به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، صدیقه مهدوی پیش از ظهر امروز (۲۶ مهر) در جلسه شورای سوادآموزی که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: مسئله سوادآموزی، مسئله ای است که خواندن، نوشتن و روخوانی قرآن فقط نیست بلکه آموزش مهارت های اولیه برای شهروندان نیز در این حوزه مهم است.
وی ادامه داد: کشورهای توسعه یافته به لحاظ منابع معدنی، گاز و نفت پیشرفته نیستند بلکه توانسته اند در بحث مهارت نیروی انسانی جهت دهی داشته تا این افراد بتوانند در زمینه های مختلف نقش بسزایی را داشته باشند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین اضافه کرد: سازمان سوادآموزی می خواهد به مراکز یادگیری محلی در این راستا کمک کند که این مراکز مدتی در ایران فعالیت داشتند و مجدد با تغییر سیاست ها تعطیل شدند ولی دوباره اجازه تأسیس گرفتند.
وی خاطر نشان کرد: بعد از اعلام مجوز تعداد این مراکز در سطح کشور 500 مورد اعلام شد که استان قزوین نیز در این خصوص اقدام کرد و 28 مرکز در نظر گرفتیم که ظرفیت خوبی است.
مهدوی با اشاره به بسته تشویقی برای سوادآموزی اظهار کرد: مصوبه هیئت دولت بسته تشویقی خوبی را در سطح کشور در نظر گرفته که مهمترین آن طرح خودآموز است که فرد به ازای آموزشی که به فرد بی سواد می دهد و مدرک قبولی که این فرد دریافت می کند حدود 700 هزار تومان دریافت می کند بنابراین افراد در خانواده خود می توانند این کار را انجام دهند.
وی اعلام کرد: این روش خودآموز، روش خوبی است که باید رسانه ملی در این خصوص کمک کرده و آن را تبلیغ کند و با توجه به اینکه ریشه کن کردن بی سوادی جزو سیاست های مسئولان نظام است بنابراین انتظار می رود که صدا و سیما در این خصوص فعالیت چشمگیرتری داشته باشد.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین عنوان کرد: نکته دیگری که در این بین مهم است، این است که فرد پس از آموزش و سوادآموزی اگر تمرین نکند ممکن است دوباره به بی سوادی برگشت داشته باشد از این رو لازم است این آموزش ها را عمق بخشیم که در این راستا دو طرح خواندن با خانواده و کتاب و کتابخوانی کلید خورد تا فرد با نوشتن، تمرین و تکرار، عمق بخشی به مهارت خود داشته باشد.
وی تصریح کرد: مخاطب سوادآموزی ما افراد 10 تا 49 سال هستند و اگر سن فرد بیش از 49 سال باشد می تواند به صورت داوطلبانه در کلاس سوادآموزی شرکت کند ولی برای آموزش دهنده وجهی در نظر گرفته نمی شود.
مهدوی با اشاره به لزوم همکاری همه دستگاه های اجرایی برای شناسایی افراد بی سواد در جامعه گفت: برای استفاده از همه ظرفیت استان نیازمند این هستیم که جامعه هدف بی سواد و کم سواد از سوی دستگاه های شناسایی شوند که تاکنون فقط اداره کل زندان ها و بهزیستی این کار را انجام دادند و آمار مربوطه را برای ما ارسال کردند.
وی یادآور شد: بحث سوادآموزی باید در اولویت دستگاه ها باشد و در این خصوص حساسیت لازم را داشته باشند زیرا اگر فقر و جهل وجود داشته باشد باعث می شود خدمات مقامات استانی ابتر بماند و بالندگی خود را در سطح استان نداشته باشد.
نظر شما