضا(ع) نقل شده که می فرمایند اطعام در روز غدیر برابر با اطعام تمام پیامبران و صدیقین است.
حجت الاسلام فاطمی کیا، با بیان اینکه حدیثی از امام صادق(ع) نیز داریم که می فرمایند اطعام یک نفر در روز غدیر برابر با اطعام 124هزار پیامبر است، اضافه کرد: در کتاب شریف کافی و مفاتیح الجنان در اعمال روز غدیر از این گونه روایات بسیار آمده است.
وی با بیان اینکه از یان رو بر آن شدیم طرح ضیافت علوی و اطعام را در روز غدیر انجام دهیم، اذعان داشت: اطعام در روز غدیر را ابتدا امام حسن مجتبی(ع) راه اندازی کردند و علامه امینی صاحب کتاب الغدیر می فرمایند اگر ما غدیر را در طبل و دهل می کردیم محرم پیش نمی آمد.
دبیر طرح ضیافت علوی، ادامه داد: در این کتاب آمده است: ما برای غدیر فریاد نکردیم و مراسمات بزرگ نگرفتیم لذا غدیر گرامی داشته نشد و به مفهوم ولایت که اوجش در غدیر مطرح شد، پرداخته نشد و قضایایی که در محرم سالیان بعد پیش آمد به دلیل این بود که غدیر نادیده گرفته شد.
وی با اشاره به اینکه راه اندازی و احیای این طرح توسط هیئت فرهنگی مذهبی روضه الزهرا وابسته به مرکز فرهنگی عصر ظهور اهواز و مسجد الغدیر است، عنوان کرد: برگزاری این طرح استقبال عموم و علمایی همچون آیت الله موسوی جزایری نماینده ولی فقیه در استان و آیت الله حیدری امام جمعه موقت اهواز را به دنبال داشت.
حجت الاسلام فاطمی کیا، ابراز کرد: این طرح سه سال پیش آغاز شد و امسال سال چهارم اجرای طرح ضیافت علوی است که در سال اول هفت هزار غذا، سال دوم 10 هزار غدا، سال سوم 14 هزار غذا پخت و توزیع شد و امسال نیز 14 هزار غذا در نظر گرفته شده است.
وی اظهار کرد: در سجادیه کوت عبدالله نیز به همین میزان غذا پخت می شود و در شهرستان های دیگر همچون مسجدسلیمان با بهره گرفتن از این طرح در اهواز اجرای آن را برای دومین بار آغاز کرده اند. همچنینین شهرستان های دیگری نیز این طرح را اجرا می کنند.
وی تاکید کرد: سوای آن امسال با همکاری بنیاد بین المللی غدیر خوزستان این طرح کشوری و جلساتی در بنیاد غدیر در تهران برگزار شد و و خوزستان این تجربه را به استان های دیگر انتقال داد و برای آنها لازم الاجرا شد و این طرح در همه استان ها اجرا می شود.
دبیر طرح ضیافت علوی، با بیان اینکه اصل این طرح گرامی داشت این ایام و دهه ولایت است، خاطر نشان کرد: قسمت عمده این غذاها برای مناطق آسیب دیده فرهنگی همچون ملاشیه، عین 2، زرگان، حمیدیه، کارون و اهواز است که به همراه برگزاری مراسماتی این سفره اطعام هم برپا خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه بالغ بر 25 تا 30 نفر به طور مستقیم جهت برنامه ریزی این طرح همکاری دارند، تاکید کرد: تیم آشپزی ما بالغ بر 40 تا 50 نفر از آشپزان و سرآشپزان مطرح اهواز است که در کنار دیگر مردم به طور افتخاری و مردمی مشارکت دارند.
وی با بیان اینکه 80 درصد هزینه مالی این طرح مردمی اسست و جهت تبلیغات آن در سطح شهر از نهادهایی همچون کمیته امداد، بانک مهر اقتصاد و بانک انصار ما را در اجرای طرح کمک کردند، یاد آور شد: نذورات و هدایای مردم صرف اقلام غذای آن روز می شود.
حجت الاسلام فاطمی کیا، تصریح کرد: تمام هزینه های مواد غذایی را از نذورات مردمی بالغ بر 40 تا 45 میلیون است و کل هزینه طرح 60 تا 70 میلیون است که باقی آن جهت هزینه های تبلیغاتی از جمله مستند تصویری و تبلیغات مختلف است.
وی گفت: از آنجا که عید غدیر در روز جمعه است بنا شد در مصلای نماز جمعه نیز اطعام داشته باشیم، غیر از آن مقداری توزیع میدانی داریم که در محل پخت واقع در آخر آسفالت انجام می شود، همچنین در بیمارستان شفا، آپادانا، علامه کرمی و آسایشگاه های سالمندان به طور ویژه این غذاها توزیع می شود.
نظر شما