هماهنگی میان امام جماعت و هیئت امنا عامل اصلی موفقیت مسجد

خبرگزاری شبستان: امام جماعت«مسجد خاتم النبیین»،‌ با اشاره به راهکارهای احیای فعالیت های مساجد گفت: اگر میان امام جماعت و هیات امنا ارتباط متقابل باشد و این دو با یکدیگر تعامل داشته باشند در این صورت می توانیم مسجدی موفق داشته باشیم.

حجت الاسلام «سعید اوتارخوانی»، امام جماعت «مسجد خاتم النبیین»،‌ در مورد راهکار جذب جوانان به مسجد به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: بحث جذب جوانان به مسجد برنامه ای است که برخی مساجد که در سطح تهران کار می کنند کارهای متعددی را در راستای رسیدن به این هدف برنامه ریزی  کرده اند،‌ برای مثال برخی کارها در قالب فعالیت سنتی اتفاق می افتاد. توجه داشته باشیم که امروز باید برنامه یزی کرد تا محوریت یک مسجد در یک محله نمایان شود.
 

وی ادامه داد: درب مسجد در زمان صدر اسلام و تا قرن ها همواره در طول شبانه روز باز بود و این گونه نبود که افراد موقع اذان به مسجد بیایند و نماز بخوانند و بروند و درب مسجد بسته شود،مسجد محل حل مشکلات یک محل بوده است،  برای مثال کسی که از کربلا می آمدند، اهالی مسجد به استقبال او می رفتند، خوش آمد به او می گفتند، اگر برای کسی مشکلی پیش می آمد، منزل او می رفتند تسلیت می گفتند، مسجد  و امام جماعت ارتباط خود را با تک تک خانواده های محل حفظ می کرد. این ارتباط که هرکسی در شعاع محوری مسجد خود باشد، یعنی با امام جماعت مرتبط باشد.

 

مدیره اداره اوقاف و امور خیریه شهر ری گفت: برای احیای کاکردهای مسجد، امام جماعت و هیات امنا نقش مهمی دارند، باید میان اعضای هیات امنا از جوانان نیز استفاده شود،‌ این اتفاق مهمی است، همچنین باید از ظرفیت عظیم مسجد در برابر تهاجم فرهنگی استفاده شود. مسجد بالاخره میزبان قشرها و گویش ها و قویمت های مختلف است، پس امام جماعت باید بتواند فراجناحی رفتار کند و برنامه خودش را داشته باشد.

 

حجت الاسلام اوتارخوانی که تا پیش از این در کسوت امام جماعت مسجد همت العظیم، درباره تاریخچه مسجدی که سابقا در آن فعالیت داشت و همچنین برنامه هایی که در آن مسجد برای مردم برگزار شد،گفت: مسجد همت العظیم از مساجد محوری منطقه خیابان قزوین محسوب می شود و از مساجد فعالی محسوب به حساب می آید که همواره از قدیم الایام مورد استفاده مردم بوده است.

 

وی ادامه داد: در تاریخچه این مسجد آمده است شخصی به نام «عظیم زنجانی» از خیران و متدینین قبل از انقلاب همت می کند و زمین را خریداری کرده و اختصاص به مسجد می دهد و ساخت مسجد را نیز خودش پیگیری می کند و در نهایت این مسجد همت العظیم نام می گیرد.

 

حجت الاسلام اوتارخوانی با اشاره به اینکه بعد از گذشت نیم قرن از ساخت مسجد به تدریج نمای بیرونی آن از بین می رود، تصریح کرد: از این جهت بود که دو سال قبل با همت مامومین مسجد و خیرین مسجد بازسازی کاملی شد، البته به چهارچوب بنا دست نزدیم اما نمای بیرونی و داخلی، کاشی کاری ها و سقف مسجد به کل متحول و مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت.

 

امام جماعت سابق مسجد همت العظیم در ادامه گفت: این بحث ها در مورد مسجد جزو سخت افزار کار است، برای تقویت فعالیت های مسجد باید در حوزه های دیگر و از افراد مختلفی کمک بگیریم. در طول مدت حضورم در مسجد همت العظیم اولین اتفاقی که افتاد همدلی بود که میان مردم ایجاد شد. هیات امنا تشکیل شد و مراسم ها در مسجد راه افتاد و به تدریج شاهد از سرگیری فعالیت ها بودیم.

 

وی افزود: اما بعد از حدود یکسال بود که محل سکونت من تغییر کرد و به شهر ری آمدم، این روزها نیز در مسجد خاتم النبیین شهر ری به عنوان امام جماعت حضور دارم که این مسجد نیز از مساجد فعال محسوب می شود و نزدیک حرم عبدالعظیم حسنی قرار دارد.

 

حجت الاسلام اوتار خوانی درباره راهکارهای تقویت فعالیت های مسجد و احیای کارکردهای مسجد، گفت: اگر امام جماعت و هیات امنا با یکدیگر هماهنگ باشند و در عین حال در برگزاری مراسم و برنامه های مسجد بحث محتوا و کیفیت را در درجه اول اولویت قرارد هند این صورت شاهد خواهیم بود که فعالیت های مسجد افزایش یابد و در عین انسجام در سطح مردم محل مطرح شود.

 

 

 

 

کد خبر 492709

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha