تجهیزات موجود پاسخگوی نیاز کانون های مساجد نیست/مسئولان از کانون های روستایی حمایت کنند

خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه کانون های مساجد کرمانشاه، گفت: کانون های روستایی پل ارتباطی ما با روستا هستند و اگر این مراکز نباشد فعالیت های فرهنگی آن چنانی در روستاها صورت نمی گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، همایش تجدید پیمان کانون های فرهنگی هنری مساجد با ولایت وآیین بزرگداشت روز روستا، امروز(16 مهر) با حضور مدیران مسئول، ائمه جماعات و اعضای کانون های مساجد در تالار بعثت کرمانشاه برگزار شد.

 

طیب صفری مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه در این آیین با اشاره به نقش روستاها، اظهار کرد: کانون های فرهنگی هنری زیادی در روستاها و اقصا نقاط استان حتی در نقاط مرزی و روستاهای دورافتاده داریم.

 

وی گرامیداشت 19 مهر را یکی دیگر از اهداف این همایش برشمرد و افزود: مقام معظم رهبری در نوزده مهر سال 1391 در خراسان شمالی بیاناتی را در باب کانون های مساجد، روحانیت و بسیج ارائه کردند.

 

صفری، خاطرنشان کرد: این اولین باری است که معظم ظله به کانون های فرهنگی هنری مساجد اشاره می کنند و از کانون ها، روحانیت و بسیج می خواهند که برنامه منسجمی در مساجد داشته باشند.

 

مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان، تقدیر از 20 نفر از مدیران کانون های روستایی، قزائت میثاق نامه مسجد و تجدید پیمان کانون ها با ولایت و همچنین معرفی و تجلیل از 17 نفر از روحانیون فعال در حوزه فرهنگی مساجد را از بخش های مختلف این برنامه برشمرد.

 

وی در ادامه به سطح بندی کانون های مساجد اشاره و خاطرنشان کرد: امسال برای اولین بار این بحث به صورت کشوری در دستور کار قرار گرفته و کانون ها براساس فعالیت هایی که در گذشته داشتند از رتبه یک تا سه درجه بندی شده اند.

 

 

صفری با بیان اینکه تاکنون هیچ گونه درچه بندی از کانون های مساجد صورت نگرفته بود، ابراز کرد: این سطح بندی براساس فعالیت های کانون به عمل می آید و حمایت از آنان نیز براساس درجه بندی تعیین شده خواهد بود.

 

به گفته مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان کرمانشاه، حمایت از کانون های درجه یک به نسبت از کانون های درجه دو و سه بیشتر بوده و به ترتیب در درجات دیگر کمتر و کمتر می شود.

 

وی یادآور شد: همچنین در اجرای این طرح کانون هایی که غیرفعال هستند، فعال شده و یا در غیراین صورت از لیست مساجد دارای کانون خارج می شوند.

 

صفری تصریح کرد: وضعیت کانون های فرهنگی هنری مساجد استان نسبت به گذشته بهتر است و درحال حاضر قریب به 500 کانون فرهنگی داریم که در مناطق شهری و روستایی مشغول به فعالیت هستند.

 

وی مجموع مساجد استان کرمانشاه را یک هزار و 211 باب اعلام و ابراز کرد: تا پایان برنامه پنجم توسعه باید 25 درصد از مساجد دارای کانون می شدند که در حال حاضر از بسیاری از استان ها جلوتر بوده و  16 درصد از این برنامه پیش تر رفته ایم.

 

این مقام مسئول، اضافه کرد: براساس همین برنامه باید نسبت کانون های روستایی به شهری 60 به 40 باشد که در حال حاضر با فعالیت 305 کانون روستایی و 192 کانون شهری، 61 درصد از کانون های ما روستایی هستند.

 

صفری، بیان کرد: باتوجه به فعالیت این تعداد کانون فرهنگی هنری در روستاها می طلبد که مسئولان حمایت بیشتری از این کانون ها داشته باشند چرا که بیشتر مساجد روستایی ما به لحاظ فضای فرهنگی برای ایجاد کتابخانه، خانه نور، خانه فرهنگ دیجیتال و گاه برای خود فضای کانون مشکل دارند.

 

وی اعتبار اختصاص یافته به کانون ها را بیش از یک میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در سال جاری با حمایت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان 130 میلیون تومان اعتبار نیز برای تجهیز کانون ها اختصاص یافته است.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، اظهار کرد: با توجه به رشد کانون ها این میزان از تجهیزات برای آن ها کافی نیست و به وسایل کمک آموزشی نیاز دارند.

 

صفری، با بیان اینکه کانون های روستایی کمترین امکانات را دارند،افزود: از کانون های شهری حمایت هایی صورت می گیرد و حتی برخی از این مساجد درآمدهایی دارند اما در کانون های روستایی این گونه نیست.

 

وی خواستار حمایت مسئولان از کانون های روستایی شد و گفت: کانون های روستایی پل ارتباطی ما با روستا هستند و اگر این مراکز نباشد فعالیت های فرهنگی آن چنانی در روستاها صورت نمی گیرد.

 

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: ما برای راه اندازی کانون محدودیت نداریم و آمادگی داریم هر تعداد کانون در شهر یا روستا را راه اندازی و حمایت کنیم.

 

گفتنی است، در این مراسم با حضور مدیرکل روستایی استانداری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی از مدیران مسئول 20 کانون برتر روستایی و 18 روحانی جوان گرا و فعال در حوزه فرهنگی مساجد روستایی تجلیل به عمل آمد.

 

کد خبر 492303

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha