وجود علوم انسانی غربی و سکولار در نظام اسلامی تناقض بزرگی است

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام غلامی گفت: وجود علوم انسانی غربی و سکولار در نظام اسلامی تناقض بزرگی است و قابل جمع نیست؛ علوم انسانی موجود در کشور، جامعه را به بیراهه کشانده و اگر وضع تغییر نکند، بیش از این به بیراهه می‌کشاند که قابل جبران نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین رضا غلامی، رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره علمی پژوهشی علامه طباطبایی امروز (9 مهر) در مراسم اعطای جوایز نخستین جشنواره علمی پژوهشی علامه طباطبایی که در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد، عنوان کرد: انقلاب اسلامی ثمره مجاهدت ها و خون شهیدا ن است که فرصتی برای بسط، تعمیق و کاربردی سازی اندیشه اسلامی به وجود آورده است.

 

متأسفانه ما در برخی مقاطع تاریخی در غفلت به سر بردیم

 

رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره علمی پژوهشی علامه طباطبایی اظهار داشت: بسیاری از اندیشمندان به ویژه شاگردان مکتب اهل بیت (ع) در آرزوی ظهور چنین روزگاری به سر می‌بردند؛ این فرصت نصیب ما شده است تا بستری به وجود آورده که عقب ماندگی متراکم گذشته جبران شود و به عنوان مقدمه ظهور منجی عالم بشریت باشد

 

حجت الاسلام و المسلمین غلامی تصریح کرد: در 36 سال پس از انقلاب اسلامی، آن حرکتی که در حوزه علوم انسانی صورت گرفته است، با فرصت طلایی که در اختیار ما بوده است، هیچ انطباقی ندارد و متأسفانه ما از بخش قابل توجهی از سرمایه‌های انقلاب هنوز استفاده نکردیم.

 

وی با اشاره به این که متأسفانه ما در برخی مقاطع تاریخی در غفلت به سر بردیم، افزود: مسأله پول و امکانات گرچه در جای خود مهم است، اما برای غفلت و کم کاری‌های ما نمی تواند قابل توجیه باشد، البته امکانات به حد نیاز بوده است و باید در محضر الهی پاسخگو باشیم.

 

رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره علمی پژوهشی علامه طباطبایی گفت: برخی مجموعه ها و مراکز، امکانات و بودجه‌های قابل توجهی دارند اما فعالیت گسترده ای ندارند، امروز فرصت برای جبران باقی است، به طوری که می‌توان برنامه ریزی منسجم داشت و برای این کار باید تلاش مستمر داشت.

 

وجود علوم انسانی غربی و سکولار در نظام اسلامی تناقض بزرگی است

 

حجت الاسلام و المسلمین غلامی بیان کرد: علوم انسانی یک موضوع بسیار مهم است و از اهمیت قابل توجهی برخوردار است، وجود علوم انسانی غربی و سکولار در نظام اسلامی تناقض بزرگی است و قابل جمع نیست؛ علوم انسانی موجود در کشور، جامعه را به بیراهه کشانده و اگر وضع تغییر نکند، بیش از این به بیراهه می‌کشاند که قابل جبران نیست.

 

تحول صحیح علوم انسانی حکم شکست و پیروزی دارد

 

وی با بیان این که ما معتقدیم که علوم انسانی اسلامی موجود است، گفت: تحول صحیح علوم انسانی حکم شکست و پیروزی دارد، به طوری که اگر ما بتوانیم علوم انسانی را متحول و در جامعه حاکم کنیم انقلاب تداوم می‌یابد، اما اگر نتوانیم، ادامه و استمرار انقلاب ممکن نخواهد بود.

 

رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره علمی پژوهشی علامه طباطبایی عنوان کرد: ما در رابطه با جریان تحول علوم انسانی در بدنه دانشگاه ها مشکلی نداریم و اکثر پژوهشگران با این حرکت همراه هستند و استقبال می‌کنند، با این همراهی ها می‌توان علوم انسانی اسلامی را در دل دانشگاه ها  و مراکز پژوهشی قرار دهیم و همین همراهی می‌تواند به استقرار علوم انسانی اسلامی کمک می‌کند.

 

حجت الاسلام و المسلمین غلامی اظهار داشت: امروز کرسی‌های علمی متعددی در رابطه با تحول بنیادی صحیح علوم انسانی اسلامی در مراکز پژوهشی برگزار می‌شود که این روند باید ادامه پیدا کند، منتهی به یک نقشه راه نیاز داریم و نباید پراکنده کاری وجود داشته باشد.

 

وی تصریح کرد: مجموعه‌های فعال باید با هم همکاری داشته باشد و با سعه صدر و تواضع یک نقشه راه خوب و جامع برای آینده فراهم کنیم، همچنین مقدمات نقشه راه فراهم شده است که در یکی دوسال آینده می‌توان از آن بهره برداری کرد.

 

در زمینه تحول علوم انسانی باید اولویت گذاری و تقسیم کار صورت بگیرد

 

رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره علمی پژوهشی علامه طباطبایی بیان کرد: در زمینه تحول علوم انسانی باید اولویت گذاری و تقسیم کار صورت بگیرد، دستگاه ها باید بر اساس توان و بضاعت، قطب بندی شوند و هر مرکز قطب یک موضوع شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین غلامی افزود: قطب ها باید بر اساس توان دستگاه ها مشخص شود و ما باید بر اساس فلسفه وجودی قطب سرمایه گذاری کنیم و سرمایه گذاری متمرکز انجام دهیم تا عقب ماندگی را جبران کنیم تا این حرکت در شأن نظام اسلامی باشد.

 

وضعیت اقتصادی، رفاهی و فرهنگی در کشور نگران کننده است

 

وی با بیان این که وضعیت اقتصادی، رفاهی و فرهنگی در کشور نگران کننده است، گفت: ما باید به دنبال کاربردی سازی علوم انسانی اسلامی باشیم تا نقش تأثیر گذاری در اداره کشور داشته باشد؛ علوم انسانی اسلامی باید میدان پیدا کند، بخشی از علوم انسانی اسلامی از طریق حضور در میدان ها می‌تواند غنی سازی شود و نقاط ضعف آن برطرف شود.

 

برخی جشنواره‌های کشور با این که تابلوی اسلامی دارد، سکولار است

 

رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره علمی پژوهشی علامه طباطبایی یادآور شد: جشنواره‌های متعددی در کشور برگزار می‌شود، اما با این که تابلوی اسلامی دارد، سکولار است و معلوم نیست که کدام یک از نیاز جامعه اسلامی را جواب می‌دهد، به طوری که منفعتی برای جامعه اسلامی و نظام جمهروی اسلامی ندارد.

 

حجت الاسلام و المسلمین غلامی در پایان گفت: جشنواره علامه طباطبایی با محوریت علوم انسانی اسلامی به منظور حضور در صحنه اجرایی کشور طراحی شده است که امید است پیشرفت هایی در این زمینه حاصل شود.  

کد خبر 490389

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha