برگزاری نشست‌های فصلی با حضور شخصیت‌ها و صاحبنظران اهل تسنن

خبرگزاری شبستان:رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی گفت: مجمع جهانی تقریب مذاهب از ۳ شخصیت از هندوستان و ۳ شخصیت از موریتانی دعوت کرده است که در ماه آبان سال جاری به ایران سفر می‌کنند و نشست‌هایی با این شخصیت‌های عالی رتبه و صاحب‌نظر برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین محمد حسین مختاری، رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی امروز (19 مهر) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت سالگرد تأسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و بازگشایی مجدد کتابخانه تخصصی پژوهشگاه مطالعات تقریبی عنوان کرد: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با فرمان تاریخی مقام معظم رهبری (مد ظله) در سال 69 تأسیس شد و در راستای انسجام و وحدت و یکپارچگی میان مذاهب و مشارب فکری متنوعی که با توطئه دشمنان در جهان اسلام به وجود آمده است، به فعالیت پرداخت.

 

رونمایی از 23 جلد کتاب در بیست و نهمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

 

رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی اظهار داشت: متأسفانه امروز، وضعیت نامطلوبی در جهان اسلام مشاهده می‌شود، به همین جهت، «کنفرانس وحدت اسلامی» به صورت سالانه برگزار می‌شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین مختاری افزود: بیست و نهمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با موضوع «بحران‌های کنونی جهان اسلام» برگزار می‌شود که در این کنفرانس، علل و عوامل بحران در فضای جغرافیایی جهان اسلام در عرصه‌های مختلف مورد ارزیابی قرار می‌گیرد تا از این بحران بیرون بیاییم.

 

وی تصریح کرد: بیست و نهمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با حضور شخصیت‌ها و نظریه پردازان جهان اسلام در روزهای 7 الی 9 دی ماه برگزار می‌شود و مقالات ارائه شده به چاپ خواهد رسید.

 

رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی بیان داشت: در پژوهشگاه مطالعات تقریبی، 23 جلد کتاب در موضوعات مختلف در حال چاپ است که حاصل زحمات پژوهشگران در سال‌های اخیر است و در کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی رونمایی می‌شود.

 

پژوهشگاه مطالعات تقریبی نیاز به حمایت همه‌جانبه دولت و مراکز حوزوی و پژوهشی دارد

 

وی یادآور شد: پژوهشگاه مطالعات تقریبی، پشتیبانی و مطالعاتی مجموعه نهادها را به عهده دارد و در این سال‌ها توانسته است که تحقیقات جامعی در عرصه‌های مختلف علوم اسلامی و انسانی داشته باشد.

 

حجت الاسلام و المسلمین مختاری ادامه داد: مجمع تقریب مذاهب اسلامی گرچه با برگزاری کنفرانس‌ها و اجلاس‌های منطقه ای توانست در گفتمان، موثر باشد، اما به لحاظ ساختار فکری نیازمند فرهیختگان و صاحبنظرانی بود که در راستای تقریب مذاهب مطالبی ارائه دهند.

 

وی گفت: آثاری که توسط پژوهشگاه مطالعات تقریبی به چاپ رسیده است، مورد استقبال علمای اهل سنت واقع شده است و بسیاری از علمای اهل تسنن از کتاب‌های این پژوهشگاه استفاده می‌کنند.

 

رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی عنوان کرد: امروز جهان اسلام در وضعیتی قرار دارد که علما و شخصیت‌های علمی با نگاه تقریب می‌توانند در گفتمان بین مذاهبی موثر باشند و در این راه، نیاز به حمایت همه جانبه دولت و مراکز حوزوی و پژوهشی داریم.

 

حجت الاسلام و المسلمین مختاری تأکید کرد: همه مراکز پژوهشی و حوزوی باید در این زمینه دست به دست هم دهند تا تقریب و نگاه همدلانه میان پیروان مذاهب تقویت شود، امروز مراجع  و علما در برابر تفکر افراطی که به دنبال جمود، ایستایی، التقاط و افراط است، مبارزه می‌کنند و بر اعتقادات مشترک تأکید دارند تا بدین وسیله، نقشه‌های دشمن خنثی شود.

 

پژوهش، بخش کلیدی فعالیت‌های پژوهشگاه مطالعات تقریبی است

 

وی با بیان این که پژوهش، بخش کلیدی فعالیت‌های پژوهشگاه مطالعات تقریبی است، اظهارداشت: کتاب‌هایی که در این پژوهشگاه به چاپ می‌رسد، چندین بار مورد ارزیابی قرار می‌گیرد تا نگاه افراطی در این کتاب‌ها وجود نداشته باشد.

 

ارتقای مجله «رساله التقریب» از درجه علمی ترویجی به علمی پژوهشی

 

رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی گفت: مجله «رساله التقریب» که در دو سال اخیر دچار وقفه شده بود، اخیرا به پژوهشگاه واگذار شده است که این مجله به زودی از درجه «علمی ترویجی» به «علمی پژوهشی» ارتقا می‌یابد.

 

حجت الاسلام و المسلمین مختاری افزود: مجله رساله التقریب یک مجله علمی پژوهشی است که به زبان عربی منتشر می‌شود و امید است که به زودی به زبان انگلیسی نیز به چاپ برسد تا مورد توجه بیشتر پژوهشگران جهان اسلام قرار بگیرد.

 

برگزاری نشست‌های فصلی با حضور شخصیت‌ها و صاحبنظران اهل تسنن

 

وی با اشاره به نهادهای پژوهشی وابسته به مجمع تقرب مذاهب عنوان کرد: مرکز الحوار یکی از بخش‌های مهم مجمع است که هر فصل در طول سال، شخصیت‌ها و علمای اهل سنت به قم دعوت می‌شوند و نشست‌هایی برگزار می‌شود.

 

رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی اضافه کرد: مجمع جهانی تقریب مذاهب از 3 شخصیت از هندوستان و 3 شخصیت از موریتانی دعوت کرده است که در ماه آبان سال جاری به ایران سفر می‌کنند و نشست‌هایی با این شخصیت‌های عالی رتبه و صاحب نظر برگزار می‌شود.

 

به زودی فراخوان همایش تقدیر از آثار و پایان‌نامه‌های تقریبی اعلام می‌شود

 

حجت الاسلام و المسلمین مختاری یادآور شد: در پژوهشگاه مطالعات تقریبی، علاوه بر فعالیت‌های تحقیقاتی، همایش‌های مختلفی برگزار می‌شود، از جمله همایش تقدیر از آثار و پایان نامه‌های تقریبی که به زودی فراخوان آن اعلام می‌شود.

 

وی با اشاره به این که سایت پژوهشگاه مطالعات تقریبی نوسازی شده است، گفت: سایت پژوهشگاه با آدرس اینترنتی http://taghribstudies.net/ در قالب پژوهشی و بارگذاری مقالات مرتبط در اختیار فرهیختگان قرار دارد و به زودی آثار و کتب پژوهشگاه به صورت دیجیتالی در اختیار پژوهشگران جهان اسلام قرار می‌گیرد.

کد خبر 492879

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha