به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، نخستین همایش ملی خیر جمعی و مشارکت در توسعه رفاه اجتماعی امروز (16 مهر) با حضور جمع کثیری از خیرین، علما و مسئولین کشوری در در سالن همایشهای مدرسه امام موسی کاظم (ع) برگزار شد.
این همایش با قرائت قرآن کریم توسط چراغی، قاری روشندل و برجسته کشوری آغاز شد، در ادامه انوشیروان محسنی بندپی، رئیس سازمان بهزیستی کشور به سخنرانی پرداخت و گفت: سازمان بهزیستی، سازمان مردم نهادی است که تمام تلاش خود را در جهت ایفای وظیفه کیفی و کمی برای کسانی که نیازمند خدمات است، ارائه میدهد.
متاسفانه تاکنون از ظرفیتهای جامعه در خیر جمعی و توسعه رفاه اجتماعی به درستی استفاده نشده است/مردم در ارتقا بخشیدن خدمات بهزیستی مددرسان باشند
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان این که استراتژی سازمان بهزیستی سه راهبرد را برای خدمات به نیازمندان ارائه میدهد، گفت: پیشگیری از بروز و شیوع معلولیتها در جامعه، ارائه خدمات تخصصی و استانداردسازی خدمات با استفاده از آخرین تکنولوژی دنیا و همچنین ترویج و تشویق برای خیر جمعی و مشارکتهای مردمی از جمله راهبردهای استراتژی سازمان بهزیستی است.
محسنی بندپی تصریح کرد: متاسفانه ما تاکنون نتوانستیم از ظرفیتهای جامعه در خیر جمعی در توسعه رفاه اجتماعی به درستی استفاده کنیم، در حالی که ظرفیتهای جامعه داروی بی بدیلی است که میتواند بسیاری مشکلات بهزیستی جامعه را مرتفع کند.
وی افزود: تا کنون بیش از 90 درصد فعالیتهای سازمان بهزیستی برون سپاری شده است و تصمیم بر این است که 10 درصد باقی مانده نیز برون سپاری شود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان این که خیر جمعی را در پول ندانیم، تصریح کرد: هر کسی که توانمندی دارد، سازمان بهزیستی دست همکاری به سوی این عزیزان دراز میکند و از مددکاری اقشار مختلف جامعه استفاده میکند.
محسنی بندپی با بیان این که مردم سرمایههای کشور هستند، گفت: همکاری مردم میتواند برای ارتقا بخشیدن خدمات بهزیستی مددرسان باشند.
افراد تحت حمایت بهزیستی باید عضوی فعال در جامعه شوند
در ادامه آیت الله مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعیان سخنان خود را در دو بخش ارائه داد و گفت: امروز مصادف با 24 ذی الحجه و روز مباهله است.
مرجع تقلید شیعیان با اشاره به آیه 61 سوره آل عمران و ماجرای مباله افزود: این آیه، حقانیت اهل بیت (ع) را ثابت میکند، گرچه برخی از دانشمندان اهل سنت اذعان کردند که این آیه برای اهل بیت نازل نشده است، اما 60 نفر از بزرگان و علمای اهل سنت تصریح کردند که این آیه ناظر بر اهل بیت (ع) است.
آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشت: یکی از مهم ترین کارهایی که هم دولت و ملت باید دست به دست هم بدهند، مسائل مربوط به تشکیلات بهزیستی است، به طوری که بیش از این که دولت در اینجا سهیم است باید مردم سهیم باشند.
وی تصریح کرد: اگر بخواهیم کشور از آسیب محفوظ بماند، باید در کمک کردن به محرومان و معلولان از هیچ تلاشی مضایقه نکنیم، در این صورت، کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران در سایه این خدمات بیمه میشود و برکات الهی بر ما نازل خواهد شد.
مرجع تقلید شیعیان با بیان این که برنامههای بهزیستی باید شامل سه بخش باشد، گفت: بخش اول پیشگیری هاست، همچنین در عین حال که باید از معلولان و افراد بدون سرپرست جامعه حمایت شود، از طرف دیگر باید کاری کرد که به نفرات اینها اضافه نشود.
آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: دولت و ملت باید با همکاری هم افراد تحت حمایت بهزیستی را به جامعه برگرداند تا از پوشش بهزیستی خارج شوند و آنها را پرورش دهیم تا عضو فعالی در جامعه شوند؛ هر سه مرحله را باید با هم داشته باشیم تا کار اساسی و مهمی صورت بگیرد.
خیر جمعی منوط به پول نیست/ خیر جمعی را به گفتمان عمومی تبدیل کنیم
همچنین علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: دولت در مجموعه سیاستهای رفاهی خود، فرصت برابر را به عنوان حق مردم بیان میکند و دولت به نمایندگی جامعه در پی تحقق این حق برای عموم مردم است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به مسائل سوء تغذیه موجود در مادران شیرده و کودکان خردسال، عنوان کرد: کودکان به ویژه در دو سال اول زندگی خود و همچنین مادران آنها ممکن است که دچار سوء تغذیه شوند، که دولت به صورت هدفمند برنامههایی را در در نظر گرفته است، به طوری که حدود 200 هزار مادر و فرزند که دچار سوء تغذیه بودند، مورد حمایت قرار گرفتند.
ربیعی با بیان این که به چند جهت نیاز به ورود مردم داریم، تصریح کرد: دولت به تنهایی قادر نیست که در این زمینه فعالیت کند و مردم نیز باید در کنار دولت باشند، وقتی جامعه ای به سمت خیر جمعی پیش میرود، از آسیبهای متعددی به دور میماند، به طوری که اثر دعایی، معنوی، اجتماعی و خیری بر جامعه دارد و آن، جامعه توسعه یافته است و خوشبختی در آن موج میزند.
وی تصریح کرد: در سازمان بهزیستی در چند سال اخیر، شورای سالمندی احیا شد، شورای حمایت از کودکان که به مدت چند سال تعطیل بود، اخیرا فعال شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این که خیر جمعی را به گفتمان عمومی تبدیل کنیم، گفت: در گذشته نوع خیر با مسأله مالی تعریف میشد، اما در برنامه ریزی که صورت گرفته است، افراد میتوانند با مال و خدماتی که ارائه میدهند، خیر جمعی را گسترش دهند.
ربیعی با بیان این که جامعه، پدر و مادر کودکان بهزیستی است، عنوان کرد: خیر جمعی منوط به پول نیست؛ سازمان بهزیستی در این طرح، خیر را فقط در بحث مالی ملاحظه نکرده است، بلکه افراد میتوانند از تواناییهای خود در خیر جمعی استفاده کنند.
وی با بیان این که خیرین به عنوان پشتوانه معنوی و مادی سازمان بهزیستی محسوب میشوند، اظهار داشت: گونههای مختلفی از خیر جمعی در مشارکتهای مردمی بهزیستی سامان یافته است که امید است جامعه در این طرح مشارکت کنند تا فردی در جامعه احساس تنهایی نکند.
قوانین مربوط به امور خیریه به وسیله خیرین نیاز به بازنگری دارد
در این همایش علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از سخنرانان این همایش بود که در این همایش حضور نیافتند، در ادامه حجت الاسلام و المسلمین سیدجواد گلپایگانی، استاد حوزه علمیه قم و یکی از خیرین استان قم با بیان این که خیرین در ایجاد مراکز مورد نیاز جامعه از جمله مراکز رفاهی، درمانی و فرهنگی پیش قدم بودند، عنوان کرد: انتظار میرود که مسئولین نظام جمهوری اسلامی ایران، فعالیتهای خیرین را مغتنم بشمرند و نسبت به تأسیس این مراکز که از ناحیه خیرین اقدام میشود، نهایت همکاری را داشته باشد.
وی افزود: برخی خیرین در تأسیس مراکز، غالبا با مشکلاتی از جمله عوارض شهرداری، مشکلات آب و برق مواجه میشوند که همین مشکلات ممکن است، باعث شود که فرد خیر از انجام کار خیر منصرف شود.
حجت الاسلام و المسلمین گلپایگانی گفت: قوانین مربوط به انجام امور خیریه به وسیله خیرین باید به گونهای وضع شود که دولت بتواند در کار خیر، همکاری بیشتری داشته باشد و خدمات بیشتری ارائه دهند.
در این همایش، یکی از خیرین به عنوان نماینده خیرین به سخنرانی پرداخت، همچنین پخش کلیپ و اجرای تواشیح از جمله برنامههای این همایش بود.
نظر شما