بیانیه هیأت داوران اولین دوره جشنواره علامه طباطبایی قرائت شد

خبرگزاری شبستان:هیأت داوران نخستین جشنواره علمی پژوهشی علامه طباطبایی در مراسم اعطای جوایز، طی بیانیه‌ای بر حفظ و ارتقاء سرمایه های انسانی تأکید کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، در مراسم اعطای جوایز نخستین جشنواره علمی پژوهشی علامه طباطبایی که در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد، بیانیه ای از سوی هیأت داوران نخستین جشنواره علمی پژوهشی علامه طباطبایی قرائت شد.

 

متن این بیانیه بدین شرح است:

 

«ضرورت نقادی، نوآوری و نظریه پردازی در اندیشه دینی و تلاش مضاعف برای تولید محتوا در عرصه علوم انسانی اسلامی بر کسی پوشیده نیست و اهل درد و درک بر لزوم پاسخگویی عالمانه به نیازهای روز جامعه و احیانا شبهات موجود خصوصا در عصر پیشرفت فناوری که باعث شده است افکار و دیدگاه های جدید در کوتاه ترین زمان ممکن –اما بدون تفکیک سره از ناسره – در اختیار ذهن مخاطب قرار گیرد، تأکید دارند.

 

در این میان برخی دستگاه هایی که دغدغه تحول در علوم انسانی و تولید علم دینی را دارند، حسب الامر رهبر انقلاب اسلامی (مد ظله) با اهداف و رویکردهایی همچون معرفی توانایی و ظرفیت های دین مبین اسلام برای حضور فعال در عرصه حیا انسانی؛ شناساندن آثار موثر در رفع خلاهای نظری و همچنین تقویت تئوریک انقلاب و نظام اسلامی قدم در معرکه تعاطی آراء و اندیشه ها نهاده و در این مسیر پرفراز و نشیب، به توفیقات چشمگیری نائل آمده اند.

 

اینک به پاس تلاش این نهادهای علمی پژوهشی گردهم آمده ایم تا ضمن بهره گیری از اندوخته های پیشین با نیرویی دو چندان، در مسیر برپایی آینده ای سرشار از تلاش موثر و آکنده از نشاط، تجدید پیمان کنیم.

 

بی تردید دستیابی به چنین هدف والا و مقدسی، در گرو حفظ و ارتقاء سرمایه های انسانی است و در این میان، قدردانی از تلاش های بی شائبه محققان، گامی کوچک در مسیر به شما می رود و در چنین بستری است که برگزاری نخستین جشنواره دوسالانه علامه طباطبایی معنا و مفهوم واقعی خود را پیدا می کند.

 

بدین منظور، دبیرخانه جشنواره بر اساس تصمیم اعضای شورای سیاست گذاری در اولین اقدام از مراکز عضو درخواست نمود با ارزیابی درون سازمانی حدود سه درصد از آثار خود را که در بازه زمانی 10 سال گذشته (از سال 82 تا سال 92) تولید شده است را به دبیرخانه جشنواره ارسال کند.

 

دبیرخانه با دریافت 389 عنوان اثر، آنها را به 12 گروه معرفتی طبقه بندی کرد و با پذیرش معیار طبقه بندی توسط شورای سیاست گذاری آنها را طی سه مرحله ارزیابی نمود.

 

در این راستا، برخی از ملاک ها و معیارهای بررسی و ارزیابی موارد ممتاز و برگزیده اشاره می شود، برخی شاخص های گزینش علمی در این جشنواره شامل «ابداع و نوآوری با تأکید بر مبانی اسلامی»، «میزان نقش اثر در تولید علوم انسانی اسلامی» و همچنین «قوت استدلال و وسعت دامنه نتایج» بود.

 

در پایان تأکید بر این نکته ضروری است که جشنواره علمی پژوهشی دوسالانه علامه طباطبایی، فعالیت دوره ای 10 ساله را به رقابت فراخوانده و بسا افرادی خدوم و اموری درخور توجه که شایسته تقدیر باشند، اما به دلیل عدم احراز فعالیت در دوره 10 ساله، در رقابت شرکت نکرده اند».

 

 

کد خبر 490406

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha