به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان؛محمدباقر الفت امروز(18 مهرماه) درجمع خبرنگاران با اعلام این مطلب گفت: روسای دادگستری هر استان مسئولیت مربوط به پیشگیری و مقابله با جرایم انتخاباتی را بر عهده دارند.
الفت گفت: با توجه به فعالسازی این ستاد در سطح ملی ستادهای استانی پیشگیری از جرائم انتخاباتی در استانها نیز تشکیل میشود.
وی،با اشاره به تشکیل نخستین جلسه این ستاد در دستگاه قضا، افزود: مصوبات این تا پایان هفتهجاری به منظور مقدمهچینی برای تشکیل ستادهای استانی به مراکز استانها ارسال میشود.
وی با اظهارامیدواری که همانند دو سال گذشته در امر برگزاری هرچه بهتر انتخابات تصمیمات کارساز باشدافزود: در دو سال گذشته رئیس قوه قضاییه با استفاده از ظرفیتهای قوانین مختلف انتخاباتی تدابیر جامعی را اتخاذ کردهاند و با صدور بخشنامههایی دستگاههای قضایی را در حوزه پیشگیری در کنار دستگاههای نظارتی مسئول صحت انتخابات قرار دادند.
به گفته الفت،بخشنامههای رئیس قوه قضاییه، معاونت اجتماعی را در دو حوزه همکاری با مسئولان برگزاری و همچنین پیشگیری و مقابله با جرائم انتخاباتی وارد کرده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه به تشکیل شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم اشاره داشت وگفت: قانون مربوط به لایحه پیشگیری از وقوع جرم در تاریخ بیست ویکم شهریور ماه امسال در آخرین جلسه ای که در مجمع تشخیص مصلحت برگزار شد مورد بررسی و با رأی بالا به تصویب اعضای مجمع رسیده است.
الفت اجرای این این قانون را اولین قدمی عنوان کرد که جامعه مدیریتی کشور را در سطح سه قوه به مباحث پیشگیرانه معطوف می کند و نقطه عطفی در امر اداره کشور و مقرراتی است که در آینده کشور اتخاذ می شود.
به گفته معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه این قانون در راستای ایجاد هماهنگی مناسب بین قوا و سازمان ها در حوزه پیشگیری است و از طرفی جامعه را به سمت پرسشگری می برد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در بخش دیگر سخنان خود اعتیاد را زمینهساز سایر جرایمعنوان کردو و گفت: در حال حاضر 50 درصد از جرایم کشور مبتنی بر استفاده از مواد مخدر و ناشی از مصرف آن است .
وی به برخی از 10 جرم اول کشور مانند اهانت، ضرب و جرح،خیانت در امانت،موادمخدر، جرائم مالی و چک و... اشاره داشتوافزود:70درصد جرائم کشور محدود به 50 عنوان جرم هستند.
وی با اشاره به برنامهریزی قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران برای کاهش جرائم در کشور، افزود: بر اساس این برنامه 10 جرم اول کشور، 10 جرم با فراوانی بیشتر هر کدام از استانها و شهرستانها شناسایی و متناسب با آن برای کشور، استان و هر شهرستان برنامهریزی شده است.
نظر شما