به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعیان امروز (16 مهر) در نخستین همایش خیر جمعی و مشارکت در توسعه رفاه اجتماعی که در سالن همایش های مدرسه امام موسی کاظم (ع) برگزار شد، عنوان کرد: این همایش برای هدف بسیار مقدسی انجام شده است.
مرجع تقلید شیعیان اظهار داشت: خیر جمعی ومشارکت در توسعه رفاه اجتماعی کار بسیار مهمی است و وظیفه بسیار سنگینی است و نتیجه آن برای جامعه بسیار پربرکت است.
آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: اگر بخواهیم کشور از آسیب محفوظ بماند، باید در کمک کردن به محرومان و معلولان از هیچ تلاشی مضایقه نکنیم، در این صورت، کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران در سایه این خدمات بیمه میشود و برکات الهی بر ما نازل خواهد شد.
وی با بیان این که امروز روز مباهله است، گفت: مباهله در سوره آل عمران آیه 61 بیان شده است و روزی است که جمعی از نصارای نجران خدمت پیامبر (ص) آمدند و پیامبر(ص) با جواب های منطفی بحث های آنان را بپاسخ داد، اما آنان قانع نشدند و تصمیم براین شد که مباهله کنند.
مرجع تقلید شیعیان افزود: رئیس نصارای نجران تصمیم گرفتند که در صورتی که پیامبر گرامی اسلام (ص) با عده زیادی به میدان آمدند، مباهله کنند، اما اگر با افراد محدود آمدند، می فهمند که او بر حق است و اگر نفرین کند، خطر، آنها را فرامیگیرد و نفری از آنها زنده نخواهد ماند .
آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: پیامبر گرامی اسلام (ص)، همراه با امام علی (ع)، امام حسن و امام حسین (ع) و حضرت فاطمه (س) به میدان مباهله آمدند و در این حال، نصارای نجران ترسیدند و مباهله را با مصالحه تبدیل کردند.
وی با اشاره به «انفسنا» در آیه 61 سوره آل عمران بیان کرد: این آیه، حقانیت اهل بیت (ع) را ثابت می کند و نشان می دهد که امام علی (ع) جان پیامبر (ص) است، گرچه برخی از دانشمندان اهل سنت اذعان کردند که این آیه برای اهل بیت نازل نشده است، اما 60 نفر از بزرگان اهل سنت تصریح کردند که این آیه ناظر بر اهل بیت (ع) است.
مرجع تقلید شیعیان با بیان این که مسأله خیر جمعی و مشارکت در توسعه رفاه اجتماعی بخش تازه ای از خدمات اجتماعی بهزیستی است، عنوان کرد: یکی از امتیازات اسلام، جامعیت است، یعنی برای همه چیز برنامه دارد، به طوری که اسلام از مسائل محرومین و نیازمندان غافل نمانده است.
آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشت: یکی از مهم ترین کارهایی که هم دولت و ملت باید دست به دست هم بدهند، مسائل مربوط به تشکیلات بهزیستی است، به طوری که بیش از این که دولت در اینجا سهیم است باید مردم سهیم باشند.
وی ادامه داد: تمام سرمایه ها از بین می رود، اما کار خیر از جمله کارهایی است که باقی می ماند، به طوری که هر آنچه که در صندوق پسنداز الهی فرستاده شود، باقی می ماند و می توان از آن در آخرت برداشت کرد.
مرجع تقلید شیعیان با بیان این که برنامه های بهزیستی باید شامل سه بخش باشد، گفت: بخش اول پیشگیری هاست، یعنی باید کاری کرد که افراد بی سرپرست در جامعه نباشد، کاری کنیم که طلاق در جامعه نباشد، کاری کنیم که افراد معلول و عقب مانده ذهنی در جامعه نباشد و باید در این مرحله فعال بود.
آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: باید معلولان و بی سرپرستان جامعه را حمایت کرد و از طرف دیگر باید کاری کرد که به نفرات اینها اضافه نشود.
وی بیان کرد: دولت و ملت باید با همکاری هم افراد تحت حمایت بهزیستی را به جامعه برگرداند تا از پوشش بهزیستی خارج شوند و آنها را پرورش دهیم تا عضو فعالی در جامعه شوند؛ هر سه مرحله را باید با هم داشته باشیم تا کار اساسی و مهمی صورت بگیرد.
مرجع تقلید شیعیان در پایان گفت: کار شما مورد توجه حضرت ولی عصر (عج) است و کار شما باعث دفع بلا، مشکلات، گرفتاری ها از خود، خانواده، جامعه و کشور می شود و فرزندان شما، فرزندان سعادتمندی خواهد بود.
نظر شما