به گزارش خبرنگار تئاتر شبستان، در این نشست رسانه ای مباحثی درباره اجرای نمایش «اتراق در خواب قیلوله» با تاکید بر حضور بازیگران جوان و برنامه های کمپانی تئاتر باران مطرح شد.
خیام وقار کاشانی درباره حمایت از نمایش «اتراق در خواب قیلوله» با تاکید بر اینکه مفهوم کمپانی تئاتر استفاده از نیروهای آموزش دیده در تولید تئاتر است، ابراز داشت: یکی از اهداف کمپانی تئاتر باران آموزش هنرجویان برای ورود به چرخه تئاتر حرفه ای است. به همین منظور کسانی که دو سال قبل در آموزشگاه باران دوره بازیگری طی کرده بودند، تحت نظر میلاد نیک آبادی برای این نمایش انتخاب شدند تا بازی در تئاتر حرفه ای را تجربه کنند.
مدیر تئاتر باران همچنین درباره جذب سرمایه گذار برای تولیدات این کمپانی گفت: تلاشمان را می کنیم که سرمایه گذار و حامی داشته باشیم اما اقتصاد بیمار تئاتر مانع از ورود سرمایه گذاران به تئاتر می شود. اگر بتوانیم مدیر بازرگانی و مدیر فروش داشته باشیم، خواهیم توانست سرمایه گذار و حامی مالی را با توجیح درباره بازگشت سرمایه اولیه به حمایت از نمایش ترغیب کنیم. ما یک مرکز خصوصی هستیم پس می توانیم امکانات بهتری برای تبلیغات در اختیار حامیان قرار دهیم.
وی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران درباره ریسک استفاده از هنرجویان تئاتری، توضیح داد: ما این ریسک را پذیرفته ایم، چرا که دست کم تعدادی بازیگر با استعداد را به تئاتر ایران معرفی می کنیم. یکی از ویژگی های این نمایش تاکید بر بازیگری بچه هاست و کار قربانی فرم و ایده کارگردانی نشده است.
میلاد نیک آبادی کارگردان «اتراق در خواب قیلوله» با تقدیر از مدیران تئاتر باران در حمایت از اثر تازه اش گفت: روندی که برای هنرجویان در آموزشگاه باران اتفاق میفتد، متفاوت از سایر آموزشگاهی بازیگری است، چرا که کمتر جایی بعد از پایان دوره های آموزشی، امکان اجرا هنرجویان فراهم می کند.
وی افزود: روندی که در آموزشگاه باران طی می شود، بر خلاف عرف موسسه های دیگر است. که این نگاه حاصل مسئولیت پذیری خیام وقار کاشانی و فهیمه امن زاده در قبال هنرجویان است. اگر این نگاه نبود، می توانستند زمانی را که برای اجرای ما گذاشته اند در اختیار یک گروه نمایشی دیگر قرار دهند و بدون هیچ دغدغه ای بابت فروش، مبلغ مورد نظر خود را دریافت کنند. این در حالی است که ما چند ماه در یک پلاتو در حومه شهر تمرین کرده ایم که هزینه اجرای آن برای هر روز صد هزار تومان بوده که با حمایت تئاتر باران پرداخت شده است.
کارگردان نمایش «رابینسون کروزوئه» که اردیبهشت ماه در تئاتر باران به صحنه رفته بود درباره شکل گیری نمایش «اتراق در خواب قیلوله» گفت: به پیشنهاد خیام وقار کاشانی مبنی بر اجرای نمایشی با حضور هنرجویان آموزشگاه باران، بعد از انتخاب11 بازیگر از میان حدود چهل متقاضی وارد مرحله نگارش متن شدیم. مهدی شفیعی زرگر نویسندگی نمایش را بر عهده گرفت و با حضور در تمرینات و حذف و اضافه های بسیار به نمایشنامه فعلی رسیدیم. در تمرینات و همچنین شکل گیری نمایشنامه، تلاش ما پرهیز از فرم گرایی بود تا فرصت ارایه خلاقیت های بازیگری از این بچه های جوان دریغ نشود.
مهدی شفیعی زرگر نویسنده این نمایش درباره داستان «اتراق در خواب قیلوله» با تاکید بر اینکه کار با کسانی که تنها به تئاتر فکر می کنند و درگیر حاشیه ها نشده اند، از جذابیت های همکاری در این اثر بوده است، توضیح داد: برایم جذاب بود که باید نمایشی بر اساس حضور یازده بازیگر بنویسم و بیش از اینکه به رعایت اصول درام نویسی فکر کنم، روی دیده شدن این بازیگران تمرکز داشته باشم. قصه ما، پنج نمایش کوتاه حول محور ارتباطات زن و شوهری است که سعی کرده ام بتوانم روابط انسانی را نقد کرده یا دست کم درباره اش حرف یزنم.
در پایان این نشست خیام وقار کاشانی اذعان داشت: تئاتر باران در وضعیت اقتصادی نامناسبی قرار گرفته که امیدواریم با تلاش های آقای شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی و قول هایی که برای حمایت از تئاتر خصوصی داده اند، وضعیت بهتری پیدا کنیم.
وقار کاشانی همچنین از ایجاد اولین بازار تئاتر کودک و نوجوان در آینده نزدیک خبر داد که در صورت حمایت شهرداری در تماشاخانه باران و ۱۰ نقطه دیگر برگزار می شود.
دیگر برنامه کمپانی تئاتر باران برگزاری هفته تئاتر دانشکده های تئاتری است که طی فراخوانی تا قبل از جشنواره تئاتر فجر برگزار خواهد شد و آثار برگزیده با حمایت مکپانی تئاتر باران اجرا می شوند.
نظر شما