به گزارش خبرگزاری شبستان، سفر حسن روحانی به پاریس بعد از بیش از 10 سال صورت می گیرد و بسیاری بر این عقیده اند که تعمالات تجاری و اقتصادی در راس این گفتگو هاست. بازگشایی اتاق تجارت فرانسه در تهران در شهریور ماه 1394 این گمان را قوت بخشید اما طی یک هفته گذشته تحولات منطقه خاورمیانه وارد فاز تازه ای شده است. حضور نظامی روسیه و بمباران مناطق تحت کنترل گروه های تروریستی ضربه سختی را به جبه النصره ، داعش و جریان های تروریستی دیگر وارد کرد و البته حامیان آنها را نیز به وحشت انداخته.
ترکیه به عنوان یکی از حامیان جریان های تروریستی در سوریه که خواهان سقوط بشار اسد به هر قیمتی بود به همراه عربستان سعودی از ناراضیان پرونده حملات هوایی به مناطق تحت کنترل تروریست ها هستند. این در حالی است که ایران، روسیه و عراق به همراه سوریه در بغداد اتاق عملیات مشترکی را ترتیب داده اند تا بر اساس آن تحولات منطقه را بررسی و برنامه ریزی های آینده را انجام دهند. در این میان اروپایی ها خواهان مشارکت بیشتر در بخش های اطلاعاتی ائتلاف میان ایران و روسیه هستند و به نظر می رسد پاریس محلی برای مذاکره و چانه زنی بر سر این موضوع باشد.
پیش از آنکه حسن روحانی تهران را به مقصد پاریس ترک کند ولادیمیر پوتین میزبان فرانسوا اولاند رئیس جمهور مجرد فرانسه است. اولاند سوسیالیست در ملاقات با پوتین احتمالا از وی خواهد خواست تروریست های میانه رو یا همان گروه های تروریستی که تا کنون از ترکیه و غرب سلاح و پول دریافت می کرده تا اسد را تضعیف کنند را بمباران نکند یا زیر ساخت های آنها را از بین نبرد اما در عوض این خواسته چه به روسیه خواهد رسید؟
مساله اوکراین برای روسیه اهمیت ویژه ای دارد اما آیا روسها از کارت اوکراین در بازی سوریه استفاده خواهند کرد؟ این بخش قالب تحلیل های اروپایی هاست در حالی که برای روسیه اوکراین پرونده و یک پوشه کاملا جدا از تحولات منطقه ای حتی اوستیا و آبخازیا است به همین جهت سفر پوتین به پاریس اگر با هدف اقناع مسکو برای معامله میان اوکراین و سوریه باشد قطعا با شکست رو به رو خواهد شد.
پوتین در پاریس با آنگلا مرکل و رهبران انگلیس و فرانسه دیدار می کند و البته آنها از وی خواهند خواست تا گروه های تروریستی که توسط این کشورها تجهیز شده اند را از برنامه بمباران خود خارج کند.
قابل ذکر است غربی ها بر این باورند اقدامات پوتین در سوریه منجر به رشد افراطی گرایی در این کشور می شود این در حالی است که گروهی در هیات حاکمه آمریکا تاکید دارند اقدام پوتین در ورود به جنگ سوریه مانند رفتار بوش پس در عراق قابل ارزیابی است.
تمامی این تفاسیر در حالی است که روسیه در صورت لزوم خود را برای آموزش و تجهیز بیشتر نیروهای سوری آماده می کند و آزادی حما می تواند تحولات میدانی در سوریه را وارد فضای تازه ای کند.
نظر شما