اشکی برای حسین(ع)/گریه‏ ای با معرفت که موجب تعالی روح می شود

خبرگزاری شبستان: پيامبر اکرم و امامان عليهم السّلام کسي را که آمادگي گريه کردن ندارد به تباکي(خود را به شکل گريه درآوردن) دعوت کرده اند تا ياد حسين(ع) در همه قرون و اعصار در خاطره‌ها زنده بماند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، این روزها باید اشک بریزی تا دوای دل دردمندت باشد. تا بغضت فرو بنشیند و هوای دلت را آرام کند. باید گریه کنی که صاحب گریه عاشقیت را ببیند و شفاعتت کند. مگر نه اینکه همگی محتاج شفاعت هستیم...

 

آنجا که اشکي از روي احساس و درد و سوز مي‌ريزد، عشق حضور دارد و اجر و مزد گريه براي آن حضرت بسيار عظيم است که خداوند خود ضامن آن است.

 

خود را به شکل گريه درآور

پيامبر اکرم و امامان عليهم السّلام کسي را که آمادگي گريه کردن ندارد به تباکي(خود را به شکل گريه درآوردن) دعوت کرده اند تا ياد حسين(علیه السلام) در همه قرون و اعصار در خاطره ها زنده بماند.

 

امام صادق عليه السّلام می فرمایند«گريه بر حضرت اباعبدالله الحسين(علیه السلام) باعث راحتي در قبر، فرحناک و شادان شدن مرده، شادان و پوشيده بودن او در هنگام خروج از قبر است در حالي که او مسرور است فرشتگان الهي به او بشارت بهشت و ثواب الهي را مي‌دهند.»

 

حجت الاسلام کمال تجدد، امام جمعه بخش سنگر با تسلیت تاسوعا و عاشورای حسینی(علیه السلام) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با تاکید بر فضيلت گريه بر امام حسين(علیه السلام)، اظهار کرد: کسی که برای امام حسین(علیه السلام) بگرید و یا بگریاند بهشت بر او واجب می شود.

 

وی با بیان اینکه گریه بر ابا عبدالله(علیه السلام)  کوهی از آتش را از بین خواهد برد، افزود: آیت الله بهجت(ره) اشک ریختن بر امام حسین(علیه السلام) را از نماز شب واجب‌تر می‌دانستند.

 

اشک ریختن‌ها برای امام حسین(ع) باید همراه با تدبر باشد

این استاد حوزه بیان کرد: در این اشک ریختن‌ها برای امام حسین(علیه السلام) باید تدبر داشته باشیم، چرا که اشک ریختن بر سرور سالار شهدا یعنی آرمانخواهی، یعنی ارتباط عاطفی و عقلانی بر امام حسین(علیه السلام) و خاندانش که نشان دهنده ارادت ولایتمداران است.

 

حجت الاسلام تجدد، با اشاره به اینکه اشک را همه مردم می ریزند، تصریح کرد: باید بصیرت عاطفه و قلب انسان با قضایای کربلا گره بخورد، وقتی عاطفه و عقل با هم گره بخورد این اردات‌ها ماندگار خواهد شد.

 

وی در ادامه اذعان کرد: صاحبان بصیرت و کسانی که برای مردم الگو هستند اهل تدبیر و تفکر هستند از طریق عقلانیت و کسانی کم سواد یا بی سواد هستند از راه عاطفه خویش با حادثه کربلا ارتباط برقرار می کنند.

 

این کارشناس دینی با بیان بر اینکه با اشک ریختن بر امام حسین(علیه السلام) است که شیعیان و حسین دوستان با واقعه عاشورا همراه می شوند، افزود: پیامبر(صلی الله علیه و آله) فرمودند«اشک ریختن برای امام حسین(علیه السلام) برای استمرار عدالت، حق طللبی، استقامت و پویایی است.»

 

حجت الاسلام تجدد اظهار کرد: یکی از حکمت‌های گریه بر امام حسین(علیه السلام) این است که زمینه را برای حفظ آرمان‏های آنحضرت و پیاده کردن خواسته‌های ایشان فراهم می کند.

 

اشک خالص برای امام(ع) باید موجب انسان‏ سازی شود

وی بر شناخت انسان بر الگوهای ارایه شده آنحضرت تاکید کرد و گفت: شناخت اهداف، مکتب، مرام و عقیده اباعبداللّه در حیات فردی، اجتماعی و دینی ایشان موجب دلبستگی ما به سالار شهیدان می‌شود.

 

حجت الاسلام تجدد اضافه کرد: وقتی این شناخت حاصل شود از فقدان ایشان غمگین شده و در سوگشان اشک می ریزیم.

 

وی لزوم شرکت در جلسات عزاداری را منجر به زنده ماندن دین و معارف اسلامی در قلوب و اذهان مردم عنوان کرد و افزود: با فضیلت ترین گریه در آموزه‌های اسلامی، گریه برای هدفی مقدس است که گریه برای امام حسین(علیه السلام) این ارزش را دارد.

 

حجت الاسلام تجدد تصریح کرد: اشکي که از روی احساس، درد و سوز فرو ميريزد مالامال از عشق است و چه بسیار پسندیده که این اشک در راه و برای حسین(علیه السلام) ریخته شود.

 

وی گریه‏ ای که از سر چشمه معرفت باشد را موجب تعالی و رشد روح دانست و ادامه داد: اشک خالصی که برای امام(علیه السلام) ریخته می شود باید انسان‏ساز باشد.

 

حجت الاسلام تجدد خاطر نشان کرد: گريه حضرت زينب(سلام الله علیها) بر اهل بيت عليهم السّلام، گريه عاطفي و گريه پيام‌آور و يک نوع نهي از منکر و شعار شورانگيز و سوزاننده و رسواگر طاغوتيان و ستمگران بود.

 

کد خبر 496035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha