به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، نشست خبری سومین کنگره علوم انسانی اسلامی صبح امروز دوشنبه، 20 مهر با حضور حجت الاسلام والمسلمین رضا غلامی، رییس شورای سیاستگذاری این کنگره، فرزاد جهان بین، دبیر شورای سیاستگذاری و عطاءالله رفیعی آتانی، دبیر علمی آن و جمعی از اصحاب رسانه در مرکز پژوهش های صدرا برگزار شد.
بنابراین گزارش، عطاءالله رفیعی آتانی، دبیر علمی شورای سیاستگذاری سومین کنگره علوم انسانی و اسلامی در این نشست اظهار کرد: حدود 38 مرکز علمی جزو همراهان ما در این مسیر هستند که این کنگره با چند هدف حرکت خود را دنبال می کند.
وی در ادامه با اشاره به اهداف برگزاری کنگره بینالمللی علوم انسانی و اسلامی بیان کرد: نخستین هدف از برگزاری این کنگره ارایه دستاوردهای علمی در قلمرو علوم انسانی با رویکرد اسلامی است، بنابراین جامعه علمی ما این فرصت را پیدا می کند که محتوای به دست آمده در چهارچوب این رویکرد را طی سه روز یکجا ببیند. در گام دوم تضارب آرا مدنظر است که کنگره فرصتی را برای گفتوگوی بالنده و سازنده ایجاد می کند.
رفیعی جریانسازی را سومین هدف این کنگره خواند و گفت: این موضوع عزم ملی و اراده جمعی را برای تولید علوم انسانی اسلامی می طلبد. فضاسازی کوتاه مدت با استفاده از ظرفیت کنگره این بستر را فراهم می کند تا در 2 سال کاری که بین کنگرهها وجود دارد همراهان جدیدی در این زمینه پیدا کنیم.
وی هدف چهارم را ایجاد فرصتی برای سیاستگذاران و برنامهریزان و مدیران قلمرو علوم انسانی و کلیات علم در کشور معرفی کرد و افزود: پنجمین هدف ما از برگزاری این کنگره کشف استعدادهای جدید است که فرصت ظهور و بروز در نهادهای علمی کشور را پیدا نکرده اند. در این راستا دبیرخانه دایمی کنگره رابطهای دایمی و علمی با پژوهشگران دارد که اگرچه کنگره به صورت دوسالانه برگزار می شود اما این ارتباط به صورت مستمر و همیشگی پابرجاست.
وی ادامه داد: کار مهم دیگر کنگره تدوین کتاب نظریهپردازی در قلمرو علوم انسانی است؛ در نگاه ما نظریهپردازی فراتر از مقالات علمی و پژوهشی است و هر مقاله ای که در این سطح نباشد نمی پذیریم و در این راستا با مجلات علمی پژوهشی داخل کشور هماهنگ شده ایم.
دبیر علمی سومین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی تصریح کرد: نظریه پردازی باب جدیدی است و در سطح علمی امری بالاتر از مقاله و پژوهش است اما از سوی دیگر نیز نباید انتظار داشت به لحاظ کمیت در این کنگره با تعداد نظریات مختلفی روبرو شویم.
وی در پایان سخنان خود یادآور شد: سومین اقدام کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی اعطای جایزه جهانی است که در سال گذشته به سه تن از صاحب نظران نیز اهداء شد. امسال نیز به همین منوال عمل می کنیم اما هنوز به تصمیم گیری نهایی در این مرحله نرسیده ایم و اسامی افراد در روزهای آخر اعلام می شود.
نظر شما