سماحت و مدارا  شیوه کار عالم دینی باشد/ با کاهش اختلاف تعامل میان ارکان مسجد افزایش می یابد

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام واعظ موسوی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر داشتن برخوردی همراه با سماحت و مدارا با جوانان گفت: عالم دینی باید مخلصانه با مردم و در مردم باشد.

 خبرگزاری شبستان: موضوع فرهنگ یکی از مباحث بسیار مهم در جامعه ما به شمار می آید در این میان مساجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد هم در ترویج فرهنگ مطابق با آموزه های اسلامی_ ایرانی نقش قابل توجهی دارند. مقام معظم رهبری در نوزدهم مهرماه سال 1391 در سفر به استان خراسان شمالی و در دیدار با روحانیون بر لزوم فراموش نشدن کانون های مساجد تاکید و بر لزوم اتحاد میان ارکان مسجد با محوریت روحانی مسجد سفارش داشتند.  در همین راستا در گفتگویی با حجت الاسلام واعظ موسوی، از اساتید حوزه و دانشگاه نظر ایشان را در مورد بیانات و سفارشات مقام معظم رهبری جویا شدیم.

 

 -مقام معظم رهبری در سفری که به استان خراسان شمالی داشتند توصیه هایی به روحانیون مبنی بر اینکه خودتان را مجهز و مسلح به سلاح معرفت و استدلال کنید و با روى خوش و با سماحت و مدارا پذیرای جوان باشید، به اعتقاد شما شیوه های جذب جوان به مسجد از سوی روحانی چگونه باید باشد؟

 

روحانی مسجد باید فراجناحی باشد و وابستگی به جناح سیاسی و اجتماعی نداشته باشد و حریت خود را حفظ کند. مقام معظم رهبری در جمع روحانیون استان خراسان شمالی فرمودند: خودتان را «مجهز،مسلح به سلاح معرفت و استدلال کنید، با روى خوش  پذیرا باشید؛با سماحت و با مدارا» این موارد باید مورد توجه روحانی مسجد به عنوان مدیر فرهنگی محله قرار گیرد.

 

 یکی دیگر از مواردی  که باید یک روحانی نسبت به آن اهتمام داشته باشد این است که باید مخلصانه در کنار مردم و با مردم باشد و شرح صدر در انجام رسالت و وظیفه خود داشته باشد. وقتی حضرت موسی(ع) مامور به رسالت می شود از خداوند شرح صدر می خواهد از اینرو روحانی باید افراد مختلف را درک کند و نباید احساس کند که تافته از جدا بافته است. پیامبران همه افراد و اقشار جامعه را درک می کردند، عالم دینی و روحانیون هم باید چنین ویژگی داشته باشند.

 

- مقام معظم رهبری در بخش دیگری از سخنانشان در دیدار با روحانیون استان خراسان شمالی تاکید داشتند که اگر جوانی با ظاهر زننده وارد مسجد شد، با او مدارا کنید و زمینه حضور او را هم در مسجد فراهم کنید؟ شیوه ای که در این زمینه باید به کار گرفته شود، چه شیوه ای باید باشد؟

 

 روحانی و عالم دینی باید همه اقشار را درک کند، نباید به گناه مردم، نگاه بالا به پایین داشت بلکه مردم را باید در جایگاه خودشان درک کرد. پیغمبران با هر کس که هم جلیس می شدند، نگاهی بالا به پایین نداشتند بلکه به صورت دوستانه و برادرانه صحبت های مردم را می شنیدند و با آن رفتاری دوستانه و صمیمانه داشتند.

 

نباید در مسجدی که روحانی است اختلاف بوجود آید باشد بلکه روحانی باید میان ارکان مسجد، هماهنگی بوجود آورد. همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند: جاذبه روحانی باید در حد اعلی باشد و دافعه اش در حداقل باشد این نیازمند معرفت است. قرآن می فرماید: «قولا سدید» یعنی سخن روحانی باید محکم و حکیمانه باشد و به قول شهید مطهری دور از فطرت نباشد. بلکه باید عاقلانه و حکیمانه باشد تا پذیرش را هم در برداشته باشد. سخن یک عالم دینی باید عوام فهم و خواص پسند باشد و تنها یکی از این دو نباشد.

 

 مقام معظم رهبری فرمودند: «و سنّة من نبیّه»، که ظاهراً عبارت است از «مداراة النّاس»؛ مدارا کنید. ممکن است ظاهر زننده‌اى داشته باشد؛ داشته باشد، این موارد نکته هایی است که باید مورد توجه یک روحانی مسجد در برخورد با اقشار مختلف قرار گیرد.

-یکی دیگر از سفارشات مقام معظم رهبری اتحاد و هماهنگی میان ارکان مسجد است، روحانی مسجد چگونه باید محور فعالیت های مسجد قرار گیرد و میان ارکان مسجد اتحاد و انسجام ایجاد کند؟

روحانی به عنوان محور فعالیت های مسجد باید میان هیئت امنای مسجد و اعضای کانون  فرهنگی هنری و بسیج نقش تاثیر گذاری ایفا کند و بر اساس مشترکات با هم تعامل  داشته باشند اگر با اختلاف و  اختراق با هم روبرو شوند، نمی توانند با هم تعامل داشته باشند خداوند در قرآن کریم به اهل کتاب می فرماید: بر اساس نقاط مشترک با هم تعامل داشته باشید زیرا که خدای شما یکی است.

 

 

 

کد خبر 492927

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha