مقصد نهايي قیام عاشورا؛ حاكميت حق بر جهان و تحقق کمال انسانی

خبرگزاری شبستان: پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه قيام امام حسين(ع) و امام مهدي(ع)، حلقه‌اي از مبارزه اهل حق با باطل است كه به پيروزي نهايي اهل حق منتهي مي‌شود، گفت: مقصد نهايي اين مبارزه حاكميت اهل حق بر جهان و رسيدن انسان به كمال است.

حجت الاسلام رحیم کارگر در گفت و گو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان با اشاره به مبارزه تاریخی گروه حق و باطل، گفت: تاريخ، حركت مستمر و مداوم زندگي انسان‌ها، از گذشته تا حال و آينده است؛ آكنده از شكست‌ها و پيروزي‌ها، كاميابي‌ها و ناكامي‌ها، دشواري‌ها و راحتي‌ها، حق گرايي‌ها و باطل محوري‌ها، پيشرفت و پسرفت‌ها و . . . به همين جهت نگرش و اظهار نظر دربارة آن، مطلوب بوده و خواهد بود.

وی با بیان اینکه از نظر فلسفه متعالي تاريخ (ديدگاه شيعه)، كمال گرايي انسان‌ها و نزاع مستمر حق و باطل براي رسيدن به اين نقطه كمال و تعالي (عبوديت و قرب الهي) است، خاطرنشان کرد: در واقع مهم‌ترين مانع رشد و بالندگي انسان‌ها و جوامع و تحقق عبوديت كامل، وجود گروه باطل در برابر گروه حق و حق ستيزي، بيدادگري، فسادگري و شيطان محوري جبهه شرّ و كفر است.

حجت الاسلام کارگر ادامه داد: براساس نگرش اديان ابراهيمي، اراده و مشيت الهي، بر تاريخ سوار و حاكم است و آن را براساس سنت‌هاي مختلف به حركت در مي‌آورد و نهايت آن نيز نيك فرجامي و به زيستي در اين دنيا و آخرت است.

این پژوهشگر مهدوی با اشاره به دیدگاه شیعه در این حوزه، اظهارداشت: از ديدگاه شيعه، مهم‌ترين انگاره درباره تاريخ، حركت و سير انسان و جامعة بشري ـ با طي فراز و نشيب‌هايي ـ به سوي كمال و اوج گرفتن است؛ يعني، حركت به سوي عبوديت و حاكميت كامل ارزش‌ها و متعالي شدن انسان ها.

وی با بیان اینکه هدفي كه قرآن براي كاروان بشري ترسيم مي‌كند، عبادت و عبوديت است، تصریح کرد: منظور از آن، معناي وسيع و گسترده‌اي است كه شامل تمامی شئون زندگي انسان در روي زمين است، اين هدف در صورتي محقق مي‌شود كه در سراسر جهان خواسته‌ها و دستورات الهي، اجرا و معرفت و عبادت او محقق شود و معنويت و فضيلت جايگزين رذيلت و شرارت شود.

حجت الاسلام کارگر افزود: براي رسيدن به چنين هدف و مقصدي، از آغاز جهان، همواره نبردي پيگير ميان گروه حق و گروه باطل، برپا بوده است. گروه حق نماد خداپرستي، اخلاق محوري، عبادت گري، عدالت گستري و حق طلبي بوده و گروه باطل نماينده ثروت اندوزي، فسادگري، قدرت محوري، ستمگري و خداستيزي بوده است.

این پژوهشگر مهدوی رهبران گروه حق را پيامبران و اولياي الهي و سردمداران گروه باطلرا شيطان و تمامي فراعنه، جباران، زرسالاران و سلطه‌جويان دانست و بیان داشت: اين نزاع و درگيري منازل و مراحل مختلفي را در تاريخ طي كرده و شاهد مبارزات پيگير و مداوم حق طلبان (آدم، نوح، ابراهيم، موسي، لوط، شعيب، صالح، موسي، عيسي، داوود، حضرت محمد، حضرت علي(ع)  و امام حسين(ع) …‌)، با حق ستيزان (فرعون، نمرود، ثموديان، عاديان، هامان، قارون، ابوسفيان، ابوجهل، معاويه، يزيد و…‌) بوده است.

وی با بیان اینکه قيام امام حسين(ع) و مهدي موعود(ع)، حلقه‌اي از حلقات مبارزه اهل حق و اهل باطل است كه به پيروزي نهايي اهل حق منتهي مي‌شود، تاکید کرد: سر منزل و مقصد نهايي اين مبارزه نيز حاكميت اهل حق برجهان، گسترش فضيلت‌هاي اخلاقي، ريشه كني شرارت و رذالت و رسيدن انسان به كمال اخلاقي و عقلي است.

حجت الاسلام کارگر ادامه داد: براين اساس نهضت امام حسين(ع)، در امتداد قيام‌هاي پيامبران و صالحان و يكي از حساس‌ترين و مهم‌ترين اين مبارزات بوده است. اين حماسة جاودانه، رويارويي بزرگ و سرنوشت ساز گروه حق، در مقابل گروه باطل و براي تحقّق آرمان‌هاي الهي ـ ديني بوده است.

این پژوهشگر مهدوی با اشاره به شاخصه مهم این نهضت گفت: مهم‌ترين شاخصه و ويژگي آن ـ كه در همان مسير قيام‌هاي انبيا قرار دارد ـ حق محوري و تلاش براي احياي حق و خير و ايمان بوده است؛ همان گونه كه مهم‌ترين شاخصه و ويژگي قيام مهدوي نيز، حق‌طلبي و تلاش براي حاكميت خير و ايمان و حق خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: در كربلا و حماسه عاشورا، دو جمعيت و گروه، در مقابل يكديگر قرار گرفتند: يك جمعيت نمايندة حق و حقيقت، ايمان و حق باوري، درستي و صداقت، شرافت و كرامت، عبادت و طاعت و در يك كلمه، گروه حق بودند، گروه ديگر نماينده شرّ و فساد، ظلم و تباهي، نفاق و بي‌ايماني، پستي و رذالت و ابليس‌گروي و در يك كلمه جنود باطل بودن.

حجت الاسلام کارگر اظهار داشت: سالار گروه حق، حسين بن علي(ع) فرزند گرانمايه رسول گرامي اسلام و سردمدار گروه باطل، يزيدبن معاويه، فرزند ابوسفيان بن حرب بود. جبهه حق، گروه سعيدان، يكتاپرستان و مؤمنان واقعي و جبهه باطل، گروه اشقيا، دنيا خواهان و منافقان بودند.

این پژوهشگر مهدوی ادامه داد: در گروه حق و خير، چهره‌هاي نوراني، دلاور و پاك نهادي چون عباس بن علي، علي بن الحسين، قاسم بن حسن، حبيب بن مظاهر، مسلم بن عوسجه، زهيربن قين، حربن يزيد رياحي و…‌‌حضور داشتند. در جبهه شرّ و باطل، افراد شقي، ستمكار و فاسقي چون عمر بن سعد، عبيدالله بن زياد، شمر بن ذي‌الجوشن، حرمله، حصين بن نمير، شبث بن ربعي و…‌‌جولان دادند و در اوج شرارت، تباهي و باطل گرايي بودند. شيطان در گوشت و خون و روح آنان نفوذ كرده و دين ستيزي، جهالت، انحراف و حق كشي در وجود آنان ريشه دوانده بود. چنان كه در طول تاريخ نيز مي‌توان اين اوصاف حيواني را در چهرة شرارت بار گروه‌هاي مخالف پيامبران و اديان الهي مشاهده كرد.

وی با بیان اینکه در آينده نيز شاهد فعاليت و تحرّك اين گروه شيطاني و تباه گر خواهيم بود، تصریح کرد: زيرا تا زماني كه شيطان هست و جولان مي‌كند، براي خود اعوان و انصاري ـ از جن و انس ـ دارد و فرماندهي گروه باطل (شر، ظلمت، فسق و فجور) را عهده دار است. پس در هر زمان مي‌توان جنود شيطان را شناسايي كرد و شرارت‌ها و جنايت‌هاي آنها را ديد.

کد خبر 493973

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha