به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از شبکه خبری«مسجدالکوفه»، دبیرخانه مسجد کوفه همراه با کاروان خود در مراسم سالروز شهادت میثم تمار شرکت کرد. سید موسی الخلخالی، یکی از مسئولان مسجد کوفه به همراه جمعی از کارمندان آنجا برای شرکت در مراسم عزاداری در مرقد میثم تمار حضور داشتند. شیخ هادی زنجیل، مسئول هماهنگی شعائر حسینی(علیه السلام) گفت: کاروان مسجد کوفه با پرچم های سیاه عزاداری به مرقد میثم تمار رفتند.
وی افزود: سید محمد السعبری و ولید الذبحاوی از مداحان اهل بیت (علیهم السلام) در مرثیه این یار امام علی(علیه السلام) خواندند.
در پایان مراسم عزاداری مداحان اهل بیت(علیهم السلام) برای حفظ و مسلمانان عراق دعا کردند. دبیرخانه مسجد کوفه هرساله در مراسم عزاداری میثم تمار شرکت می کند.
میثم تمار اسدی کوفی، از اصحاب برجسته امام علی(علیه السلام) است. نحوه شهادت میثم تمار به این شکل بود که عبيدالله دستور داد دست و پای او را قطع کرده، دارش زدند. ولي ميثم، بالای دار هم از آرمانهايش دست بر نداشت و شروع به خواندن احاديث فضايل اهل بيت(عليهم السلام) کرد و مي گفت: «اي مردم، هرکس مي خواهد، احاديث امام علي(عليه السلام) را بشنود، نزد من بيايد.»
مردم دور او را گرفتند و به حرفهاي او گوش مي دادند. به ابن زياد خبر دادند که ميثم تمّار روي دار، بني اميّه را رسوا کرد، مأموري فرستاد تا زبانش را ببرند. مأمور نزد ميثم آمد و گفت: «زبانت را در بياور تا به دستور امير قطع کنم» ميثم جواب داد: مگر عبيدالله گمان نمي کرد، مولايم دروغ مي گويد؟ اين هم زبانم و زبانش را درآورد. مأمور با کمال بي رحمي زبانش را قطع کرد و صورت ميثم از خون خضاب شد.
سرانجام در سومين روزي که ميثم بالاي دار بود، ملعوني با خنجر شکمش را دريد و او را به شهادت رساند. ميثم به ديدار مولايش نايل گشت و سرانجام ميثم 10 روز قبل از ورود امام حسين(عليه السلام) به کربلا روز 22 ذي الحجه سال 60 هجری به شهادت رسيد.
پس از شهادت ميثم، عبيدالله اجازه نداد، جنازه اش را از دار پايين آورده، دفن کنند.مقبره ميثم تمّار تا قرن چهارم هجری به صورت حرم کوچکي وجود داشت. در قرن چهارم عضدالدوله ديلمي، گنبد مجللي بر قبر ميثم بنا کرد. در قرن سيزده هجري قمري، شيخ ملاّ علي فرزند ميرزا خليل نجفي آل خليلي (1226ـ 1297هـجری قمری) دومين عمارت را ساخت. سيد عطاءالله رومي (1321میلادی) از مجتهدين بزرگ نجف اشرف، حرم مجلّل و گنبد بزرگي براي ميثم بنا کرده، صحني در کنار آن تأسيس نمود. در سال 1382هجری قمری تمام عمارت خراب گشت و توسط حاج محمّد رشاد، حرم باشکوه و زيبايي بنا گرديد.
نظر شما